Witam. od samego rana trafiłem na tvn24.pl na ciekawy artykuł, z racji wolnego czasu przez kilka godz uczestniczyłem aktywnie w dyskusji, poniżej przytoczę kilka ciekawych cytatów polskiego społeczeństwa, komentarz zostawiam wam
http://kontakt24.tvn.pl/temat,-quot-wol ... 56698.html
Cytuj:
Wypowiedzmy wojne tym psycholom z kolosow. Nagrywajmy ich popisy drogowe i przesylajmy na Policje. Zobaczycie w jakims stopniu to poskutkuje!!! Ja juz kilku tak upolowalem!!!
Cytuj:
~beretka
Gdyby kierowcy tirow nie panowali nad bezpieczenstwem na drogach bylaby masakra ZABRAC CB Z SAMOCHODOW OSOBOWYCH cyt.jak sciezka do?ok.caly but i srodek jezdni IDIOTYZM
Cytuj:
~corteZ
włączył w radiu jakiegoś muła i sam jedzie jak muł. Nie dziwie się kierowcy tira ze wyprzedza widząc przed sobą taką łajzę która zamiast jechać bawi się telefonem.
Cytuj:
TEL 112
Jeśli zauważyłeś szybko jadącego TIRa,przekraczającego prędkość 70 kilometrów na godzinę,nie wahaj się - dzwoń na numer 112 i powiadom policję.Przestępca z TIRa zostanie zatrzymany i ukarany.Numer alarmowy jest darmowy,a zgłaszanie łamania prawa jest obywatelskim obowiązkiem.Zaprowadźmy porządek na drogach,zmuśmy bandytów do przestrzegania prawa - prędkość przewidziana prawem dla TIR to 70km/h!
Cytuj:
Dora
Komisja Europejska rozważa wprowadzenie na terenie całej EU ZAKAZU WYPRZEDZANIA DLA TIR. Od tego zakazu będzie kilka wyjątków (rower,traktor itp) Jeśli pojawi się społeczna lista poparcia takiego zakazu,poprzyj jej ideę.
Musimy razem coś zrobić,żeby na naszych drogach zlikwidować bandytyzm,a tylko wspólne działania mogą coś zmienić.
Cytuj:
Mee
Tylko weźcie pod uwagę, że autokar puścił mu kierunkowskazem, że ma wolną drogę i może wyprzedać. Nie tłumaczy to, w żaden sposób faktu, że manewr był wykonywane na linii ciągłej.
Cytuj:
~maly_mobil
Właśnie kilka dni temu zwróciłem uwagę kierowcy TIR-a gdy przejeżdżał na czerwonym świetle w Bielsku-Białej(rondo przy sarnim stoku) to mnie zwyzywał bo on pod górkę nie da rady podjechać i całe rondko w lewo pojechał na czerwonym!!!!! I o to chodzi jeżdżą jak święte krowy bo są duzi- a są poprostu BURAKAMI
Cytuj:
Cytuj:
"ta na rondzie światła .... kolejny kierowca specjalista z prawkiem z masło"
a co w tym dziwnego?? jak ty nie wyjeżdżasz za obręb wlasnej wioski albo osiedla to NIE WYPOWIADAJ SIE!!!
Cytuj:
Nie ma rond kierowanych sygnalizacja świetlna ! Na rondzie pierwszeństwo przejazdu ma pojazd znajdujący się na skrzyżowaniu ! Jeżeli jest sygnalizacja to jest to skrzyżowanie z wyspą. I przez takich osiołków jak ty My kierowcy Tirów musimy was wyprzedzać , trąbić na was i jeździć wam po zderzaku "na zapałke"
i po komentarzu
Cytuj:
W takich sytuacjach niezastąpiona kamera,tania i bardzo sprawna.Dowód rzeczowy na bandytów drogowych.Jeden telefon i po prawie jazdy.
http://allegro.pl/kamera-samochodowa-re ... 57949.html
wywiązała sie dyskusja że wszyscy kupią po takiej kamerce w ramach incjatywy społecznej i bedą nagrywać TIRy mordercy
czy nasze społeczeństwo jest aż tak puste i naiwne??