Cytuj:
A Hiob wiesz już jaki ładunek będziesz ciągał a ostatnio jaki wiozłeś ??
Tak przedtem, jak teraz zaopatrzenie do sklepów. Przedtem do sieci "BED, BATH and BEYOND", teraz dla WAL-MARTu. Wolałbym jednak nie dyskutować o szczegółach moich ładunków, bo czasem wozimy elektronikę i ine atrakcyjne towary. Byłoby głupotą ogłaszać na necie, że się ma łatwozbywalny, drogi towar. Nie chciałbym któregoś dnia po powrocie z obiadu zastać pustego miejsca na parkingu, gdzie przed chwilą stało moje autko
Kradzieże towarów nie są tu wielkim problemem, ale się zdażają. Nam w US Xpress nie wolno na przykład stawać przez 300 km po zabraniu niektórych ładunków, ani jechać do domu, ani stawać przy kasynach i niektórych truck-stopach. Są to wymagania firm ubezpieczeniowych, zmniejszające ryzyko kradzieży. Niech pozostanie więc tajemnicą, co będę wiózł do magazynów firmy WAL-MART. Natomiast jak następnym razem będę wiózł z wysypiska śmieci stare plastikowe butelki do fabryki dywanów (bo z tego śmiecia robi się puszyste, pachnące wykładziny podłogowe), to chętnie o tym opowiem
Co nie znaczy wcale, że teraz mam towar droższy od tego śmiecia. Prawdę mówiąc nie wiem jeszcze, klient sam ładuje naczepę. Sądząc po kontenerach, jakie tu widzę, jest to towar z importu, pewnie z Chin, ale Chińczycy produkują wszystko i WAL-MART sprzedaje wszystko, więc może to być... wszystko.
Pozdrawiam.
[ Dodano: Sro, 22.11.2006, 20:16 ]
Cytuj:
hiob
a czy ja mogę zostać twoim informatorem
Jasne, Spirit, już Cię wciągnąłem na listę tajnych agentów. Ale nie mów nikomu, bo to ściśle tajna informacja. Nawet Ty nie powinieneś o niej wiedzieć, więc zaraz zapomnij.