[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2893 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2893 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12891 2892 2893 2894 28953555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 26 kwie 2020, 9:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Kiedyś na CB zapytałem czy policja pilnuje tego zakazu to usłyszałem tylko "jakiego zakazu?" :lol:

Semis, jak w razie lecisz do firmy Stork po cukier to napisz to Ci wytłumaczę co i jak, bo nieoznaczone to jest :)

A tak Semis jeszcze z innej beczki. Zauważyłem, że teraz z wielu centrów Biedronki latają w Polskę po odbiory towaru. Z czego to wynika? Biedronka robi sobie oszczędności samemu przywożąc towar czy o co tu chodzi?

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 10:32

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Cytuj:
tak samo w sumie jak tonażowe w Płocku :lol:
Daj spokój z tym Płockiem... Od kiedy pamiętam, nie lubię tam jeździć docelowo i tranzytem. Gdzie się kurde nie obejrzysz to tonażówka. :D

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 11:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Od czasów obwodnicy to i tak nie jest źle.

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 11:28
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Ja się nie znam do końca, na zachodzie nigdy nie byłem, ale to chyba taka polska moda.

Zróbmy obwodnicę i wszędzie gdzie się da dajmy w mieście zakazy.

Wrocław, Poznań...
Porobili eEki i miastem po legalu trzeba jeździć zygzakiem, we Wrocławiu osobiście unikam tylko 9t, tych które stały przed budową aow, resztę mam w nosie, łącznie z 12T obok głównej siedziby ITD, nie raz było bliskie spotkanie ze służbami i zero reakcji.

To chyba logiczne, jak jest obwodnica, nikt dla własnej przyjemności do miasta dużym nie wchodzi.

Choć.... Sam lubię z jednej na drugą stronę na skróty i grunwaldzki się puścić 8)

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 11:47

Zakazy tonażowe to tylko sugestia jak dla mnie. :D

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 12:31

Użytkownik

Użytkownik

Dzięki Pany, obróciłem szybciutko, bardzo fajna i prosta droga.

A co do tonaży to cóż, bo to raz pod jeden zakaz się człowiek pchał?

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 12:50
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Na przykładzie Austrii. Praktycznie, na każdym zjeździe masz znak, że przejazdy tranzytowe drogami lokalnymi są zakazane dla pojazdów powyżej 7.5t. Oczywiście nie dotyczy dojazdów docelowych.

Zawsze porównuję Wiedeń do Warszawy bo oba miasta nie posiadają obwodnicy i zarówno tranzyt jak i ruch docelowy przez Wiedeń odbywa się bez przeszkód a u Nas oczywiście zakaz godzinowy bo dzbany w osobowych mają do pracy bez przeszkód dojechać. :)

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 12:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Są miejsca, gdzie te tonażówki są ustawione faktycznie w słuszny sposób... Nigdy nie zapomnę, jak wrypałem się pod tonaż w Bydgoszczy na Fordonie i wylądowałem po pewnym czasie na drodze osiedlowej i zawracałem po chodnikach.

Ale są też miejsca, gdzie są one bezcelowe, bo akurat przy ulicy mieszka jakiś wyżej ustawiony łepek lub tubylcy nie lubią TIR-ów, no i ten no... Psujom im droge. :D

Osobiście jak widzę tonaż i dopisek: Nie dotyczy zaopatrzenia. Nie dotyczy służb komunalnych. Nie dotyczy mieszkańców.
Jadę bez spiny. :mrgreen:

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 14:07

Nie ma to jak na Luxie. Każdy zjazd z autostrady oznakowany zakazem 3.5 t dla tranzytu :mrgreen:
Jednak w naszym pięknym kraju ograniczenia tonazowe są tak często naduzywane jak i ograniczenia wysokościowe.Dlatego też przeważnie są olewane cieplym moczem.Niestety czasami można się przez to naciąć tak jak kolega wyżej , który akurat miał pecha gdyż ktoś postawił znak akurat w takim miejscu gdzie to było zasadne.

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 14:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W Niemczech też jest całkiem sporozakazów od czapy. W Holandii jak już jest zakaz to mocno się trzeba zastanowić, czy warto się pchać.

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 14:35

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Cytuj:

To chyba logiczne, jak jest obwodnica, nikt dla własnej przyjemności do miasta dużym nie wchodzi.
Widać że nigdy u dziada nie robiłeś :mrgreen:

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 14:51
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Mnie zawsze śmieszy zakaz 12 ton w Łodzi. Jakby ktoś uwielbiał jechać po tych rozje.anych przejazdach tramwajowych, przez miasto by się wydostać na drugą stronę miasta, mając obwodnicę. :)

#BigosLover

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 15:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

https://youtu.be/IJ2kvZpJ_BU
Zawsze gdy byłem zmuszony przejechać przez to miasto.

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 15:06
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

W punkt :lol:

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 15:12

Ostatnio testowałem kebab fenix w Łodzi, polecam jakby ktoś był zmuszony tam stać. :D

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 15:38

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: V8 ale dalej padlinia scania

Cytuj:
Ale są też miejsca, gdzie są one bezcelowe, bo akurat przy ulicy mieszka jakiś wyżej ustawiony łepek lub tubylcy nie lubią TIR-ów, no i ten no... Psujom im droge. :D
Mam taki dojazd do bazy
Jadąc z bazy, nawet mijając się z osobówką trzeba uważać aby nie urwać lusterka o drzewo
można dojechać szeroką ulicą, ale przy niej mieszka burmistrz i wszystko jasne
A domów tam 4 czy 5

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 15:41
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Fenomen Łodzi? Pomimo wybudowania autostradowej obwodnicy, nadal jest najbardziej zakorkowanym miastem w Polsce a współczynnik stania zamiast zmalał, zwiększył się. :mrgreen:

#BigosLover

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 16:18

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

Jeździłem po Łodzi przed otwarciem A1 i faktycznie armagedon tam był ,ale teraz tragedi niema jakoś się jedzie . Fakt te przejazdy tramwajowe pozostawiają wiele do życzenia ale nie ma co płakać.
Każdy cieszy sie jazdą po autostradzie ale po paruset kilometrach "ku. mogłem krajówką pojechać by czlowiek coś zobaczył ,bo na autobanie nudno ehh" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 18:41
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Mam sukces, kupiłem sobie pseudo bojówki...

Sęk w tym, że nie w rozmiarze 42/40, tylko 34 na luźno....

Trzeba pomału zmieniać garderobę, wszytko na mnie wisi....

Taka mała różnica
Obrazek

Post Wysłano: 26 kwie 2020, 20:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ło panie, toż to teraz w mojej lidze latasz.

Strona 2893 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12891 2892 2893 2894 28953555 Następna