Cytuj:
mk61 to o czym piszesz to jest funkcja szybkiego odparowywania i odszraniania szyb. Podgrzewana szyba ma zatopione drobne włókna grzewcze i nadmuch nie ma tu nic do rzeczy. Najczęściej stosowane w Fordzie, widać po specyficznym odbłysku szyby z zewnątrz. Jak u Ciebie działa szybciej niż pozwalałoby to rozgrzanie silnika to może być elektryczny dogrzewacz.
Właśnie to mi świtało, dlatego zaznaczyłem, że nie jest tak, jak w tylnej. Fakt, włókien chyba nie mam, ale te "turbo-dogrzewanie" daje radę.
W takie zimne dni to ja i tak najpierw wychodzę odpalić samochód i nastawić ogrzewanie i wracam do domu się ogarniać.
Cytuj:
nie wiem jak przyszłość się ułoży ale jak bym miał zostać w Szwecji na dłużej to do samochodu obowiązkowo bym sobie zamontował grzałkę silnika z ogrzewaniem postojowym na kabel
Zawsze zimą o tym myślę. Ale przychodzi wiosna i zapominam. Zimy na szczęście u nas nie są arktyczne, więc jakoś daje się obejść bez tego. Na Skandynawii fakt, pewnie byłby to jeden z ważniejszych moich celów.
Cytuj:
ogólnie to wszystko zaczyna się tylko pojawia się większa wilgoć.
Coś w tym musi być, bo latem na ogół spokój, a jesienią wychodzą kwiatki.
Na obronę jedynie powiem, że w 207, którego mam z salonu, nic się nie dzieje. Był okres, że żarówki się sypały, ale jakoś przeminęło samo z siebie. W tym roku będzie miał 9 lat, niedawno stuknęło 200kkm i odpukać, bez zastrzeżeń.