[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2741 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2741 z 3556 [ Posty: 71107 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12739 2740 2741 2742 27433556 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 gru 2019, 15:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Do tych amerykańców to nie idzie czasem całego nowego silnika kupić? Tyle kasy to remont taki trzaśnie, że kolejne 30 lat pojeździć tym internationalem.

Post Wysłano: 20 gru 2019, 15:18

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Daf

Cytuj:
No nici z DAFA dla naszego przyjaciela z bliskiego wschodu :] Było odrazu mu remontować fure to widać, że dbk się chciało wypromować przy okazji. Chłop by na remonty nie zarobił tego wynalazku.
Ja proponuję albo remont albo coś nie zawodnego czyli Scania :mrgreen: Only. :mrgreen: Serwis nie potrzebny bo i tak się nie zepsuje. :mrgreen:
Z tego co czytałem to najpierw w grę wchodziła Scania ale tez się wycofała

Post Wysłano: 20 gru 2019, 15:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jak dla mnie to organizatorzy akcji trochę się rozpędzili. Nie neguję zachowania jako całokształt. To piękny gest że ktoś zainteresował się tym kierowcą i że udało się tak rozgłośnić całą akcję. Rozumiem że chcieli polepszyć mu warunki pracy bo jazda takim starym amerykańcem nie ma pewnie nic wspólnego z komfortem i wygodą, ale po uzbieraniu takiej kwoty, a nawet mniejszej mogli zrobić kapitalke silnika i skrzyni, ewentualnie gdyby jakiś blacharz zajął się "na już" kabiną to jakieś poprawki i chłop byłby już w połowie drogi do domu swoim autem, bez zbędnych ceregieli celnych, embargowych i tym podobnych. Wymienić wszystkie opony w całym zestawie, hamulce, zawory i inne pierdoły, zalać pod korek i bajojajo. Tymczasem kombinacje, płacz a nawet już zachowanie podchodzące pod żebranie. Teraz potrzeba 250k, zaraz będą chcieli 280, następny plan licho strzeli i będą wołać 300. Mają tyle siana że dawno zrobiliby mu mega wyprawkę i wszyscy byliby zadowoleni, włącznie z samym zainteresowanym.

Post Wysłano: 20 gru 2019, 15:45

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

by zrobić kapitalkę trzeba mieć wszystkie potrzebne części - tu może być mały problem.
co prawda zawsze można dorobić ale nie wszystko da radę.
jest już podobno inny pojazd i naczepa.
pomijając wszystko to 70 tys opłat celnych to sporo pieniędzy, ale na to nie mamy wpływu.

Post Wysłano: 20 gru 2019, 15:47

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Krzychu, już dawno mówiłem, że to byłoby najlepsze. :wink: Ale niektórzy chcą to jeszcze bardziej pokolorować i potem widać jak to wychodzi.

Post Wysłano: 20 gru 2019, 18:15
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

To co dzieje się w okolicy tego „ronda” w Piotrkowie to jest zwyczajna zgroza. To ze stoimy to uj ale to co ludzie robią osobówkami wola o pomstę do nieba. Stoję już od godziny i jedynie co się ruszyłem to „dzięki” osobówką które na bezczelna nawracają w stronę Łodzi powodując realne zagrożenie ze któryś z dużych nie wyhamuje i zwyczajnie wyj3b1e w to auto które będzie w połowie nawracania

Post Wysłano: 20 gru 2019, 19:06

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1

Witaj w kraju :mrgreen:

Post Wysłano: 20 gru 2019, 19:59

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Widać, że niektórzy słabo czytają albo nie mają FB...Tam wszystko jest opisane co dalej będzie z Internationalem.Ma mieć kapitalkę i tak pomimo kupna 2 ciągnika.Poźniej ma wrócić do Fardina.Do tego mają zrobić jakiś remont naczepy i plandekę z nawiązaniem do tego gestu przyjaźni polsko-irańskiej.Same opłaty od tego co kupią to przybliżony koszt 70tys zł,auto może mieć max 3 lata, więc żadne E-5 nie wchodzi w grę...

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 20 gru 2019, 20:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Polecam objezdzac Piotrków s8 w kierunku Wrocławia do Dw485 i przez Bełchatów leciec dalej w kierunku południowym

Post Wysłano: 20 gru 2019, 20:36
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Dziękuję ale już za późno ;) 3h nie moje jprdl...

Post Wysłano: 20 gru 2019, 21:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Patrz, to prawie się zjechaliśmy, jak nawet mnie nie wyprzedzałeś. :mrgreen: Tylko, że ja właśnie poleciałem przez Bełchatów, szybko i sprawnie poszło, widziałem jaki był kocioł, korek zaczynał się zaraz za rondem na Kamieńsku... :evil:

Post Wysłano: 20 gru 2019, 21:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
widziałem jaki był kocioł, korek zaczynał się zaraz za rondem na Kamieńsku... :evil:
Po to Bóg wymyślił nawigacje z ruchem drogowym (lub od biedy) google maps...
Ja od paru lat wspomagam się TomTomem z "Trafficiem" i w sumie korki są dla mnie obce

Post Wysłano: 20 gru 2019, 22:03

Użytkownik

Użytkownik

GG: 5995409
Samochód: E220 Coupe

Cytuj:
Polecam objezdzac Piotrków s8 w kierunku Wrocławia do Dw485 i przez Bełchatów leciec dalej w kierunku południowym
Można też DW 483, wtedy objeżdżamy cały odcinek Częstochowa - Piotrków bokiem

Post Wysłano: 20 gru 2019, 22:08

Dies bardzo dobrze , że większość woli przydziadować i nie kupuje takiej nawigacji , bo tak koło by się zamykało i dalej stalibysmy wszyscy w korkach :mrgreen:
W picze walone mondi Świecie!
Nie można się zgłosić wcześniej na rozładunek gdy ktoś ma pauzę , bo być może będzie wjezdzal od razu . No i takim sposobem po 10 h pauzuni poszedłem się zgłosić. Miła pani mówi: jest Pan 22 w kolejce .W sumie nawet to szło, bo zgłosiłem się koło 8 rano , a wjezdzałem na zakład o 13 .Rzutem na taśmę udało się także załadować koło Czerska. Plus tego taki , ze o tej porze ruch już się zmniejsza i powinno mi wystarczyć czasu pracy i jazdy żeby dojechać do bazy.

Post Wysłano: 20 gru 2019, 22:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

2700km w tym tyg zrobione i na dokładkę jeszcze na 2 w nocy Biedroneczka w Kostrzynie, czuć święta. :mrgreen:

Plus taki, że udało mi się zejść ze spalaniem do 25,5l. 8)

Post Wysłano: 20 gru 2019, 22:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Po to Bóg wymyślił nawigacje z ruchem drogowym (lub od biedy) google maps...
Ja od paru lat wspomagam się TomTomem z "Trafficiem" i w sumie korki są dla mnie obce
Też korzystam, dokładnie to z TT 6250 i jak dla mnie nawigacja jest średnia, żeby nie powiedzieć słaba jak za te pieniądze, a przynajmniej dwa kroki wstecz do poprzednio przeze mnie używanej 10 lat GO 930, która miałem rozpracowaną do najmniejszego szczegółu typu ręczna zmiana kolorów mapy w plikach konfiguracyjnych, jednak po ostatnim resecie satelity GPS nie miałem już ambicji tego ogarniać.
Jednak do sedna, sama funkcja Traffic jest nieocenioną pomocą w zorientowaniu się w bieżącej sytuacji, bez konieczności wysluchiwania tego rakowiska na CB, obecnie prawie nie korzystam.

Ostatnio zmieniony 20 gru 2019, 22:21 przez Rossi, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 20 gru 2019, 22:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Plus tego taki , ze o tej porze ruch już się zmniejsza i powinno mi wystarczyć czasu pracy i jazdy żeby dojechać do bazy.
Chłopaku ciesz się, że jedziesz z północy na południe kraju.
Napisać, że na A4 od granicy trwa "wiosna ludów", to jak nic nie napisać .
Cytuj:
a przynajmniej dwa kroki wstecz do poprzednio przeze mnie używanej 10 lat GO 930, która miałem rozpracowaną do najmniejszego szczegółu
Ja miałem i 930, i dwie 730. Jedną mam do dzisiaj jako zapas i ew do osobówki.
To inna liga. Tam nawigacja zgłaszała się jako dysk wymienny i można było robić cuda.
Nawet napisałem aplikację pod te tomtomy do aktywacji i akualizacji.
Pod GO 730 miałem nawet wgranego mplayera i sobie mogłem oglądać filmy na niej...
Obecne z serii 6xxx już są nietykalne. Niemniej jednak jak się ma dożywotnio mapy i traffic to grzebanie traci sens.
6200 trochę kulała pod względem wieszania się, ale 6250 jest okej. Wyznaczanie tras i traffic to chyba najlepsze co jest obecnie na rynku.

Na tę chwilę planuję (póki co "na sucho") wgranie IGO do radia 2DIN w osobówce i powiem, że w porównaniu do TT jest dramat, żeby to ogarnąć.

No ale każdy używa tego co mu jest bardziej wygodne. Niektórzy używają do dziś automapy :D

Post Wysłano: 20 gru 2019, 22:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

TT chyba jako jedyny ma modele z wbudowaną kartą SIM, taki Garmin Truck wydaję się całkiem sensowny, ale musi być sparowany z telefonem żeby pełen traffic działał, bo komunikaty TMC trochę kulawe są.
Na androida całkiem przyjemnie się korzysta z Sygic Truck.

Post Wysłano: 20 gru 2019, 23:02

Czytałem na fb, że założycieli tej zbiórki już straszą pobiciem, wyzywają, że przy następnym transporcie irańczyk przyjedzie z ekipą itp. wiedziałem że jesteśmy trudnym narodem, ale żeby aż tak zawistnym nawet przy pomocy obcokrajowcowi, to jest smutne i wstydzę się za takich 'oszołomków'. Druga rzecz, jak by zrobili kapitalke która trwała by powiedzmy 4mc i wydali na to 100k i wysłali irańczyka na ten czas do domu, też by było pięknie i chłop by był na pewno szczęśliwy. Trochę przerost formy nad treścią, za dużo kłopotów z nowym autem i śmiesznymi przepisami. Kompletny remont całego zestawu, moim zdaniem lepsza opcja.

Post Wysłano: 20 gru 2019, 23:05

No ja np. z zachodu wracam. 5 godzin busem z Osnabrucku na Ziesara, jest seks. :]

Strona 2741 z 3556 [ Posty: 71107 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12739 2740 2741 2742 27433556 Następna