Cytuj:
Z tym indywidualnym numerem żeś mi dał zagwozdkę. Pytanie najważniejsze czy to ma rozpoznawać po numerze co to za rzecz, czy ma tylko podawać stan całościowy, a numer jest po to, żeby coś było w komórce? Najlepiej by było jakbyś wrzucił przykładową bazę danych.
Btw, ogarnianie tego przez excela to wg mnie i tak średni pomysł, poszedłbym raczej w stronę jakiegoś oprogramowania typowo logistycznego, coś w stylu SAPa etc, ale w praktyce się nie wypowiem bo nie miałem z tym styczności jeszcze. Będzie w tym roku chyba.
Oprogramowanie byłoby najlepszym rozwiązaniem, ale niestety tego nie otrzymałem, a to co chcę zrobić jest dla mojej własnej wygody i jakby to powiedzieć wypracowania własnej metody działania

Mnie jest potrzebny wycinek z palety dostępnej w każdym programie logistycznym.
Odnośnie pytania to numer o którym wspomniałem i o który pytasz jest najważniejszy tzn. po nim identyfikujemy karton. Do tego ważna jest kwestia tego czy jest on przyjmowany na magazyn czy z niego wydawany bo to generuje zmiany w stanie magazynowym. Poczytałem trochę o tym Accessie i to nie byłoby głupie gdyby utworzyć w excelu 2 karty - przyjęcia i wydania a access na podstawie tego mógłby tworzyć stan magazynowy. Dobrze kalkuluję?