Cytuj:
Nie powiesz mi ze MP3 ma lepszy komfort jazdy od Volvo FH? Bo ja to chyba inne te Actrosy mialem
Na Niemieckiej autostradzie? Pewka że MP3 lepsze. Może inaczej, po nowym modelu spodziewałby się lepszego komfortu niż po starszym Mercedesie. Na Rosji to faktycznie, trochę za bardzo kabina skacze.
Np. Daf między modelami 105 a 106 zrobił gigantyczny wręcz przeskok jeśli chodzi o komfort.
A takie Volvo czy Renault osobiście mnie totalnie nie porwało. Nie zamieniłbym na mojego actrosa.
Cytuj:
Tyle, że Actros MP3 to już samochody które obecnie mają nalot w okolicach bańki. Jak już się takiego ma to fajnie, ale jak ktoś się nastawia na zakup na kilka lat i jeżdżenie tym "na zapad" to już pasowało by brać jakieś E6.
Wiadoma sprawa. Tym bardziej, że kupić zadbane auto z milionowym przebiegiem to nie lada sztuka. Większość jednak nie ma pojęcia o eksploatacji samochodu...
Cytuj:
Co do Actrosa MP4 nie znam kompletnie samochodu, ale tak patrząc na całokształt to biorąc pod uwagę cenę jakiejś poleasingowej używki wygląda to całkiem sensownie. Jakoś nie słychać o jakichś większych bolączkach typowych dla tego modelu, zazwyczaj jak coś ktoś mówi to, że mało pali i skrzynia zamulona.
Jak ktoś zna dobrze ten model od strony użytkowo-eksploatacyjnej to chętnie się czegoś dowiem na jego temat.
Ja trochę jeździłem. Generalnie przebieg 850tys. Jakoś dużych problemów nie było, ale np. Obroty falowały nie wiem czemu, wycieraczki się zacięły, taka podstawka od adblue pękła. Później inny kierowca tym jeździł to widziałem tylko że co chwilę stał na kanale...
Fakt, że ten samochód w firmie której pracowałem nie był od początku.
Te które były od początku jakiś dużych problemów nie sprawiały. Sprzęgło na pewno bardzo poprawili bo były egzemplarze z przebiegiem ponad 800tys km i sprzęgło oryginalne. Z tego co tam kiedyś z mechanikiem gadałem to jednak bardziej są awaryjne niż MP3, ale bez jakiejś ogromnej tragedii.