[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2527 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2527 z 3555 [ Posty: 71092 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12525 2526 2527 2528 25293555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 07 kwie 2019, 9:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

Dodam ciekawostkę związaną z MP3 i Rosją.

Kiedyś w pewnym miejscu ładowałem sodę. Jadąc po firmie w pewnym momencie zaczęło w actrosie wywalać komunikaty na czerwono, żółto, ogólnie choinka. Podjechałem z 500m, wszystko zgasło. Jak wracałem to w tym samym miejscu znowu taki objaw.

Byłem tam jeszcze kilka razy i za każdym razem wywał błędy.

Wolę nie wiedzieć czym to było spowodowane...

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 9:07

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Rossi jak chcesz więcej info o MP4 to naposz na priv.
W tej chwili mamy na stanie 48szt.z przebiegiem od 100kkm do 500kkm, a kilkanascie starszych aut jeździ u naszych przewoźników.
Moge pozbierać dane i/lub opinie. Osobiście zrobiłem takim tylko 40kkm.

Co do wygody MP3 to jest porównywalna do francuskich osobówek z lat 90. Dla mnie taka miękkość to wada, a nie komfort.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Wrzuć publicznie, np. do tematu o MP4, bo wszyscy chętnie poczytają o typowych bolączkach tych aut, zwłaszcza na tak dużej próbce.
Cytuj:
Pany jak to jest z kierowcami autobusów?znajoma jedzie autobusem do Grecji.2000km, dwóch kierowców,przewidywany czas podróży 30h bez żadnego hotelu. Jak skoro czas pracy w załodze to 21h?
Może potrójna, a nie podwójna załoga. To z tego co wiem jest praktykowane na turystykach. Jak to się ma do przepisów - nie wiem.

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 9:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Stralis II 6x2

Z tymi autobusiakami to może być tak, że wyjdzie z jedną podwójna załoga ale dojedzie z inną. ;)
Po drodze moga mieć miejscówkę z motelem gdzie wymieniają się załogi.
Niech się kobita nie zagłębia w drobnostki, wygodnie rozsiądzie, cyc wypnie i popijając drinki podziwia widoki. :mrgreen:

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 10:20
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 1

Jeździ ktoś z Was może na Mittala do Sosnowca ?
Jak to tam jest z tymi kolejkami,jest jakaś reguła że np.w Poniedziałek i Piątek najgorzej czy ogólnie nie ma reguły i jak się trafi ?

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 10:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ciucma waszym testem udowodniliście prawdę oczywistą. Ze kolo jest okrągłe. Wiadomo ze silnik na wysokich obrotach ma większe spalania chwilowe. Mihu pisząc ze trzymając MP3 w okolicy 1800RPM powiedział ze wtedy ten silnik jedzie jak trzeba, ale nigdzie nie napisał ze wtedy pali mniej?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 10:43

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Dodam ciekawostkę związaną z MP3 i Rosją.

Kiedyś w pewnym miejscu ładowałem sodę. Jadąc po firmie w pewnym momencie zaczęło w actrosie wywalać komunikaty na czerwono, żółto, ogólnie choinka. Podjechałem z 500m, wszystko zgasło. Jak wracałem to w tym samym miejscu znowu taki objaw.

Byłem tam jeszcze kilka razy i za każdym razem wywał błędy.

Wolę nie wiedzieć czym to było spowodowane...
W Pikaleve lądowałeś pewnie. Przesadzasz trochę z tym Actrosem. Ja przerobiłem trochę tego i w życiu nie powiem, że jest lepszy od Volva. Prowadzi się o wiele gorzej od Volva, elastyczność silnika o wiele gorsza, skrzynia gorsza, beznadziejne ogrzewanie postojowe. Jedynce co to ma lepsze spalanie z mniejszym tonazem no i to jest mega prosty i nie skomplikowany sprzęt.

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 11:02

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Moc i Actros,temat rzeka...😉😁Tak się składa, że jeździłem i MP3 i obecnie MP4.No i było i sporo górek i sporo tonażu do maksymalnych 40t.W moim odczuciu jadąc bez żadnej ingerencji w automat te auta są poprostu słabe,w szczególności MP3 440km.Lecz gdy się jeździło już nim sporo,po swojemu, nie żałując mu na górkach to nie mogę powiedzieć żebym odczuwał,że te auta są tak drastycznie slabsze względem konkurencji o zbliżonej mocy,ale jadąc tylko w trybie automatycznym.Przykład z ostatniego tyg:25t na dupie,Westfalika w kierunku zachodu, przed górką cyk na 10 i prędkość w najbardziej stromym momencie górki 73km/h.To samo dziesiątki razy FH460,tonaż ten sam,+30km względem Actrosa i około 79km/.Te auta serio nie są aż tak słabe,jak im się to przypisuje.

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 11:17

Cytuj:
Jeździ ktoś z Was może na Mittala do Sosnowca ?
Jak to tam jest z tymi kolejkami,jest jakaś reguła że np.w Poniedziałek i Piątek najgorzej czy ogólnie nie ma reguły i jak się trafi ?
Byłem tam kilka razy.Jak to bywa przeważnie najwięcej aut poniedziałek , piątek no bo wtedy najwięcej aut z zachodu wraca do kraju.Jak wszystko idzie gładko to minimum 3 godziny trzeba sobie zarezerwować na załadunek w tych dniach.

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 13:25
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Na Niwecką najlepiej atakować nad ranem, albo nocą.
Ostatnio byłem parę razy 2-3 w nocy i godzinę załadunek mi nie zajął.

4ry lata temu, w sezonie wakacyjnym odwaliłem tam 18h :D

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 14:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Stralis II 6x2

Jak niwecka to Bowim! <3
:mrgreen: :mrgreen: :twisted: ze wszystkich stalowni jakoś tam lubię czekać.

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 14:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
W Pikaleve lądowałeś pewnie.
No no, dokładnie :)

Cytuj:
Przesadzasz trochę z tym Actrosem. Ja przerobiłem trochę tego i w życiu nie powiem, że jest lepszy od Volva.
Dla mnie osobiście kabina Volva to porażka :)

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 14:39

Aż dziwne, że nikt jeszcze nie napisał, że Scania to najlepszy tir :mrgreen:

Ja się wczoraj przejechałem okularem jednego z kierowców i wróciła mi faza na jakieś starsze auto, chociażby takie 124 w Coupe :D

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 15:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Czy sukces czy porażka, wróciłem na EU. Na początek Kanio będę jeździł, niestety G ale "moja" Rka się robi. Holandia, Anglia i Irlandia w kółkach. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. :)

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 15:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Aż dziwne, że nikt jeszcze nie napisał, że Scania to najlepszy tir :mrgreen:
Scania to zdecydowanie NAJPIĘKNIEJSZY tir :U
Ta starsza oczywiście
Cytuj:
Ja się wczoraj przejechałem okularem jednego z kierowców i wróciła mi faza na jakieś starsze auto, chociażby takie 124 w Coupe :D
Klasyki to klasyki :D Ja chciałem W140 kupić, ale takie ceny, że jednak zrezygnowałem

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 15:12

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Takich wozów szuka się miesiącami. To nie paserati, że wyskoczy 40 stron na alle.

Np takich jak mój mieczyk, na tą chwilę do sprzedania są 1 lub 2 szt w kraju. Oczywiście ceny z kosmosu.

Ale jak tak regularnie przeszukiwać fora, i alle, coś może się trafi w przyzwoitych piniondzach.

Edit:
No aż sprawdziłem. Poliftowych sedanów, jest 3 sztuki. No i ceny zaporowe.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 15:28

Cytuj:
Klasyki to klasyki :D Ja chciałem W140 kupić, ale takie ceny, że jednak zrezygnowałem
Właśnie wczoraj gadaliśmy, bo Paweł (kierowca) to fan marki ponad życie i innych samochodów nie uznaje. Z tego co mówił, to ceny jednak lecą w dół, był cały wysyp lalek z Japonii po 50-60 tyś przebiegu, ale jak zacząłeś tym jeździć to wszystko się sypało, bo nie jeżdżone było, zwłaszcza gumy i elektryka. Sporo ludzi się zraziło i jednak te samochody stoją na sprzedaż.

Jeszcze tylko mieszkanie w Pruszkowie trzeba by kupić, żeby tylko jedne prawilne rejestracje mieć do kompletu :D

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 15:34
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Robił ktoś z Was może w ostatnim czasie kosztorys budowy domu do banku ?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 15:36

Kierowniku i jeszcze żeby z tych 3 sztuk chociaż jedna nadawała się do jazdy :mrgreen:
Ja to się zastanawiam czy do mojej e39 nie wrzucić całego turbo kitu , który jest wystawiony na allegro.
Ciężki orzech do zgryzienia , bo mam dość ciekawą wersję i tylko to mnie blokuje przed zakupem.No chociaż moja jest w Indyviduallu , także parę dodatkowych gadżetów by jej nie zaszkodziło.Pytanie tylko czy silnik M54B30 nie pójdzie się kochać po krótkim czasie gdy się go wystroi na 400 kucy :roll:

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 18:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Obrazek

Na razie sukces, a reszta wyjdzie w praniu zapewne. Najważniejsze, że prosta i silnik chodzi jak złoto :)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 07 kwie 2019, 19:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: brak

Tysiączek?

Strona 2527 z 3555 [ Posty: 71092 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12525 2526 2527 2528 25293555 Następna