Strona 475 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1473 474 475 476 4773555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 13 lip 2015, 12:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

uwolniłem dziś guniaka czerwczyka, czyli tzw julika, bo przez całą noc nie dał rady wylecieć przez uchylone okno na klatce. zupełnie jak mucha, wleci szparką, ale droga powrotna jest już niewykonalna :U jednak widziałem, że się starał to go zniosłem na dół poza klatkę, bo wcześniejsze próby uwolnienia przez okno kończyły się jego lądowaniem na "plecach" :) ech, za czasów dzieciństwa tyle tego latało, że się je ganiało z rakietami czy patykami :lol:

Post Wysłano: 13 lip 2015, 13:21

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
uwolniłem dziś guniaka czerwczyka, czyli tzw julika, bo przez całą noc nie dał rady wylecieć przez uchylone okno na klatce. zupełnie jak mucha, wleci szparką, ale droga powrotna jest już niewykonalna :U jednak widziałem, że się starał to go zniosłem na dół poza klatkę, bo wcześniejsze próby uwolnienia przez okno kończyły się jego lądowaniem na "plecach" :) ech, za czasów dzieciństwa tyle tego latało, że się je ganiało z rakietami czy patykami :lol:
Moja ślubna boi sie tego cudaczka do dziś :lol: a o pająkach to juz nie wspomne :D

Post Wysłano: 13 lip 2015, 14:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Testowałem kolejne sztuki motocykli.
Dzisiaj pod lupą był Softail Breakout oraz Street Glide

:mrgreen:
Następne będą dresy.

Wieczorkiem lecę na pogo- https://www.facebook.com/events/308629852681408/ 8)

Post Wysłano: 13 lip 2015, 18:19

Użytkownik

Użytkownik

U mnie od rana same porażki. Miałem jechać do Przylepu na zaladunek i z tamtąd na uk.
Rano zadzwonił spedytor, że będę musiał jeszcze rozładować naczepe w Kątach Wrocławskich.
Zanim przyjechałem do biura, załatwiłem wszystkie sprawy, później dojazd na bazę i w pakowanie sie do auta, to trochę czasu uciekło. Mialem być na 12, a dojechałem na 13. Firma mówi, że dziś nie rozladuje.
Oczywiście pretensje, że to moja wina. Po chwili namysłu dostaję info, żeby wracać na bazę i zmienić naczepe.
Tym samym do Przylepu dojadę na 20 i tyle będzie z wielkich planów na dzisiaj.
Zostawiłem buty na progu w mercedesie i całe mokre bo deszcz padał. Slabo widzę ten tydzień raczej.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 13 lip 2015, 18:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9805936
Samochód: Renault Premium

Jutro będę szczuplejszy o 1500zł... Walnąłeś to płać. Ech, człowiek uczy się przez całe życie :P

17.06.2015 - B

Post Wysłano: 13 lip 2015, 20:04

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Jest sukces - rozładowałem się...ale jest i porażka - znowu stoję na parkingu i czekam co dalej, bo spedycja LKW Walter działa tylko do 16:00 i nie wiem co robię jutro. Jak ktoś jest ze śląska (parking w Chorzowie) i jest chętny mnie zastąpić na Szwecję (gościu płaci 4 tys. zyla/ mies, nie wszystkie weekendy w domu) to bardzo chętnie podam namiary. Auto to Daf 105/460 mega, z 2009r, w automacie z ACC i oryginalną nawigacją (która raz działa, a raz nie :))

Post Wysłano: 13 lip 2015, 21:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGS 35.440

Odstawiłem dziewczynę dzisiaj na rehabilitację do Opolskiego Centrum Rehabilitacji w Korfantowie. Tym samym kończymy półroczną walkę z chorobą kręgosłupa :)

Post Wysłano: 13 lip 2015, 21:58
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Porażka :evil: :evil: Zarezerwowałem sobie Apartament w Gdyni, gdzie podczas rozmowy telefonicznej jak i w opisie widniało, że jest balkon na którym mi zależało, a teraz się okazuję, że to zwykły rzygownik..

Post Wysłano: 14 lip 2015, 1:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Cytuj:
Jest sukces - rozładowałem się...ale jest i porażka - znowu stoję na parkingu i czekam co dalej, bo spedycja LKW Walter działa tylko do 16:00 i nie wiem co robię jutro. Jak ktoś jest ze śląska (parking w Chorzowie) i jest chętny mnie zastąpić na Szwecję (gościu płaci 4 tys. zyla/ mies, nie wszystkie weekendy w domu) to bardzo chętnie podam namiary. Auto to Daf 105/460 mega, z 2009r, w automacie z ACC i oryginalną nawigacją (która raz działa, a raz nie :))
Ta spedycja to największy syf jaki się da ogarnąć rozumem...
Byłem pod nimi w poprzedniej firmie 2 wyjazdy, jeden miesięczny, a jeden 3 tygodniowy bodajże.
Amatorzy i debile, nic więcej. Na etransporcie wszystkie komentarze na ich temat są kasowane.

Post Wysłano: 14 lip 2015, 10:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VOLVO

A ty nie jeździłeś czasem pod LKW Friedrich?

Post Wysłano: 14 lip 2015, 12:39

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
Jak ktoś jest ze śląska (parking w Chorzowie) i jest chętny mnie zastąpić na Szwecję
Rozmyśliłem się i "ogłoszenie" jest nieaktualne...po prostu nie chcę, żeby ktoś inny wdepnął w goowno tak, jak ja :)

Przykładowy sms od spedytora LKW Walter:
"LKW WALTER - SK726FL, Ostra Hamnvagen,43244,Varberg,2015.07.10,1072001-29,Metsa Tissue Slovakia s.r.o.,Celulozka 3494,SK,01161,Zilina"...i wszystko byłoby fajnie, gdyby przekaźnik napisał jaka firma. Dla mnie LKW Walter to są dziady...tak, jak i przewoźnicy, którzy pod nimi jeżdżą...

Post Wysłano: 14 lip 2015, 13:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

https://www.youtube.com/watch?v=W1v5CNk ... e=youtu.be

Michu 8)

"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/

Post Wysłano: 14 lip 2015, 13:31

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Cytuj:
Cytuj:
Jak ktoś jest ze śląska (parking w Chorzowie) i jest chętny mnie zastąpić na Szwecję
Rozmyśliłem się i "ogłoszenie" jest nieaktualne...po prostu nie chcę, żeby ktoś inny wdepnął w goowno tak, jak ja :)

Przykładowy sms od spedytora LKW Walter:
"LKW WALTER - SK726FL, Ostra Hamnvagen,43244,Varberg,2015.07.10,1072001-29,Metsa Tissue Slovakia s.r.o.,Celulozka 3494,SK,01161,Zilina"...i wszystko byłoby fajnie, gdyby przekaźnik napisał jaka firma. Dla mnie LKW Walter to są dziady...tak, jak i przewoźnicy, którzy pod nimi jeżdżą...
Czytam czytam i nie doczytam.Nie można napisac tego po ludzku.Załadunek w miejscu xxx o godiznie xxx do firmy xxx ? :shock:

Post Wysłano: 14 lip 2015, 16:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

opisałbyś lepiej jak tam wczoraj akcja się rozegrała z dziadami, bo że kasy i dokumentów nie dali to już wyczytałem w temacie o tej żałosnej firmie, ale musiało być ciekawie.

Post Wysłano: 14 lip 2015, 16:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pany nie szuka ktoś z okolic Wrocławia roboty? Warunek komunikatywna znajomość niemieckiego, bo nie mam zamiaru ciagle siedzieć na telefonie i robić za tłumacza. Jazda z przyczepa z BDF. Start w poniedziałek z Amazon Bielany Wrocławskie i na piątek powrót. Weekendy wolne. Więcej szczegółów na PW.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 14 lip 2015, 17:58

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Działo się działo.Wczoraj przyjechałem do biura ok godziny 16.20 i zastałem młodego i starego N.Wielce zapracowani przed kartka papieru udawali ze mnie nie widza.Gdy po raz enty powiedziałem po co przyszedłem młody odezwał się ze pracują i mam przyjść jutro.Zapytałem grzecznie o której dokładnie,stary juz nerwowy odpowiada 'za rok o tej samej porze 'oczywiście okazałem szyderczy uśmieszek i odpowiedziałem 'dokładnie o której'?Nikodem juz czerwony,para bucha z ucha odpyskował '[wycenzurowano] z biura' na co grzecznie odpowiedziałem zaraz wyjdę jak się dowiem.Usłyszałem tylko 'wyjdź bo ci wyp....' i w tym momencie wyjmuje telefon :mrgreen: Popluł się ze mogę go sobie nagrywać itp i wyszedłem w celu przyjścia na dzień następny.
Dzisiaj zjawiłem się zgodnie z zapowiedzią i tym razem miałem dyktafon zamiast nagrywania gdyż jakość dźwięku z filmiku była tragiczna(zwykły samsung )śmieszny gangster oznajmił ze mam wyjść i tam jest brama bo to jest teren prywatny.Oczywiście odpowiedział ze nie wyda mi dokumentów a wypłaty nie oświadczę bo nie ma na to kwitów :shock: ( co również usłyszałem wczoraj).
Po tej całej sytuacji pojechałem na krzywy ryj do prokuratory w Będzinie,lecz mimo ze wszedłem na krzywy ryj na spotkanie z panią prokurator niczego nie wskórałem gdyż muszę iść z tym na policje.Również i tam się udałem w celu złożenia wyjaśnienia.Zostałem przyjęty przez gościa co wyglądał jak Vin Disel tylko bardziej opalony.Zadzwonił do firmy i pan nikodem oświadczył ze pan Mi.... dokumenty odebrał i tylko szkaluje ich dobre imię :mrgreen: NO kabaret jak nic,Vin DIsel polecił mi olać frajera bo będę się szczypał z dokumentami dwa lata a mogę zgłosić zalanie kawa i na miejscu wszędzie dostane odpis.Lekarz i psycholog załatwione,pozostaje tylko kwalifikacja.

Oczywiście jak pan niedopytalski tak kłamie to ja również mogę zmienić linie obrony i wypierać się ze bak był już uszkodzony.Żadnego protokołu przekazania pojazdu nie było tylko oświadczenie o odpowiedzialności za mienie ruchome firmy.Ale czy warte to zachodu?W życiu trzeba pokazać ze ma sie jaja,uszkodziłem i nie unikam odpowiedzialności ale nie w taki sposób jaki zaproponowała firma niko transport.

Mam nagranie z dzisiejszego dnia,jak tylko uda mi sie je udostępnić na pewno usłyszycie cala rozmowę.Pozdrawiam i proponuje przenieść rozmowę do odpowiedniego tematu o tej firemce.

Post Wysłano: 14 lip 2015, 18:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Cytuj:
Pany nie szuka ktoś z okolic Wrocławia roboty? Warunek komunikatywna znajomość niemieckiego, bo nie mam zamiaru ciagle siedzieć na telefonie i robić za tłumacza. Jazda z przyczepa z BDF. Start w poniedziałek z Amazon Bielany Wrocławskie i na piątek powrót. Weekendy wolne. Więcej szczegółów na PW.
Po angielsku nie gadajo?

Post Wysłano: 14 lip 2015, 18:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie wiem moze ktoś gada.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 14 lip 2015, 22:18

Użytkownik

Użytkownik

Dzisiaj miałem chyba największą porażke w swoim życiu. Przywiozłem 15t złomu o 5.30 na złomowisko, wyjechałem o 13, zrzucali wszystko ręcznie...

Post Wysłano: 14 lip 2015, 22:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

większą porażką jest twoja nadwaga w takim wieku, więc nie pieerdol :lol:

Strona 475 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1473 474 475 476 4773555 Następna