Ja jeżdżę obecnie tylko TG-X albo Actrosem bo nic innego nie mamy,i zdecydowanie pozycja za kierownicą na korzyść Actrosa.Sam kąt pochylenia,swoboda kolan dookoła od deski.W MAN-ie są tak nisko pedały, że nawet tam nogi nie wsadzisz pod spód,a to w Actrosie na dłuższych trasach się przydaje dla wysokich osób.Co do skrzyni,14b ze Scanii to jest też dobre 100lat za murzynami jeśli chodzi o dobieranie biegów itd, podobno w najnowszym TG-X dopiero to dobrze zgrali.
Ogólnie porównując Actrosa Stream Space z TG-X z kabiną XLX to dużo pakowniejsza,praktyczniejsza,"milsza" w środku jest dla mnie kabina Mercedesa.Akurat minusem jest jeden stopień wyżej i przy częstym wsiadaniu i wysiadaniu tu wygodniejszy jest MAN,i ogólnie przez to, że ma niżej zawieszoną kabinę na 4 poduszkach,a nasze Actrosy ze sprężynami pod kabiną co daje mu przewagę komfortu.Ale w Actrosie wszędzie się wyprostuje przy 193cm o czym w MAN-ie nie ma mowy,dodatkowo mega duże boczne schowki, dostępne z zewnątrz i wewnątrz z dwóch stron, płaska podłoga, dużo miejsca po stronie pasażera,dobrze też tam ukrztałtowana deska do zrobienia jedzenia czy posiedzenia przed laptopem,wygodniejsze łóżka niż w TG-Xie, lepsze audio w standardzie.Bardziej do mnie przemawia Actros,gdyby to był Big Space w salonce to już byłaby bajka...