Strona 1194 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11192 1193 1194 1195 11963605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 28 wrz 2016, 10:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Januszowa Magnolia

Ja wychodzę z założenia, że jak jest kultura to jest współpraca a jak nie ma to róbta co chceta ja jestem w kabinie.
A co do targania paleciakiem to wolę sam się rozładować w godzinie czy dwie niż stać pół dnia i czekać. Jeśli palety z kartonami są za ciężkie to trzeba na siłownię pójść :D Bo nie jedna kobieta targa cięższe palety na magazynie i jakoś żyje. Ale co kto lubi.
Czekam na rozładunek coś tam podobno na powrót jest. Zobaczymy.
Ogólnie porażka tygodnia. Nie moja naczepa. Schowek mi się nie zamknął do końca i się otworzył. Wszystkie gumy oraz "korba" do naciagania plandeki poszły w piz**. Chociaż schowek ocalał ;)

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 10:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

Chyba porażka... Awizacja koło Kowalewa Pomorskiego na 20. W DCT mi prawie od ręki poszło co byłem w szoku i gnam do klienta... 19.55 melduje się w biurze i słyszę "Numer telefonu i pan idzie do auta bo jest pan 4". Zafundowali mi 5 godzin snu nim mnie wzięli. Wyjeżdżałem to była 2.30 nad ranem a na 3.30 awizacja na załadunek w Olsztynie. Oczywiście się spóźniłem prawie 1.5 godziny wiec usłyszałem czekać. kolejne 5 godzin spania... Szef purpurowy bo już kontener mi zaklepał do Poznania a ja w sumie wyspany :roll:

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 11:30
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Teraz to Patryk raczej powinieneś już leżeć do góry kołami.

PS. Budzę się o 5, żeby naszykować się na poranny załadunek. O 5.50 sms. Myślę sobie kogo licho o tej porze niesie. Spedytorka. Zapomniała mi numeru załadunku podać. Duże szczęście bo kwitnąłbym do 8 na placu a potem do 13 z pepika nie wyjechał bo dziś zakaz

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 12:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

Cytuj:
Teraz to Patryk raczej powinieneś już leżeć do góry kołami.
A myślisz, że co robie? :D 3+9 samo się nie wykręci :D

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 13:22
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Za 2h pauza 45min na Radomsku. Będę obracał michę. Ktoś będzie w tych godzinach?

#BigosLover

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 13:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ja wychodzę z założenia, że jak jest kultura to jest współpraca a jak nie ma to róbta co chceta ja jestem w kabinie.
A co do targania paleciakiem to wolę sam się rozładować w godzinie czy dwie niż stać pół dnia i czekać. Jeśli palety z kartonami są za ciężkie to trzeba na siłownię pójść :D Bo nie jedna kobieta targa cięższe palety na magazynie i jakoś żyje. Ale co kto lubi.
Ogólnie porażka tygodnia. Nie moja naczepa. Schowek mi się nie zamknął do końca i się otworzył. Wszystkie gumy oraz "korba" do naciagania plandeki poszły w piz**. Chociaż schowek ocalał ;)
Zacznijmy od tego, ze w Drezdenku Ci nie dadzą samemu rozładować/załadować. Gdyby to było takie proste to każdy by sie sam obsłużył.

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 14:07

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

Magazyn oglądasz z klatki na pawiany :mrgreen:

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 14:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

I dzięki takiemu podejściu jest na krajowce jak jest czyli kiła i mogiła .po co zatrudnić dodatkowo kilka osób na magazyn skoro kierowca sam za friko się roz/zaladuje i to z uśmiechem na twarzy bo będzie szybciej...

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 15:29
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Spedycja sobie weźmie za to że kierowca rozładuje :D

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 15:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH500 XL

Ja pierdziele robić wojne o to, żeby rozładować kilka palet... Nie zapracujcie sie od razu, bo przepukliny jeden z drugim dostanie.

My jeździmy po stałych punktach i w wielu nieraz wózkowy przyjdzie i mówi, że rozładują za 3h, bo mają inną robote, chyba że wejde sam polatać z paleciakiem to 15 min. i jade. Zawsze wybieram drugą opcje. Dziś byłem w Wejherowie to nawet nie wiedziałem kiedy rozładowali, bo usnąłem, tydzień temu poprosili czy bym nie rozładował i też nie było problemu, wole sobie wrogów nie robić w firmach do których wracam co drugi dzień, bo wiadomo że potem można sie denerwować.

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 15:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Mnie brała nerwica jak mi Pan z Rabena mówił, że oni mają taką umowę to ja mam rozładować.
Skoro mają umowę to niech przyjeżdża zrzucić, albo niech buli to co w umowie zawarte.
50pln za taki rozładunek np. w Netto był do ugrania.
Jak krzyknalem w Polo za przełożenie palety(bo była uszkodzona) taką kwote i przyklepali, to nim wróciłem na magazyn to sami przepchali z palety na palete sami.

/mobil

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 16:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ja pierdziele robić wojne o to, żeby rozładować kilka palet... Nie zapracujcie sie od razu, bo przepukliny jeden z drugim dostanie.

My jeździmy po stałych punktach i w wielu nieraz wózkowy przyjdzie i mówi, że rozładują za 3h, bo mają inną robote, chyba że wejde sam polatać z paleciakiem to 15 min. i jade. Zawsze wybieram drugą opcje. Dziś byłem w Wejherowie to nawet nie wiedziałem kiedy rozładowali, bo usnąłem, tydzień temu poprosili czy bym nie rozładował i też nie było problemu, wole sobie wrogów nie robić w firmach do których wracam co drugi dzień, bo wiadomo że potem można sie denerwować.
Nikt nie lubi stać i czekać co nie oznacza że trzeba sie godzic na patologie.Tu chodzi o fakt a nie o to ze się ktoś przepracuje.jak przyjade na rozladunek to wole zjeść odpocząć i np.sprawdzić czy sobie schowki pozamykalem ;P niz latac z paleciakiem.ja jestem kierowca i mam przyjechać na czas, dostaje za to pieniądze i moja firma.a magazynier i jego firma tez ma jakies obowiązki za które bierze pieniadze.i to ze się nie wyrabiają to nie mój interes.jak ja się spóźnię na załadunek do firmy xxx to 150e dostanie firma obciążenia i ich tez nie interesuje powód spoznienia

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 17:12

Gdy rozwozilem meble to za rozładunek miałem płacone.Przyjechałem do pewnej firmy w de i koleś mówi że mam se poskładać sam wózkiwózki, poukładać do nich kanapy i do każdego wózka położyć lieferschein z odpowiedniego mebla. Zapytałem go czy wypłatę też za niego odebrać -zagotowal się i zaczął sam mi wózki składać i układać papiery :lol:

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 17:36

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
Zapytałem go czy wypłatę też za niego odebrać:
Właśnie, mógłbyś napisać jak to po niemiecku poprawnie powiedzieć?
P.S
Chciałby może ktoś taki ładunek zabrać:
Obrazek

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 17:54

Profesorem germanistyki nie jestem więc nie mam zamiaru palnąć głupoty. Dla mnie najważniejsze było to, że typ zrozumiał o co biega.

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 18:14
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Meble to oddzielny temat. Rozładunki są płacone. Jednak składanie kontenerów ich oklejanie i odciąganie leży w kwestii magazyniera. W Graz, Rzymianie nauczyli magazynierów, że sobie wózyki składają bo im się spieszy (oni to już w ogóle są asy w rozładunkach) a inni potem mają problemy. Na początku też miałem spory problem bo nie chcieli mi kontenerów dawać tylko sobie frajer stał za biurkiem i czekał, aż mu przyciągne kontener on oklei ja złoże kolejny załaduje a on sobie stoi. Ściągnąłem jedną kanape siadłem na niej i czekam. Gościu mówi, że tam są kontenery i mam je składać. Ja pokazałem na naczepę i powiedziałem tutaj są meble i masz je ściągać. Po kilku telefonach, przełamał się.

#BigosLover

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 18:24

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: mb1844

witam
jest tutaj moze ktos z krakowa albo znajacy miasto?
jutro mam rozladunek w krakowie na ul cystersow i drugie miejsce ul oleandry-wjazd solo.orientuje sie ktos moze czy w poblizu tych ulic jest jakis parking albo miejsce gdzie moge zostawic przyczepe zebym nie musial wyjezdzac z krk?z gory dzieki za odp

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 18:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Właśnie, mógłbyś napisać jak to po niemiecku poprawnie powiedzieć?]
"Dein Gehalt soll ich auch für dich abholen"

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 18:35

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
orientuje sie ktos moze czy w poblizu tych ulic jest jakis parking albo miejsce gdzie moge zostawic przyczepe zebym nie musial wyjezdzac z krk?z gory dzieki za odp
Na mapach z googli widać że przy Cystersów, wjazd od Al. Pokoju jest stacja paliw i centrum logistyki Poczty Polskiej, może tam by można zostawić...

Post Wysłano: 28 wrz 2016, 18:57

Gdyby tak ktoś jeszcze nie wiedział to w poniedziałek Fryce mają święto. Nie dajcie się zrobić w bambuko :twisted:

Strona 1194 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11192 1193 1194 1195 11963605 Następna