[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2495 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2495 z 3556 [ Posty: 71103 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12493 2494 2495 2496 24973556 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 04 mar 2019, 18:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: MB

Nie lubię takich ludzi, ogólnie to nawet nie podejmuje dyskusji i na pewno nie podnoszę tonu tylko mówię spokojnie albo czasem nie udzielam się wcale i czekam aż "góra" coś z tym zrobi, często mam satysfakcje jak ktoś się do Ciebie sadzi że to jego kolej że to on teraz i takie tam inne, podjedzie gdzieś z myślą że się rozładuje a tutaj cyk i każą mu z powrotem odjechać i wpuścić Ciebie :D

Ostatnio często spotykam na swojej drodze jednego kierowcę z Mlekuty który w sumie zawsze w dane miejsca przyjeżdża po mnie i stara mi się wmówić że to on był przede mną albo co lepsze prosi żeby go przepuszczać w kolejce, dobry model, ostatnio zrzucałem Selgrosa u siebie w Białym i po mnie był mój ziomek który rzeczywiście przyjechał z dostawą i faktycznie był w kolejce za mną, między moją a jego kolejką przyjechał wyżej wymieniony model i jak odjeżdżałem to z gębą do koleżki że teraz on, on tu był, stał tu ciągle itp, zobaczył że wysiadłem z auta, twarz chyba poznał, lekko się zmieszał, ja poszedłem na chłodnię do magazyniera i zapytałem czyje papiery ma teraz w kolejności i sprawa rozwiązana.

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...

Post Wysłano: 04 mar 2019, 19:11

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4686688
Samochód: SCANIA

Bo mlekuta to stan umysłu!!! Oni mają chyba satysfakcję jak kogoś ruch...!

Post Wysłano: 04 mar 2019, 21:31
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Bo z takimi łbami nie ma za bardzo co w dyskusję wchodzić. Zawsze sprowadzi Cię do swojego poziomu rozmowy i z nim przegrasz. Najlepiej na spokojnie iść zgłosić niech sobie z nim łeb urywają. Na meblach mamy takich chłopców z pewnej firmy co to lubią omijać awizację. Przekupują magazynierów piwem czy kij wie czym tam jeszcze. Raz była sytuacja, gdzie ów kierowca ominął mojego tatę i drugiego kierowcę z naszej firmy.zgłosili to ale nie dało nic z tym zrobić. Następnie rozładowali się oni. Jak się potem okazało, spotkali się na papierni. Tata z kolegą wjechali, załadowali i wyjechali a tamten gość nawet nie wjechał. Zatem sprawdza się powiedzenie, że oliwa nie rychliwa ale sprawiedliwa.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 04 mar 2019, 22:51

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Dzięki Pany, czyli normalnie szmatą się nie bać tylko iść na tunel :D
Tylko nie zapomnij zapłacić za przejazd do północy następnego dnia.
Chyba, że częściej będziesz to pewnie spedycja Cię zgłosi w systemie.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 05 mar 2019, 0:23

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4408153
Samochód: Robur/Chrysler T&C

Cytuj:

Można by rzec, jaki syn taki ojciec. Tydzień po tym jak zrobiło mi fotę w Przerzeczynie, mój tata też dał się nabić. :D
U mnie kiedyś jak nazbierałem 18 pkt karnych to ojciec się dziwić i śmiał się jak to można nazbierać tyle pkt. Traf chciał że rok później się dowiedział jak to można zebrać tyle pkt bo udało mu się zgarnąć przez 11msc 23pkt 8) . A jak przepisowo jeździł przez ten jeden miesiąc :lol: :lol:

Post Wysłano: 05 mar 2019, 8:29

Użytkownik

Użytkownik

I cyk niespodzianka.Obrazek

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 05 mar 2019, 8:47
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Tez się pochwale, wiało u was kiedy tak ze wyłamało wycieraczkę? Ja wlasnie tego doświadczyłem przed chwila ;)
Obrazek

Wysłane z Nokii 3310 za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 05 mar 2019, 9:42
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Settler ale rozumiem serwis przyjechał?

Już wczoraj byłem świadkiem jak przed Mikulovem Pepikowi zabrało szmatę z dachu. Kilkukrotnie zepchnęło mnie na lewy pas mimo, że i tak trzymałem się częściowo awaryjnego. Dziś ma być jeszcze gorzej więc chyba dla spokoju duszy przerzucę ze 3 pasy.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 05 mar 2019, 9:47
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

No niestety nie, cięcia we firmie wymusiły osobista wizytę :D
Wlaśnie urobili

Wysłane z Nokii 3310 za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 05 mar 2019, 13:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

Cytuj:
Cytuj:
Dzięki Pany, czyli normalnie szmatą się nie bać tylko iść na tunel :D
Tylko nie zapomnij zapłacić za przejazd do północy następnego dnia.
Chyba, że częściej będziesz to pewnie spedycja Cię zgłosi w systemie.
To wiem wiem :) już jeździłem kilka razy, tylko w tę stronę pierwszy raz z ADRami.

Generalnie było tak jak mówiliście. Naklejki dali w biurze DFDSa. A przed tunelem zjechałem na parking, pokazałem papiery, pan przejrzał i powiedział, że bez konwoju można jechać :)

Dzisiaj kolejne nowości, jako, że mam zamiar przeprawiać się z Harwich do Hoek. Płynął ktoś? Jakie zasady? :)

Post Wysłano: 05 mar 2019, 13:39

Nie jedz jajecznicy :D

Post Wysłano: 05 mar 2019, 13:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cenna rada :D

A po za tym?

Jak z kojami? Czy trzeba być wcześniej jakiś czas przed wypłynięciem? Lusterka trzeba składać, bo u mnie jest z tym ciężko :D

I może głupie pytanie, ale czas pracy...

Dojadę powiedzmy do portu 21:00. Na prom wjadę 23:00. I prom załóżmy będzie płyną 8h. To po zjeździe muszę jeszcze dokręcić 3h? Mogę wjechać na prom jak mi się skończy tacho?

Aż głupio pytać, ale trochę tego nie ogarniam :oops:

Post Wysłano: 05 mar 2019, 13:51

Koja dostaniesz w zależności od obłożenia albo pojedyncze albo z kimś dzielone. Jak dogadasz się z kimś wcześniej w rajkach to możecie nie spółę jak się razem zgłosicie, dostajesz "wejściówkę" do kajuty w recepcji na poziomie dla kierowców.

Odpłynięcie raczej standardowo godzinę przed. Można zgłosić, jak masz się spóźnić to zgłoś do bookującego prom, czasami mają opóźnienia i poczekają zamiast brać kogoś z listy oczekujących.

Ciasno w środku jest jeżeli chodzi o ustawienie aut, Prezes się nie mógł wydostać :D

Stajesz w rajce, robisz od razu zakończenie, po wjeździe na tratwę wrzucasz prom w tachografie i to co odstałeś w rajkach + to co na promie jak da 11 godzin to rozpoczęcie i jedziesz, jak nie to dokręcasz na 11, w Hoeku można się przytulić po zjeździe w razie czego. Jak będziesz odpowiednio wcześniej i zapakują Ciebie do "katakumb" to może się udać 9h zrobić. Wtedy po problemie.

Generalnie cała masa Polaków będzie więc dasz sobie radę spokojnie.

Ostatnio zmieniony 05 mar 2019, 13:51 przez Użytkownik usunięty, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 05 mar 2019, 13:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jak robisz promową pauzę możesz ja przerwać maksymalnie 2 razy tak żeby przerwa w sumie nie była dłuższa jak 1h.

Czyli jak. Byś stanął w porcie 21 robisz zakończenie, wjedziesz na prom w 30
Minut wpiszesz prom , zjedziesz w niedluzej niż 30 minut i zaparkujesz to doktecasz do regularnej 11 (chyba ze poprzednio miałeś gdzieś 3h wykręcone to możesz aby do 9tki dokręcić). Jak dobrse pamietam to jakos tak właśnie to działa .

Post Wysłano: 05 mar 2019, 14:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dobra, dzięki, na przyszłość zapamiętam, bo się okazało, że nie ma miejsc na 23 :)

Trzeba przez Calais wracać

Post Wysłano: 05 mar 2019, 14:43

Zobacz sobie Felixstowe-Rotterdam (DFDS) jeszcze, chyba o 2:00 w nocy odpływa. Cena ta sama.

Post Wysłano: 05 mar 2019, 15:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jak powszechnie wiadomo stawki, na powrocie, na france są marne.
https://ibb.co/6gYy6S6
Nie to co na kontenerach :)

Post Wysłano: 05 mar 2019, 15:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

To już plandekami nam robotę podbierają? [emoji23]

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 05 mar 2019, 15:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Widocznie się nie wyrabiacie [emoji23][emoji23]

Post Wysłano: 05 mar 2019, 16:52

Użytkownik

Użytkownik

GG: 10157934
Samochód: Fiat Ducato / DAF XF

Na prom możesz wjechać z godzine lub 2 wczesniej i śmiało pauza wyjdzie bez dokręcania. Ja nie raz 11tke zrobiłem.
Teraz pytanie, żeby dostać się na ul. Krakowską we Wrocławiu firma E&S Industry, jadąc S8 od Kępna muszę całego miasto obwodnicą opindolić czy można lecieć od Długołęki jakiś kątami? Jadę zestawem Dmc pow. 18t

Strona 2495 z 3556 [ Posty: 71103 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12493 2494 2495 2496 24973556 Następna