Strona 1131 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11129 1130 1131 1132 11333605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 19 sie 2016, 23:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Ostatnio była gorąca dyskusja jak Bald wspominał o swoim koledze-nielocie-policjancie...

zostawie tutaj takiego linka :lol:
http://joemonster.org/filmy/78204/Polsk ... tostradzie

Post Wysłano: 20 sie 2016, 5:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

5:42
Pić piwo czy nie pić?

/mobil

Post Wysłano: 20 sie 2016, 5:52
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Cytuj:
5:42
Pić piwo czy nie pić?

/mobil
CHLAJ LITRA! :D

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 20 sie 2016, 6:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Cytuj:
Takie pytanko, Panowie czy dla Was 5tka za miesiąc to dużo?
Na jewropu to tylko sustka!! I łikęt w domu, no tylko ten tak wypadł... :D

Cytuj:
Ładował ktoś kiedyś piankę w Bydgoszczy? Bo ja już uwielbiam to miejsce...
Pojedziesz do Benckisera do Nowego Jorku Mazowieckiego to polubisz to miejsce. :D
Cytuj:
Rabem zawsze jest taki błyskotliwy w przekazywaniu zleceń? ? Podają ze załadunek do 18. Przyjeżdżam o 14 tej a pan w okienku"ale pan ma awizacje na 18:30" zawolali o 20tej pod rampe. rozladunki dwie biedronki na slasku. "Sosnowiec do 7:00" a w papierach o 7:00. Z rudy śląskiej zrobili przeładunek w Chorzowie a tam każdy zdziwiony co to za towar i po co w ogole?? Motyla noga ubaw po pachy jak dla mnie :D
Gdzie ładowałeś? ;) Ogólnie zawsze jest tak (przynajmniej ja się z tym spotykam), że podają godzinę z 30min wyprzedzeniem. Jak Ci powiedzieli, że na 18 to faktycznie podstawienie na 18:30. Co do papierów... Nie wiem czy miałeś jedną przesyłkę czy więcej, bo to co jest napisane na karcie doręczeń o ile takową dostałeś, a rzeczywistość to wiesz. Awizacja zazwyczaj prawidłowa jest napisana na listach przewozowych/wz. ;) Ciesz się, że do Sosnowca nie pojechałeś na przeładunek. ;)
Cytuj:
Krajówka to zło. Chyba, że czteroośką w koło komina, to spoko ;]
Czasami jak słyszę Januszy z ełropy to dziękuje Bogu, że mam pracę na kraju za odpowiednie wynagrodzenie. :D

Myślałem, że Lidl to patologia. Myliłem się, ID pobija wszelakie granice. 15 min zrzutka, 3h czekania za papierami które leżały i czekały na biurku Grażyny za pieczątkami. :] Trochę weekend popieprzony bo w niedzielę w nocy trzeba jechać podstawić auto pod rampę i wrócić do domu na wieczorny załadunek. 8)

Post Wysłano: 20 sie 2016, 8:09
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Mój wczorajszy sukces to zdjęcie Biedry w Sieradzu 1.5h przed awizacją. Podjechałem pod cieciówkę mówię, że debil ustawił mnie na 20.30 a o 20.25 koniec pracy. Gościu sprawdza i mówi, na 21.30 zaawizowany jest pan na rozładunek. Ale telefon do magazynu i pod 2 się podstawiać. Fajna blondyneczka mnie rozładowywała. Chyba najnormalniejsza z całego magazynu słysząc teksty innych wózkowych. Przeliczyła papiery podbiła i mogłem wyjeżdżać. Pchroniarze tak samo spoko. Nie wiem co się stało ale pierwsze 2 razy kiedy byłem tam na rozładunku to tragedia. Ale to byłem w godzinach największego młynu. Może fakt, że mieli już pełen luz sprawił, że talie podejście mieli. Nie wiem. Ale 5 z plusem za wczorajszą akcję mogę śmiało dać.

#BigosLover

Post Wysłano: 20 sie 2016, 10:02
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Na Discovery Chanell leci Brytyjscy Truckerski, aktualnie o firmie Eddie Stobart.

Post Wysłano: 20 sie 2016, 10:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Januszowa Magnolia

Cytuj:
W czwartek ja tam na dreznie nie mialem żadnego sztalu zreszta cale kolko od Zgorzelca do venlo i z achen przez Frankfurt do Zgorzelca bez żadnego sztalu. A co do patologi we wtorek lądowalem Belgię 600rolek pianki co zajęło 29 miejsc paletowych a baba do mnie ze jeszcze 26palet.zabralem9 i po godzinie idę czy w końcu są papiery a ona ze to nie jej wina ze takim małym autem przyjechałem i musi odnowa pisac.kobieta pracujaca w dziale obsluga spedycji nie umiała wypisać cmr pomylila sie o 17 miejsc paletowych.capricorn Świebodzice
Pod Dreznem był mały wszystko stanęło, a potem ślimaczyło 30km/h, no ale to tylko na zwężce, bo potem poszło. To było przed 7, bo o 7 stanąłem na pauzę na 9km. Z pauzy ruszyłem jakoś przed 9, bo sobie drzemkę zrobiłem i jakoś po 10km, był kolejny sztauuu, zwężka do prawego, bo barierki wymieniali, tam już zeszło z 5 minut.

Post Wysłano: 20 sie 2016, 10:27
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Cytuj:
Na Discovery Chanell leci Brytyjscy Truckerski, aktualnie o firmie Eddie Stobart.
To nie jest czasem ta firma co miała w tyłku ściągnięcie zwłok jednego ze swoich kierowców z Włoch?

#BigosLover

Post Wysłano: 20 sie 2016, 10:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
To nie jest czasem ta firma co miała w tyłku ściągnięcie zwłok jednego ze swoich kierowców z Włoch?
Nieee, to była inna firma, tutaj artykuł: http://40ton.net/oburzenie-wielkiej-bry ... -kierowcy/

To jeszcze 3 dni i premiera nowej Kanii o emisji spalin Azja 7? :lol:

Post Wysłano: 20 sie 2016, 14:26
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Hypia

Pewnie zwiększyła się ilość sprzedaży stoperanu w aptekach :D

Post Wysłano: 20 sie 2016, 19:24
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Jestem przerażony. Dzisiaj na zjeździe koło mojego domu (węzeł Walichnowy S8), ślimak zjazdowy w stronę Wrocławia został zamknięty z powodu frezowania i nakładania nowej nawierzchni. Jadąc od Wielunia, przed zjazdem z starej DK8 (dziś DK74) w starą DK14, na tablicy kierunkowej nazwa Wrocław została skreślona a przed tym widniał sporej wielkości znak, aby jechać prosto dalej drogą i wjechać na S8 na węźle Wieruszów. co drugie albo co 3 auto, pomimo tych znaków skręcała i wielce byli zdziwieni, kiedy to chcąc zjechać okazało się, że wszystko opachołkowane i przysłowiowa "dupa sałata". Wracając akurat z Wielunia widziałem chłopaka z cysterny stal na drodze patrzył czy czysto bo chciał wycofać. Zatrzymałem się wrzuciłem awaryjne i na radiu informowałem czy może cofać. Pytam się go potem, czemu zjechał mimo sporego znaku, że zjazd zamknięty i wyznaczony jest objazd. Odpowiedź jaka? " A bo kvwa nie patrzyłem na znaki, a Kaśka krzyknęła, żeby zjeżdżać". Takich jak on, zarówno w ciężarówkach czy osobówkach były dziś dziesiątki jak nie setki. I to bez żadnego koloryzowania. Co chwilę ktoś nawracał i to w tak debilny sposób, że co parę minut, ktoś kogoś strąbił bo wymusił pierwszeństwo albo bez kierunku przed nosem skręci albo zawracał. Co mnie przeraża? Skoro taka garstka ludzi, ma problem z taką banalną rzeczą jak spojrzenie na znak a nie ślepe kierowanie się nawigacją to co pomyśleć o ogółu kraju? Jak dla mnie to jest dość poważny problem.

#BigosLover

Post Wysłano: 20 sie 2016, 19:38

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Ja tam nie wiem mogie sie nie znać, nie żebym na drogach 10lat jezdzil... Ale jesli zjazdem nie dało sie zjechać, to być może trzeba bylo opachlkowac cały pas zjazdowy, tak zeby nie dalo sie zjechać. Z tym patrzeniem na znaki, szczególnie jak ktoś dużo jeździ, to różnie bywa.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 20 sie 2016, 20:00
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ja tam nie wiem mogie sie nie znać, nie żebym na drogach 10lat jezdzil... Ale jesli zjazdem nie dało sie zjechać, to być może trzeba bylo opachlkowac cały pas zjazdowy, tak zeby nie dalo sie zjechać. Z tym patrzeniem na znaki, szczególnie jak ktoś dużo jeździ, to różnie bywa.
Widocznie nie zrozumiałeś mnie za dobrze, albo ja może źle napisałem, chociaż sądzę, że w miarę przejrzyście to wytłumaczyłem. Cały pas zjazdowy został opachołkowany. Ale, żeby dojechać do S8 i tego węzła, trzeba z krajówki zjechać w prawo na skrzyżowaniu na kilkusetmetrowy łącznik, i przed tym skrzyżowaniem postawiono znak informujący o zamkniętym zjeździe w kierunku Wrocławia. Jednak ludziska ignorują to, zjeżdżają na łącznik dojeżdżają do węzła i nagle "o jeju nie ma zjazdu" A chyba po drodze mijają 5 tablic i na każdej kierunek Wrocław przekreślony.
Jednak metoda wizualizacji najlepsza dlatego zrobiłem screena z mapy i opisałem jak wygląda. Uważasz, że oznakowanie jest niewidoczne, czy niezrozumiałe?

Obrazek

#BigosLover

Post Wysłano: 20 sie 2016, 20:24

Nie pamiętam gdzie ale miałem przypadek ze stal znak objazd a przejechać sie dało.znak miał na celu zmniejszenie ruchu bo chyba wahadło bylo a drugi ze znaki postawili ale kopać nie zaczęli i można bylo jechac. Moze niektórzy tak pomysleli. A nastepna sprawa nowa droga a oni juz asfalt zrywają.

Post Wysłano: 20 sie 2016, 20:42

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Cytuj:
Widocznie nie zrozumiałeś mnie za dobrze, albo ja może źle napisałem, chociaż sądzę, że w miarę przejrzyście to wytłumaczyłem. Cały pas zjazdowy został opachołkowany. Ale, żeby dojechać do S8 i tego węzła, trzeba z krajówki zjechać w prawo na skrzyżowaniu na kilkusetmetrowy łącznik, i przed tym skrzyżowaniem postawiono znak informujący o zamkniętym zjeździe w kierunku Wrocławia. Jednak ludziska ignorują to, zjeżdżają na łącznik dojeżdżają do węzła i nagle "o jeju nie ma zjazdu" A chyba po drodze mijają 5 tablic i na każdej kierunek Wrocław przekreślony.
Jednak metoda wizualizacji najlepsza dlatego zrobiłem screena z mapy i opisałem jak wygląda. Uważasz, że oznakowanie jest niewidoczne, czy ty niezrozumiałe?

Obrazek
No tak tez bywa. Opisales ok, ja źle zatrybilem

Firma ktora remontuje nie stawia tych znaków jak chce. Jest szczegółowy projekt organizacji ruchu, i tak ma być. Czasem sa znaki na objazd, a czasem na zalecany objazd. Stad różnica czy da sie przejechać, czy nie.
Czesto mimo całkowicie zamkniętej drogi tez da sie przejechać. Ale czasem po drugiej stronie jest niebiesko :).

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 20 sie 2016, 22:40

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7005903

Post Wysłano: 21 sie 2016, 3:13

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek
3 rano, 6 aryjczyków przyjechało na parking przy A30 i latają szukają pokemonów. Ten naród jest tak spedalony, że aż żal patrzeć. Nie wybili żydów ani słowian a za 50 lat znikną jak dinozaury.Tak jak Michał pisał w Eisen większość bloków była pusta to ściągli bydło. Hute dali ciapatemu i załoga to może z 20% tego co było za komuny to co się dziwić, że miasto umarło.

Post Wysłano: 21 sie 2016, 6:44

Ale kac :shock:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Obrazek
3 rano, 6 aryjczyków przyjechało na parking przy A30 i latają szukają pokemonów. Ten naród jest tak spedalony, że aż żal patrzeć. Nie wybili żydów ani słowian a za 50 lat znikną jak dinozaury.Tak jak Michał pisał w Eisen większość bloków była pusta to ściągli bydło. Hute dali ciapatemu i załoga to może z 20% tego co było za komuny to co się dziwić, że miasto umarło.
Und Panie Naziolu? Lapia Pokemony to pedaly? Na bank masz wonsa i skarpety w sandalach. Lepiej zgodnie z upodobaniami ciapakow zgwalcic jakas kobiete lub tez jak prawdziwy chrzescijanin nayebac sie czysta gorzalka a potem zonie spuscic wpierdziel tylko tak zeby w niedziele na 12 do kosciola mogla dojsc?

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 21 sie 2016, 10:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ale kac :shock:
O 6 i już kac? O tej godzinie to się do domu dopiero wraca :lol:

Strona 1131 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11129 1130 1131 1132 11333605 Następna