[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2746 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2746 z 3556 [ Posty: 71108 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12744 2745 2746 2747 27483556 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 gru 2019, 21:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: MB

W poprzedniej firmie w której jeździłem było jeszcze przyzwoicie bo na około 50 kierowców tylko 3 to byli Białorusini wiec chyba nie tak tragicznie ale jeden z BY właśnie miał zajebisty system pracy. Mieliśmy robotę która wymagała podwójnych obsad bo była to linia jednak zgłosił sie do pracy i powiedział że jemu nie zależy na częstych zdjazdach więc dali mu auto i wykopali go do Rygi gdzie stacjonował na takiej typowej przemysłówce bez chyba nawet konkretnego zaplecza jak prysznic czy jakaś pralka (toaleta była na pewno bo sam byłem tam kilka razy) i chlopacy ciągali mu naczepy na przepinki a on jechał z tym dalej. Rzeczy typu jedzenie itp dowozili mu Ci którzy ciągnęli naczepy bo codziennie ktoś mu ją przyciągał, płyny do auta czy inne pierdoły również i tak siedział teraz ciągiem chyba 3 miesiące i zjechał właśnie teraz na święta i po nowym roku ma wracać jeśli dostanie odpowiedni pieniądz bo nie brał kasy co miesiąc tylko weźmie teraz za trzy z góry ale nie umawiał się wcześniej na jakąś konkretną kasę a znając mojego poprzedniego szefa to przy płaceniu lubi rozczarować więc możliwe że do auta z powrotem nie pojedzie już nikt 🤣

Tak przy okazji że coś tu skrobnąłem to wesołych świąt Panowie, rodzinnej atmosfery i dużo spokoju 😊

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...

Post Wysłano: 25 gru 2019, 21:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Daleki jestem od nacjonalistycznych pobudek ale Ukraińców nikt nie lubi, Rosjanie, Białorusini czy Mołdawianie. Geneza jak zwykle jest pewnie gdzieś w historii.
A kto ma lubić naród,który Moglię robi za 1000€ z pretensją do całego świta,że reszta chce więcej? Albo jak ktoś znika po pół roku przerzutów,po czym po pół roku zjawia się z gęba,do wszystkich w biurze,że "on chciał pracować ale miał wyłączony tel.i trzeba było dzwonić do sąsiada bo on przecież podał nr.tel."
Ok. Jedne na 20 Białorusów odstawił numer,że w Wołkowysku zostawił auto,ale Ukrainiec 1/1 miał wieczne pretensje,że musi pracować

Post Wysłano: 25 gru 2019, 22:47

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

No to w sumie poza mniejszą kasą dla Ukrainca nic się nie zmienia.
Polacy też sa zdziwieni, że muszą pracować. A o wyjeżdżaniu czasu, zapomij.
Z dbaniem o sprzęt, no cóż jest fatalnie. Za 4 miesiące urwany stopień, lewe lustro, prawa tylna lampa x2, pęknięty zderzak, pierdół których albo nie pamiętam, albo się wypiera bo "zdjęć se nie robiłem", plus te których nie zauważyłem (i to tylko 1 człowiek) paliwie + 10l do normy, postawieniu ultimatum "będę pracował 4 dni w tyg", nie wspomnę...

Więc w sumie Ukraińcy, lub Białorusy, niczym mnie nie zadziwią. Sądzę, że Polacy pokazali mi już wszystko.

Dlatego, sory, ale całkiem straciłem szacunek do ludzi wykonujących ten zawód.
Oczywiście poza jednostkami, z którymi pracuję kupę lat, i paliwo jest ok, a grot jaki był taki jest.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Ostatnio zmieniony 25 gru 2019, 22:56 przez Kierownik, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 25 gru 2019, 22:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Pozwole sie odezwac jako inno wiercca, ale dziwi mnie ze was chrześcijan boli bardziej boze narodzenie( notabene data w chuj)niz Wielkanoc czy bozr ciało.

Jak do mnie szefostwo mowi ze mi zalatwili zjazd na boze narodzenie to sie smieje w twarz

Post Wysłano: 25 gru 2019, 23:05

Cytuj:
Pozwole sie odezwac jako inno wiercca, ale dziwi mnie ze was chrześcijan boli bardziej boze narodzenie( notabene data w ch**)niz Wielkanoc czy bozr ciało.

Jak do mnie szefostwo mowi ze mi zalatwili zjazd na boze narodzenie to sie smieje w twarz
Mogę się mylić , ale po tym poście wnioskuję , że dziś i Ty ostro % świętujesz :lol:

Post Wysłano: 25 gru 2019, 23:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

John, nie wiem kto tam u Ciebie pracuje, nie wnikam. :D Najważniejsze, że pracują... ;)

Nigdy w święta nie jeździłem, a teraz w tym roku po raz pierwszy od 6 lat jazdy wróciłem we Wigilię rano i sam zgłosiłem, że jutro mogę jechać. Jutro już można spokojnie jechać i w piątek w południe być po robocie, jednak dopiero w piątek rano grzeje się maszynę. Niby stała pensja, ale za jutrzejszy wyjazd miałbym +250 do wypłaty.

Brat za to nie miał tyle szczęścia, wrócił we wigilię o 10 i jutro już leci, a pracujemy od niedawna pod jedną spedycją. :mrgreen:

Ciućma, nie wiem jak inni ale święta to są święta. Ja tam osobiście może jakoś nie praktykuje wielce świąt, ale to czas przede wszystkim do odpoczynku. Z rodziną się spotkać "w całości" raz w roku też jest fajne. ;)

Kierownik to mnie też byś wyjebutał z roboty od razu. :mrgreen: Pierwszy tydzień Kanio mi spaliła 30l, podobno pierwszy raz od dłuższego czasu :lol: ale ze starych przyzwyczajeń był non stop ogień, nie patrzyłem na to. Ponadto na ostatnim kursie przyhaczyłem gdzieś (sam nie wiem gdzie) lewą międzyośkę na dole i widać mini pęknięcie. Gryzie mnie to fhui... :oops: Nauczyłem się trochę oszczędniej jeździć i ostatnio mi wyszła 25.5l, a teraz w jedną stronę pełno, drugą pusto 22,7l wg komputera, a mniej więcej zawyża o 0.2l.

Jakoś ostatnio w ogóle mi się nigdzie nie śpieszy i jestem spokojniejszy. :mrgreen:

Post Wysłano: 26 gru 2019, 3:32
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Cytuj:
Pozwole sie odezwac jako inno wiercca, ale dziwi mnie ze was chrześcijan boli bardziej boze narodzenie( notabene data w ch**)niz Wielkanoc czy bozr ciało.

Zawsze wychodziłem z założenia, że każdy wie na co się godzi. I nie wnikam w to, że ktoś chce bujać się w święta po kraju czy EU. Chcę to jedzie i tyle.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 26 gru 2019, 3:39

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Co do tych 4000zł za kurs pomiędzy Świętami,to tam jest dziwny układ od samego początku.Pierwszy ma tam procent z frachtu,a 2 niby jakąś stałą, ogólnie dymanie bez mydła w biały dzień,bo za ten kurs pierwszy weźmie 4000zł,a drugi chyba 2500zł,z tą różnicą że nic go nie obchodzi...Tak czy inaczej Meksyk... :mrgreen:

Ja byłem raz w życiu w Święta w robocie i jak dla mnie o raz za dużo.I pierdyle,te ich 100E extra za każdy z tych 3 świątecznych dni.... Jeśli Bóg da, nigdy więcej...

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 26 gru 2019, 4:51

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Tak z czystej ciekawości John jak to nie tajemnica ?
Ci Białorusini co u Ciebie pracują mieszkają w Polsce ?
Chcą zjeżdżać normalnie czy siedzą dlużej żeby zarobić ?
Nie mieszkają u mnie, są tacy co maja obywatelstwa i mieszkania w PL, reszta ma 160 km do domu bo wszyscy są z okolic Grodna, maja do dyspozycji auto firmowe oraz firmowy rower 8) To ważniejsze od auta. Są tez tacy co jeżdżą w kółkach na RUS i jeżdżą tylko przez dom, nawet 2 razy w tygodniu wiec noclegowni nie ma.

Jeżeli sądzicie ze kierowcy z BY jeżdżą taniej to was rozczaruje. Maja to samo albo więcej.

UA nie mam wiec się nie wypowiem ale wg mnie Białorusinom najbliżej do nas to raz a dwa, ze po tylu latach stwierdzam ze lepiej sobie radzą u siebie a jako ludzie to tak jak nasi, raz lepsi, raz gorsi. Specyfika pracy oraz kierunki wymagają tego a po drugie łatwiej jest mi się z nimi dogadać co z PL kierowcami nie jest takie oczywiste.

Post Wysłano: 26 gru 2019, 14:49

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Jeżeli rozmawiamy o paliwie, to Volvo wyszło mi na ostatniej trasie 24,3. :mrgreen: Tylko, że z platformą, za Kraków pusto, na powrocie około 6 ton ładunku na bazę. 8) I to też był mój rekord, jeszcze żadne auto mi tyle nie spaliło, tzn. tak mało. :]

Post Wysłano: 26 gru 2019, 18:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Święta swieta i po świętach, siustka spsodu i codziennie w domu sama się nie zarobi. O północy wracamy na szlak :mrgreen:

Post Wysłano: 27 gru 2019, 18:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MB

I u mnie dzisiaj popracowane ale tak delikatnie, w poniedziałek też coś tam szurnę, no zbroimy się pomału na nadchodzący rok :D

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...

Post Wysłano: 27 gru 2019, 18:39
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Też dziś lecę na wahadło... :wink:

Post Wysłano: 27 gru 2019, 19:38

Użytkownik

Użytkownik

Ja jak co piątek z córką na basen z tym że zawsze ja zawsze na trybunach na obcince , a małolata na nauce pływania. Dzisiaj sie skusiłem i wlazłem do wody. Człowiek chciał zabłysnąć przy córce jak to tata potrafi hahahahah i wyszło jak zwykle po drugiej długości basenu mało zawału nie dostałem. Wniosek z tego taki że trzeba zacząć regularnie uczęszczać. :mrgreen: :mrgreen:

Post Wysłano: 28 gru 2019, 1:05

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

https://www.youtube.com/watch?v=a55-3Q5BXas

Nie wiem co mam powiedzieć na takie akcje,ale grube przegięcie to chyba najdelikatniejsze co mogę... :roll:

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 28 gru 2019, 1:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Nie tak na trakerskich sie spalo😄

A tak serio to ja tu widzę przegiecie co najwyżej ze strony kierowców że sie zgodzili. Skoro sami siebie nie szanuja to co sie dziwić.

9zl oczywiscie ze świętuje w ttm terminie mam rocznicę zawarcia zwiazku małżeńskiego, urodziny mamy i imieniny taty więc okazja się znajdzie

Post Wysłano: 28 gru 2019, 4:07
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Oglądałem kiedyś parę odcinków tego AWRa, nie mogę zdzierżyć jego aparycji, a patrząc po gościu, za 2 zł dałby sobie worek na sucho ogolić.

Post Wysłano: 28 gru 2019, 7:23

A tam zaraz przegięcie.Przeciez chłopaki w luksusach oplywają :mrgreen: Przeginka to turne po Europie w blaszaku.

Post Wysłano: 28 gru 2019, 10:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8460279
Samochód: 1848

Cytuj:
Też dziś lecę na wahadło... :wink:
Solidaryzuje się w bólu :D Właśnie wstałem po przedostatnim wahadle w tym roku.

Post Wysłano: 28 gru 2019, 15:07
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Ten AWR to jest ten koleś, co prosił na CB w zatoczce o pomoc, a jak któryś się zatrzymał to, z wódką do nich przychodził i dziękował, bo sprawdzał ile ludzi się zatrzyma?

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Strona 2746 z 3556 [ Posty: 71108 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12744 2745 2746 2747 27483556 Następna