Strona 1503 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11501 1502 1503 1504 15053605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 lut 2017, 22:04
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Macierze, myśli filozoficzne, obliczanie jakiś trendów, projekciki na temat innowacyjnych rozwiązań w radiu.

Swoją drogą raz babka zapytała mnie jakbym zachęcił ludzi do obejrzenia jakiegoś widowiska sportowego tal by wyciągnąć ludzi z domu. Odpowiedziałem, by na 2h przed rozpoczęciem kobiety miały darmowe wejście a faceci zniżkę na piwo o 50%. Babka oczy wywaliła pyta się co na to sala. Cała sala łapy w górę dałem indeks 5 na koniec z przedmiotu :D

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 01 lut 2017, 22:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 705962

Jak tak czytam, to dochodzę do wniosku że polibuda to zupełnie inny wymiar studiów. Tu niemożna się było zbytnio obijać. Z kierunków niezwiązanych z tematem studiów miałem tylko filozofie i etykę inżynierską. I w sumie większość kursów w mniejszym czy większym stopniu przydawała mi się w pracy.

Ogólnie temat jest prosty, studia mają sens o ile są na sensownym, przyszłościowym kierunku, a człowiek ma zamiar coś na nich robić a nie tylko balować. Studia techniczne zawsze się obronią. A narzekają ci którzy niczego się nie nauczyli i mają wymagania z 6 z przodu, bez wiedzy i umiejętności własnych. jak wszędzie. O ludziach studiujących ekonomie, informatykę i kierunki polonistyczne się nie będę wypowiadał. Pchać się w kierunek, gdzie rynek pracy jest nasycony to jest zwykły debilizm.

Post Wysłano: 01 lut 2017, 22:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Są stanowiska ktorych osiągnąć się nie da bez dyplomu.

/mobil

Post Wysłano: 01 lut 2017, 22:43

Użytkownik

Użytkownik

Kiedyś był temat o studiach itp. może by tam to przeniósł?

Post Wysłano: 01 lut 2017, 23:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

U mnie na studiach parę miesięcy temu był temat czasu jazdy. Standardowo pytanie czy ktoś wie ile jest ciągłej, typ odpowiada 4 godziny. Babeczka mówi że jak to, przecież 4.5. On mówi ze w wakacje w jakiejś firmie robił i wlasnie się przepisy zmieniły, na co ona "Aha Aha muszę sprawdzić". Nie, nie sprawdziła i nie poprawiła tej informacji. Ja osobiście już milknę odkąd była kłótnia że jednak da się przewieźć 45' kontener przy zachowaniu odpowiedniej długości zestawu.

Marecki na Transie widziałem że jedna dziewczyna co z dziennych na zaoczne się u mnie przeniosła poszła do was :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 01 lut 2017, 23:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: AFN

Dalej twierdzę, że studia nie uczą żadnego zawodu i nie można tego od żadnego studenta wymagać. Uczelnia to nie szkoła zawodowa tylko naukowa. Po skończonych studiach dostaje się tytuł naukowy a nie zawodowy.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 01 lut 2017, 23:51

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Ogólnie jak widzę jak przychodzą do Nas ludzie czasami po studiach na rozmowę o prace i nie wiedzą jaki ma wymiar euro paleta albo przykładowe rodzaje zabudowy to czego oni uczą na tych studiach.
Na ten temat można powieść napisać. Ja myśle, że nawet wśród spedytorów z doświadczeniem jest problem w brakach wiedzy. Najlepszym tego przykładem jest sprzedawanie poza UE ładunków przez firmy które nigdy takimi nie handlowały. Ostatnio spytałem spedytora z dużej firmy jaka jest wartość towaru bo muszę wycenić czy bedzie gwarancja czy Karnet to usłyszałem ze to info poufne i po co pytam :mrgreen:

Post Wysłano: 02 lut 2017, 0:33

John-myślę że twoje zarzuty co do niewiedzy absolwentów czy doświadczonych pracowników w pewnych podstawowych kwestiach są trochę nieuzasadnione.Na studiach tego nie uczą bo studia nie są od tego.Lekarz ma się nauczyć diagnozować i leczyć choroby.Zajęcia dotyczące tak elementarnej rzeczy jak wypisywanie recepty są traktowane po łebkach.Stąd wielu lekarzy nie potrafi poprawnie wystawić recepty na głupi psychotrop(farmaceuci mają pod tym względem lekarzy za kompletnych imbecyli).Pewnych rzeczy uczymy się dopiero w pracy albo dopytujemy u innych.Tak już jest i nie widzę w tym nic szczególnie złego.

Nigdy nie studiowałem,nie wiem nawet co to jest ta cała sesja,ale od wielu słyszałem że właśnie na polibudzie się leży brzuchem do góry.Zapieprz to jest na medycynie czy wecie gdzie dzień w dzień siedzi się nad książką do późnych godzin nocnych.Tak słyszałem z relacji tych studiujących.

Rzeczywiście młodym się trochę w dupie poprzewracało i wymagają nie wiadomo jakich zarobków.Może myślą że jak zwykły Kierowca zarabia 3-4 tys.to oni z racji tego że są po studiach powinni mieć 6 ?

Wysłane z mojego HUAWEI Y360-U61 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 02 lut 2017, 0:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
O ludziach studiujących ekonomie, informatykę i kierunki polonistyczne się nie będę wypowiadał. Pchać się w kierunek, gdzie rynek pracy jest nasycony to jest zwykły debilizm.
Z tą informatyką to nie trafiłeś i to bardzo mocno.

Post Wysłano: 02 lut 2017, 0:37
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Człowiek ze studiami czy bez studiów nie dzieli się na lepszego i gorszego, bo ten bez studiów może tyle samo zarabiać co ten po studiach, a to że ma dodatkowy papier/dyplom może mu tylko pomóc w znalezieniu pracy choć nie zawsze, a i tak wszystkiego uczy sie w pracy od początku bo wiedza na studiach a praca to dwa różne światy.

Post Wysłano: 02 lut 2017, 1:20

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

unreal. Nigdzie tego nie napisałem. Każdy się kiedyś musi nauczyć i ja tego nie neguję. Chodzi mi o to, że tzw. doświadczeni, nie posiadają niezbędnej wiedzy.

Post Wysłano: 02 lut 2017, 2:04

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Toż to same inżyniery i magistry tu na tym forum som :D

Post Wysłano: 02 lut 2017, 7:27
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Skończone na Garbsenie :D

Post Wysłano: 02 lut 2017, 8:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Garbsenik, Dżangłerka...
Mi zbraklo trochę do inżynierów, ale psychicznie nie wytrzymałem. Studiujesz transport, połowa zajęć to "działania tworcze", siedzisz w kilku, kółko, dywanik i poerdolenie o szopenie... coś jak na AA.

Post Wysłano: 02 lut 2017, 9:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Możemy sobie ręki podać. Poszedłem żeby do wojska nie wzięli, ale pewnie na lepsze by mi i tak wyszło.
Ale ja tylko Garbsen i podyplomówka w porcie w Antwerpii.

Post Wysłano: 02 lut 2017, 11:53

Pitu pitu o studiach a mi pare dni temu 10 lat na forum stuknęło :lol:

Post Wysłano: 02 lut 2017, 12:05

Cytuj:
Pitu pitu o studiach a mi pare dni temu 10 lat na forum stuknęło :lol:
Wieczny student :mrgreen: he-he-he. To jeszcze chwilę, jeszcze tylko osiem latek i będziesz mógł piwo pić :twisted:

Post Wysłano: 02 lut 2017, 16:27
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Cytuj:
To jeszcze chwilę, jeszcze tylko osiem latek i będziesz mógł piwo pić :twisted:
Póki co mleko sprzed nosa. :P

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 02 lut 2017, 18:10

Cytuj:
Wieczny student :mrgreen: he-he-he. To jeszcze chwilę, jeszcze tylko osiem latek i będziesz mógł piwo pić :twisted:
Wieczny, wieczny, drugi rok inżyniera bronie :D

Post Wysłano: 02 lut 2017, 18:37

Użytkownik

Użytkownik

iweko dzisiaj powiedziało sorry, ale ni ch....
ostrzeżenie ECM 93 , podczas delikatnej jazdy. po chwili dałem sandał ile sie da i zniknęło.

jakieś pomysły od czego to ? jednorazowo się zapaliło, moc była i jest dalej. jedni mówią błąd sygnału turbiny, od drugiego usłyszałem adblue.

Strona 1503 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11501 1502 1503 1504 15053605 Następna