Wczoraj wiózł mnie na stopa busik. Spod Leipzig na Śląsk.
Na początku nawet bastował z bajerą, ale potem rozchodził się jak świński ryj po korycie...
W skrócie - człowiek orkiestra, miszcz na miarę Ice road Truckers, tylko że teraz ma kłopoty ze zdrowiem i nie może TIRami jeździć....
Niektóre z jego rewelacji, które skrzętnie notowałem:
- - Naturalnie to kolega z jego firmy zadzwonił do szefa, że lusterko zniszczył (znacie to), a potem powiedział że nie ma jak wymienić bo na nim leży.
- Często gęsto jeździł 3-osiową Scania z dwoma naczepami
- Woził Renault Major części do Airbusa w Bremen i z kolegami ruch zatrzymywali na drodze (?)
- w 2011 jego kolegę zatrzymali w porcie w Hamburgu. Przyjechał człowiek orkiestra i wyjechał jego zestawem z portu (Scania i dwie naczepy) bo miał prawko na maszyny rolnicze.
- Bardzo dużo jeździł na bazy polarne za koło podbiegunowe, do rafinerii (?)
- Czołówkę miał Majorką z Magnumką (ogólnie w jego opowieściach tylko Renault i ta 3osiowa Scania się przewijały)
- Razem z kolegą zarejestrowali kiedyś w PL auto z GB rejestrując je w międzyczasie w RO (?)
- Wkręcał nowemu w firmie (jak latał TIRami), że Ausztraft (sic!) to największe miasto w Niemczech
- Na ringu w Brukseli kobita 40 lat w bardzo sportowym audi na jego widok gmerała ręką w swoim kroczu jak stała obok w korku...
- Zarabia 1600zł podstawy i 25gr/km na busie....
- W sumie parkował gdzie chciał na Francji, a Policja przyjeżdżała i obstawiała go pachołkami, żeby było bezpiecznie. Nawet we Folsburku (Wolfsburgu*) we fabryce VW pod rampami (sic!).
- Znajoma królika ma MB model 123 i nakręcone przez 34 lata 1600000km. Ze Stuttgartu przyjeżdżali z fabryki żeby się napatrzeć i zrobić jej kompleksowy remont i przegląd za darmo, Dali jej model A....
Przed Legnicą skapitulowałem i udawałem że śpię...
Jedno mnie w tym człowieku zaintrygowało i nie daje spokoju...
CZEMU MNIE PYTAŁ JAK SIĘ PRZEJEŻDŻA PRZEZ POLSKIE BRAMKI?
O ile mnie nie robił w wała, to nie wiedział że trzeba wziąć bilet, czy można płacić kartą...
Jak go spytałem - jak w takim razie on kursuje za granicę i nazad na Śląsk, to stwierdził dosyć oględnie że jeździ przez Oleśnicę (?)
Nie wiem... Mózg rozje*any...