Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 21 lut 2010, 14:19

Użytkownik

Użytkownik

witam ,czeka mnie po raz pierwszy trasa (zestaw ładunku 22t) do Rumunii dokładnie ( Cluj Napoca).Panowie powiedzcie mi jakie są tam opłaty drogowe i inne wydatki ..,czego mozna tam sie spodziewać ...

Post Wysłano: 21 lut 2010, 15:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania 124L Topline

wiadomo musisz kupic winety na słowacje na madziary oraz na rumka.jezeli chcesz bezpieczne spac i zeby nie myslec ze sie obudzisz i nie bedziesz mial paliwa to rowniez zatrzymaj sie na platnych parkingach no i moga byc jeszcze wydatki na granicy :P
jak ja jezdzilem to bralem 200 euro
a jak dlugo bedziesz siedzial na rumku?

Post Wysłano: 21 lut 2010, 15:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: kadetem tera

Najpierw rumku [wycenzurowano] się w głowę i naucz poprawnie pisać :)
Później opowiedz coś o czym masz pojęcie a nie o czymś co ci się śniło czy też słyszałeś gdzieś tam.
No i trzymam kciuki za egzamin :]
cały post skierowany do michaładwazeroczterypięć

"MAM WYJE BANE NA TIRY!"

Post Wysłano: 21 lut 2010, 15:59

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4029913
Samochód: Mietek Aszrot

Cytuj:
witam ,czeka mnie po raz pierwszy trasa (zestaw ładunku 22t) do Rumunii dokładnie ( Cluj Napoca).Panowie powiedzcie mi jakie są tam opłaty drogowe i inne wydatki ..,czego mozna tam sie spodziewać ...
słowacja - jeśli będziesz jechał z barwinka to max 7euro myto, a nie żadna winieta, musisz zoopatrzyc się maszynke do pobierania opłat jeśli nie masz, minimalne nabicie 50 euro
węgry - 10 euro winieta
rumunia - jeśli dobrze pamiętam 10 euro winieta albo coś koło tego, jak nie będziesz długo tam czekał na powrót to wrócisz na tej samej winiecie, szukaj parkingu płatnego, ceny są różne ale powiedzmy koło 10 euro, na granicy jakiś fajans może chciec pare ojro, za Oradea zaczną się pagórki i troche kręta droga

Post Wysłano: 22 lut 2010, 15:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Na Słowacji można nie brać tego urządzenia. Wystarczy zadeklarować na granicy że jedzie się tranzytem, od przejścia do przejścia, i na miejscu zapłacić z góry za tą trasę.

Post Wysłano: 23 lut 2010, 11:37

Użytkownik

Użytkownik

GG: 12655334

Ja nigdy nie jechałem ciężarówka na Rumunię ale wiele razy kręciłem osobowym:-)byłem kilkakrotnie w Oradei i Satu Mare,także w Cluj:-)powiem szczerze że wcale nie jest tak niebezpiecznie jak się mówi:DO wiele bardziej obawiam się Bułgarii gdzie miałem małe nieprzyjemności...ale nie odchodząc od tematu-trzeba się pilnować ale czasy kiedy strach było się zatrzymać już minął:-)od paru lat a już od wejścia Rumunii do UE jest tam coraz lepiej:-)najlepiej jedź na przejście Biharkerestesz-Bors stamtąd 15 km do Oradei a do Cluju jakieś 130:-)aha kolego gdy będziesz jechał od Oradei zobaczysz piękne widoki-góry jak w bajce:-)pozdrowienia:-)

Post Wysłano: 10 mar 2010, 15:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6263155
Samochód: Citroen Berlingo 2.0 HDI

Rumunia. Nie wiem, co jest tam gorsze bandyci czy policja. Mojego znajomego okradła policja z kasy. Przyczepili się do zgrzewanej plandeki w naczepie. Widać, że chcieli w łapę, nawet sami to zasugerowali. Wiec on chciał im dać 30 euro (powiedział, że tylko tyle ma). Weszli z nim do kabiny i zabrali mu portfel, oddali tylko tyle by miał na winietę. Jak wracał to na granicy znowu to samo tylko inny patrol. Jednak powiedział, że już go okradli wiec nic im nie da. Policjanci choć próbowali coś znaleźć nie tak w zestawie nie doszukali się nieprawidłowości. Po godzinie go puścili.
Tak więc Rumunia to dla mnie kraj który trzeba omijać z daleka. Żeby policja okradała, to się w głowie nie mieści.

B - 24 VIII 2004
C - 29 VIII 2009
Kurs Na Przewóz Rzeczy

Post Wysłano: 16 mar 2010, 21:57

Użytkownik

Użytkownik

Większość ,co napisaliście to totalna bzdura !
Od 01.03.2010 na Słowacji obowiązuje tylko BU. Koszt urządzenia to 50 E + minimalne doładowanie 50 E.
Winieta węgierska od 12 do 15 E(zależy czym płacisz)
Winieta rumuńska 12 E na granicy w głębi kraju panuje dowolność,dochodzi nawet do 18 E.
Skończyły się czasy okradania obcokrajowców(tak jak opisują koledzy)

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]