[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2548 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2548 z 3555 [ Posty: 71091 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12546 2547 2548 2549 25503555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 maja 2019, 6:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Przewóz na potrzeby własne to nie transport.
Transport żeby mógł się opłacać, to niestety trzeba cisnąć.
Jeśli ktoś finansuje transport z innej działalności, to niestety tworzy patologię w branży, co widać tutaj ;-)

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 01 maja 2019, 8:33

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Cytuj:
Wystarczy, że firma zajmuje sie jeszcze jakąś inną działalnością niż sam transport i już można sobie pozwolic na to i owo nie patrząc na to ze auto o 15tej stoi w piątek zatankowane pod płotem a kasa i tak sie robi :wink:
Skąd my to znamy :mrgreen:

Post Wysłano: 01 maja 2019, 8:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Jeśli ktoś finansuje transport z innej działalności, to niestety tworzy patologię w branży, co widać tutaj ;-)
Dla Ciebie cała branża to naczepy typu mega i BDFy :D a nie zapominaj, że jest pełno innych środków specjalistycznych gdzie nawet nie ma mowy o tym, żeby ktoś z konkurencji miał takie coś na placu i cierpiał przez to... wspólny mianownik to kierowca który może jezdzic w jednej i drugiej firmie, porównać systemy pracy i trzymać sie z daleka od Rabena :lol:

Post Wysłano: 01 maja 2019, 10:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
Raczej wprowadza do branży element normalności w pewnym sensie ;)

I dlatego te typowe przedsiębiorstwa transportowe będą miały coraz większy problem, a firmy jak moja, Kermitera czy Czaka się o kierowców martwić nie będą. I dobrze :)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 01 maja 2019, 10:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Może jakiś przewoźnik (...)
To Podlaskie. Masz 4 wymagania i już widzę ze 3 za dużo :mrgreen:
Dobra, dobra wiem, że to był żart z Twojej strony ale... :)
Nie mam wyjątkowo dużo doświadczenia, nazbiera się wszystkiego za kółkiem dużego 8 lat. Jednak widzę co się dzieje na rynku pracy na Podlasiu. Ostatniego zawodnika pokonały drzwi w naczepie ! Po dwóch tyg. jazdy w podwójnej nie radził sobie z zamknięciem drzwi w Kronce. Jako powód podawał, że "naczepa jest już trochę stara". No tak, 2015 r. ... Więc wszystko idzie w dobrą stronę, żeby za kilka lat moje "wymagania" były standardem. :D
Dodam jeszcze, że 1 i 3 maja, o dziwo co roku wypada 1 i 3.05... Zaplanować robotę tak, żeby te dwa dni oraz 2.05 były wolne to chyba nie jest nic nadzwyczajnego. Chyba, że się mylę to niech mnie tutaj właściciele firm oświecą.

Post Wysłano: 01 maja 2019, 10:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Pewnie ktoś powie że nie ma takich firm z transportem zakładowym które psują stawki transportowe.
Na przykład na powrocie coś załaduje za miskę ryżu aby się tylko na paliwo zwruciło.

Filmy z tras

Post Wysłano: 01 maja 2019, 10:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Stralis II 6x2

Albo rolnik... Bo ma tyra, poza pracami na gospodarstwie sobie coś przewozi od czasu do czasu i dorabia. :D

Post Wysłano: 01 maja 2019, 11:14

Cytuj:
Zaplanować robotę tak, żeby te dwa dni oraz 2.05 były wolne to chyba nie jest nic nadzwyczajnego. Chyba, że się mylę to niech mnie tutaj właściciele firm oświecą.
Nie wiem jakie są ustalenia u Ciebie w firmie, jak to działa i oceniać nie mam zamiaru. Widocznie towar musi wyjechać i ktoś jechać z tym musi.

Z punktu widzenia biura to też nic przyjemnego, każdy chciałby mieć wolne i mając możliwość wyboru, po co kierowce udupiać. Nie napiszesz jednak klientowi, że towar nie dojedzie bo kierowca chce mieć długi weekend.

Post Wysłano: 01 maja 2019, 11:23

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Cytuj:
Raczej wprowadza do branży element normalności w pewnym sensie ;)

I dlatego te typowe przedsiębiorstwa transportowe będą miały coraz większy problem, a firmy jak moja, Kermitera czy Czaka się o kierowców martwić nie będą. I dobrze :)
Firmy takie jak wasze, kiedy ktoś się zainteresuje ile kosztują leasingi, obsługa, warsztacik, logistyk i pan kierowca kończący w południe, to często wychodzi że taniej jest zadzwonić wynająć, załatwić sprawę jednym telefonem, a nie uganiać się z dziadostwem.

To tylko kwestia czasu, aż ktoś to policzy.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 01 maja 2019, 11:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Prawda. Jakoś na zachodzie nie wiele jest firm które maja swoj transport. Raczej jest to oddawane jakiemuś operatorowi wedle potrzeb. Małą firmę obsluguje mala spedycja, moze znajomy od pokoleń. Duże molochy dla dużych molochów. Tylko na wschód od Odry produkcje i handel mają swój transport to taki świetny generator kosztów. Sie weźmie wypasioną furę, kierowcy da się astronomiczną kwotę, calą ozuswaną. A na powrocie przyładuje za koszt paliwa jakieś badziewie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 01 maja 2019, 12:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Dla Ciebie cała branża to naczepy typu mega i BDFy :D a nie zapominaj, że jest pełno innych środków specjalistycznych gdzie nawet nie ma mowy o tym, żeby ktoś z konkurencji miał takie coś na placu i cierpiał przez to... wspólny mianownik to kierowca który może jezdzic w jednej i drugiej firmie, porównać systemy pracy i trzymać sie z daleka od Rabena :lol:
Jaki procent całości tworzy ta Twoja specjalizacja o której rzekomo zapomniałem?

Post Wysłano: 01 maja 2019, 12:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Edler jak bym widział Rypinski transport.
Fury na wypasie po tuningach, trzeba koszty robić bo firma żyje z handlu zbożem i paszami.

Filmy z tras

Post Wysłano: 01 maja 2019, 12:23

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Daf

Cytuj:
Przewóz na potrzeby własne to nie transport.

Patologie to właśnie stworzyły duże molochy pokroju Rabanu. To one pierwsze zmniejszaly stawki i jak to wy mówicie optymalizowany cała branże. To wy wpierdzielaliscie się tym mniejszym firmom, które jeździły w kółku i robilyscie stawkę w jedną stronę a powrót się jakoś złapie. I to przez marża jest mała a trzeba [wycenzurowano] dużo więcej niż w jakiejkolwiek innej branży.

Post Wysłano: 01 maja 2019, 12:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Molochy?
W porównaniu do innych "DUŻYCH" firm transportowych to jesteśmy jak ratlerek do berneńczyka.

Post Wysłano: 01 maja 2019, 12:33

Ciekawe kto w normalnym życiu mając wybór produktu albo usługi wybiera tę 2 razy droższą, chociaż efekt jest ten sam.

Post Wysłano: 01 maja 2019, 12:49

Użytkownik

Użytkownik

U nas w firmie też był ponoć jeden gość, co w tygodniu robił 1200km, a drugi na tej samej robocie ponad 3kkm.
Chłopak miał wyjechane 4h jazdy i o 17 zjeżdżał na parking, bo gdzie on później miejsce znajdzie.
Szef mu powiedział, że jest nie w porządku, że jeden robi prawie 3 razy więcej km od drugiego, a wypłatę biorą taką samą.
Zaproponował mu, że będzie płacił z km, to kierowca stwierdził, że to nielegalne :)

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 01 maja 2019, 13:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8460279
Samochód: 1848

Cytuj:
Zaproponował mu, że będzie płacił z km, to kierowca stwierdził, że to nielegalne :)

Najlepsze jest w tym stwierdzeniu, że kierowca miał racje :D
Takim pracownikom powinno się podziękować za współprace a zatrudniać ludzi którzy solidnie, bez stania z batem nad nimi będą wykonywać swoje obowiązki.

Ostatnio zmieniony 01 maja 2019, 13:31 przez SS, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 01 maja 2019, 13:07

Cytuj:
U nas w firmie też był ponoć jeden gość, co w tygodniu robił 1200km, a drugi na tej samej robocie ponad 3kkm.
Chłopak miał wyjechane 4h jazdy i o 17 zjeżdżał na parking, bo gdzie on później miejsce znajdzie.
Szef mu powiedział, że jest nie w porządku, że jeden robi prawie 3 razy więcej km od drugiego, a wypłatę biorą taką samą.

Bardzo dobrze stwierdził.Nie każdy lubi być oszukiwany za 2250 brutto podstawy + reszta na czarno.Cóż,widać prowincja,to prowincja i prawo nie obowiązuje.

Post Wysłano: 01 maja 2019, 13:13

Użytkownik

Użytkownik

Za to jak ma ustaloną stałą pensję , a oszukuje szefa i wali w ch..a w robocie to jest ok?
Jak się przyjmujesz do roboty, to ustalasz warunki pracy i się z nich później wywiązujesz.
To samo tyczy szefa wobec Ciebie.

Ostatnio zmieniony 01 maja 2019, 13:13 przez bibor80, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 01 maja 2019, 13:18

O anril :D

Ostatnio uberem pandą jechałem i padło dobre określenie, najlepszy samochód na ziemi, żeby móc docenić każdy inny :lol:

Strona 2548 z 3555 [ Posty: 71091 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12546 2547 2548 2549 25503555 Następna