Strona 466 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1464 465 466 467 4683555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 04 lip 2015, 16:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wczoraj wiózł mnie na stopa busik. Spod Leipzig na Śląsk.
Na początku nawet bastował z bajerą, ale potem rozchodził się jak świński ryj po korycie...
W skrócie - człowiek orkiestra, miszcz na miarę Ice road Truckers, tylko że teraz ma kłopoty ze zdrowiem i nie może TIRami jeździć....

Niektóre z jego rewelacji, które skrzętnie notowałem:
  • - Naturalnie to kolega z jego firmy zadzwonił do szefa, że lusterko zniszczył (znacie to), a potem powiedział że nie ma jak wymienić bo na nim leży.
    - Często gęsto jeździł 3-osiową Scania z dwoma naczepami
    - Woził Renault Major części do Airbusa w Bremen i z kolegami ruch zatrzymywali na drodze (?)
    - w 2011 jego kolegę zatrzymali w porcie w Hamburgu. Przyjechał człowiek orkiestra i wyjechał jego zestawem z portu (Scania i dwie naczepy) bo miał prawko na maszyny rolnicze.
    - Bardzo dużo jeździł na bazy polarne za koło podbiegunowe, do rafinerii (?)
    - Czołówkę miał Majorką z Magnumką (ogólnie w jego opowieściach tylko Renault i ta 3osiowa Scania się przewijały)
    - Razem z kolegą zarejestrowali kiedyś w PL auto z GB rejestrując je w międzyczasie w RO (?)
    - Wkręcał nowemu w firmie (jak latał TIRami), że Ausztraft (sic!) to największe miasto w Niemczech
    - Na ringu w Brukseli kobita 40 lat w bardzo sportowym audi na jego widok gmerała ręką w swoim kroczu jak stała obok w korku...
    - Zarabia 1600zł podstawy i 25gr/km na busie....
    - W sumie parkował gdzie chciał na Francji, a Policja przyjeżdżała i obstawiała go pachołkami, żeby było bezpiecznie. Nawet we Folsburku (Wolfsburgu*) we fabryce VW pod rampami (sic!).
    - Znajoma królika ma MB model 123 i nakręcone przez 34 lata 1600000km. Ze Stuttgartu przyjeżdżali z fabryki żeby się napatrzeć i zrobić jej kompleksowy remont i przegląd za darmo, Dali jej model A....
Przed Legnicą skapitulowałem i udawałem że śpię...

Jedno mnie w tym człowieku zaintrygowało i nie daje spokoju...
CZEMU MNIE PYTAŁ JAK SIĘ PRZEJEŻDŻA PRZEZ POLSKIE BRAMKI?
O ile mnie nie robił w wała, to nie wiedział że trzeba wziąć bilet, czy można płacić kartą...
Jak go spytałem - jak w takim razie on kursuje za granicę i nazad na Śląsk, to stwierdził dosyć oględnie że jeździ przez Oleśnicę (?)
Nie wiem... Mózg rozje*any...

Post Wysłano: 04 lip 2015, 16:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Znajoma królika ma MB model 123 i nakręcone przez 34 lata 1600000km. Ze Stuttgartu przyjeżdżali z fabryki żeby się napatrzeć i zrobić jej kompleksowy remont i przegląd za darmo, Dali jej model A....
Taka akcja akurat miała miejsce, tj. podobna. Dotyczyło bodajże 25 wówczas letniego modelu W201 i faktycznie ASO wyremontowało babce furę na ganz genau, za friko.

Ale co do całej reszty bajek - klękajcie narody...

Post Wysłano: 04 lip 2015, 16:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8833137
Samochód: eRka

To czasem nie był ten, który miał zabrać jeszcze jednego kierowcę ale jechał wersją z dwoma siedzeniami i już miał pasażera?

Post Wysłano: 04 lip 2015, 16:50

Użytkownik

Użytkownik

GG: 18174723

Podróż widzę minęła Ci na wesoło :U
Panowie, takie pytanie, bo naszło mnie na tunningi: czy mogę sobie w mojej osobówce zdemontować tylną wycieraczkę? Nie podoba mi się jej ramie, szpeci mi cały tył, nie działa również sprysk i od roku użyłem jej tylko raz- w celu sprawdzenia czy działa :lol:
Pytam, bo ostatnio zawrzało w internetach za sprawą niebiańskiego 207 który to na Receism leciał właśnie bez wycieraczek i poleciał gościowi dowodzik. O ile doczepili się do braku tych na przedniej szybie, to okej, zgodzę się, ale jeśli chodziło tylko o zadnią, to trochę to dla mnie głupota, bo niektóre samochody nie mają jej oryginalnie. Jak to jest?
Co do porażek, to kolejna pracująca sobota...
Może chociaż jutro będzie szansa uderzyć na/d jakąś wó/ode :lol:

Post Wysłano: 04 lip 2015, 17:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Podróż widzę minęła Ci na wesoło :U
Panowie, takie pytanie, bo naszło mnie na tunningi: czy mogę sobie w mojej osobówce zdemontować tylną wycieraczkę? Nie podoba mi się jej ramie, szpeci mi cały tył, nie działa również sprysk i od roku użyłem jej tylko raz- w celu sprawdzenia czy działa :lol:
Pytam, bo ostatnio zawrzało w internetach za sprawą niebiańskiego 207 który to na Receism leciał właśnie bez wycieraczek i poleciał gościowi dowodzik. O ile doczepili się do braku tych na przedniej szybie, to okej, zgodzę się, ale jeśli chodziło tylko o zadnią, to trochę to dla mnie głupota, bo niektóre samochody nie mają jej oryginalnie. Jak to jest?
Co do porażek, to kolejna pracująca sobota...
Może chociaż jutro będzie szansa uderzyć na/d jakąś wó/ode :lol:
Ja w Polo nie miałem z tyłu i nie miałem z tym problemów. Ładnie zaslepiasz i gra :)

Post Wysłano: 04 lip 2015, 17:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
To czasem nie był ten, który miał zabrać jeszcze jednego kierowcę ale jechał wersją z dwoma siedzeniami i już miał pasażera?
Nie :D
Ale jakiś czas wcześniej pytałem kierowcę busa na rej SK czy jedzie na Śląsk i by podrzucił...
Popatrzył, pomyślał i stwierdził że on tylko do Goerlitz doleci (sic!)...
To jest dopiero mindfuck...

Post Wysłano: 04 lip 2015, 17:22

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Zadzwonił do mnie wczoraj gość i zaproponował jazdę na Szwecję...czy to będzie sukces, czy porażka (dziad) to się okaże...:)
Cytuj:
(...) i w Szwecji sluze rada, parkingi obcykane mam :)
Z parkingami to chyba nie ma problemów? (chyba, że o czymś nie wiem), ale jakbyś mógł to napisz mi z jakiej sieci internet w Szwecji kupić i gdzie po drodze w stronę Goeteborga z Trelleborga? Czytałem już tu na ten temat, ale nie umiem tego znowu znaleźć, dzięki.

Post Wysłano: 04 lip 2015, 17:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Zadzwonił do mnie wczoraj gość i zaproponował jazdę na Szwecję...czy to będzie sukces, czy porażka (dziad) to się okaże...:)
Jak będzie ok to daj znać :P Ja od paru lat szukam na śląsku firmy z północnymi kierunkami (ale normalnej, a nie kołchozu na miarę Pam Transu)

Post Wysłano: 04 lip 2015, 19:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGL / A4

Karol, ale jakim autem byś na tą północ jeździł :mrgreen:

Post Wysłano: 04 lip 2015, 20:07

Użytkownik

Użytkownik

Porażek cześć dalsza. Pojechałem do Birmingham na zrzutkę. Dzwonię do typa, że o 10 będę. Chlopaki przyjechali o 12. Zaczynają rozładunek antycznym paleciakiem. Po zdjęciu trzech palet w elektrycznym widlaku padły baterie. Znalazł się widlak na gaz, ale paleciak na naczepie nie służy jak powinien. Przywożą inny. Kilka palet zdjęte i koniec gazu w butli i znowu czekanie :( Z tego wszystkiego brakło mi czasu na przeprawę promowa i trzeba stać do jutra.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 04 lip 2015, 20:13

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Porażek cześć dalsza. Pojechałem do Birmingham na zrzutkę. Dzwonię do typa, że o 10 będę. Chlopaki przyjechali o 12. Zaczynają rozładunek antycznym paleciakiem. Po zdjęciu trzech palet w elektrycznym widlaku padły baterie. Znalazł się widlak na gaz, ale paleciak na naczepie nie służy jak powinien. Przywożą inny. Kilka palet zdjęte i koniec gazu w butli i znowu czekanie :( Z tego wszystkiego brakło mi czasu na przeprawę promowa i trzeba stać do jutra.

A rozladowuje to sie tam w Calais i Dover troche, czy dalej duze kolejki? Czeka mnie przeprawa jakos w okolicach wtorku, mam nadzieje, ze najgorsze juz minie...

Post Wysłano: 04 lip 2015, 20:24

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
Cytuj:
Jak będzie ok to daj znać :P Ja od paru lat szukam na śląsku firmy z północnymi kierunkami (ale normalnej, a nie kołchozu na miarę Pam Transu)
Jak będzie ok, to zostanę. Gość ma tylko 2 auta - jednym jeździ on, a drugie dla mnie - DAF 2009r. Zobaczę co z tego wyjdzie.
P.S
Jak będę na parkingu w Świnoujściu, to pospisuję Ci nazwy firm i se podzwonisz i popytasz...jeśli oczywiście będziesz moją propozycją zainteresowany...:)

Post Wysłano: 04 lip 2015, 20:31

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Jak będzie ok, to zostanę. Gość ma tylko 2 auta - jednym jeździ on, a drugie dla mnie - DAF 2009r. Zobaczę co z tego wyjdzie.
P.S
Jak będę na parkingu w Świnoujściu, to pospisuję Ci nazwy firm i se podzwonisz i popytasz...jeśli oczywiście będziesz moją propozycją zainteresowany...:)
Widzisz Dies_nefastus? Trzeba se iść na parking i telefony z plandek pospisywać :D .

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 04 lip 2015, 20:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGX 18.440

Cytuj:
Widzisz Dies_nefastus? Trzeba se iść na parking i telefony z plandek pospisywać :D .
Na Girtekach nie ma numerów :(

Post Wysłano: 04 lip 2015, 20:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Koledzy szukam zdjec-a, auto do gabarytow z plastikowa ciezarowa na naczepie i spietej pasem, takie dla beki nie raz kierowcy laduja. Szukam w dziale gabarytow i w google i nie moge znalezc, moze ktos pomorze?

Post Wysłano: 04 lip 2015, 21:25

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
A rozladowuje to sie tam w Calais i Dover troche, czy dalej duze kolejki? Czeka mnie przeprawa jakos w okolicach wtorku, mam nadzieje, ze najgorsze juz minie...
Wczoraj z Calais pływał tylko P&O. Po 10 byliśmy na plaży, bo teraz tam rajki porobili i tam się czeka jak w porcie jest bałagan. Po 3h puścili nas do portu, ale o 14 była zmiana szychty, to czekaliśmy w porcie znowu ponad godzinę. W sumie prom mieliśmy na 17.15, a o 18 wypłynął.
Nie wiem jak dzisiaj sytuacja wygląda.

Post Wysłano: 04 lip 2015, 22:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

Cytuj:
Koledzy szukam zdjec-a, auto do gabarytow z plastikowa ciezarowa na naczepie i spietej pasem, takie dla beki nie raz kierowcy laduja. Szukam w dziale gabarytow i w google i nie moge znalezc, moze ktos pomorze?
myślałem, że nie da rady znaleźć, ale jednak się udało :)
Obrazek
Obrazek
pamiętam też zdjęcie piasku na platformie spiętego pasem :lol:

Post Wysłano: 04 lip 2015, 22:36

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Sposoby rozmieszczania i zabezpieczania ładunków - czy jakoś tak ten temat się nazywał, tam poszukaj ;)
Cytuj:
moze ktos pomorze?
Ja Śląsk :twisted:

Post Wysłano: 04 lip 2015, 22:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Obrazek
ustrzeliłem kiedyś na pierwszych kilometrach A2 za Berlinem.

Post Wysłano: 04 lip 2015, 23:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
ktos pomorze?
Ja zachodnie

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Strona 466 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1464 465 466 467 4683555 Następna