Strona 1426 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11424 1425 1426 1427 14283605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 sty 2017, 19:14

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: mb1844

Wystarczy wyjechać trochę wcześniej niż cała nowobogacka elita.Ja mam do zakopca 350km zawsze wyjeżdżałem o 3 rano i na 6 byłem na miejscu bez korków niezależnie czy to był początek długiego weekendu czy normalny weekend. A co do śmiecenia to złaziłem większość tatr oprócz orlej perci i śmieci są tylko w dolnych częściach tam gdzie chodzą mamuśki na szpilkach ze swoimi brajankami i ich pukacze z passatow i embewu czy tam beemwu.powyzej schronisk gdzie chodzą prawdziwi turyści jest porządek i kultura np mówienie czesc mijanym ludziom.

Post Wysłano: 01 sty 2017, 19:42

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Kierownik, może i masz rację z tym "zrytym beretem". Niemniej nie oszukujmy się. Część społeczeństwa po prostu dostaje do głowy, gdy trochę więcej ma kasy. A jeśli do tego jeszcze dodamy alkohol to otrzymujemy wzorzec nowobogackiego dorobkiewicza, który przyjechał do "stolycy" za pieniędzmi i uważa się za wielkiego "warszawiaka".
Wiesz co, ludzie którzy naprawdę są przy kasie, zwyCzajnie sie z tym nie obnoszą.
Ci co pokazują to dorobkiewicze, słoiki, cfaniaki.

Pieniądza sie nie pokazuje. Pieniądz sie poprostu ma.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 01 sty 2017, 20:00

Właśnie dlatego użyłem określenia "nowobogacki dorobkiewicz" :)

Post Wysłano: 01 sty 2017, 20:01
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Cytuj:
...
Settler gdybyś mieszkał 40km od morza to samo powiedziałbyś o jeżdżących nad morze. Każdy w swym życiu do czegoś dąży. Zarabia pieniądze nie po to by wypychać nimi poduszki tylko, żeby w coś inwestować bądź wydawać na marzenia czy rozrywkę.

Nie zrozum mnie źle ale po twojej wypowiedzi odnoszę, że nigdzie byś się nie ruszał bo podróż narażona na korki i ceny wyższe od tych w twoich regionach to podstawowe czynniki eliminujące jakikolwiek wyjazd w celach wypoczynkowych.

Korki do Zakopanego? Zawszy były są i będą. Ale w okolice można dojechać bez korków wystarczy dobrze zaplanować trasę. Zdarzenia nieprzewodywalne w postaci wypadków nie zaplanujesz.

Ceny? Wiadomo, każdy chce zarobić. Fakt faktem, że czasem wyśrubowane na maxa ale większość przystępnych. I nie będę żałował tych paru złoty więcej gdzie raz w roku pojadę w jakieś miejsce aby sobie w domu żarcie gotować. Tutajogę spróbować coś z kuchni regionalnej i to jest też fajne.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 01 sty 2017, 20:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGS 35.440

Jednak jutro do roboty, porażka :/

Post Wysłano: 01 sty 2017, 20:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania 94 260

Cytuj:

Kierownik chyba Ci poleję na ten Nowy Rok bo mądrze prawisz... :wink:

Ja jak co roku spędzam Nowy Rok z włączonym segmentem,słuchając Trójki i TOP-u Wszech Czasów..

Korzystając z okazji,wszystkiego dobrego Panowie w Nowym Roku,oby był rozwojowy i lepszy od poprzedniego :wink:

Post Wysłano: 01 sty 2017, 20:18

MaciejOSW - jak to miło spotkać na Forum "trójkowicza" :)

Post Wysłano: 01 sty 2017, 20:24
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Azorex od bramki wejściowej do samego Morskiego Oka leżały śmieci. Raz więcej raz mniej ale na całej długości. Mówienie cześć innym turystom? Dzisiaj było tyle wiary, że gdybym wszystkim mówił to by mnie szczęka bolała. W górnych partiach jest mniej ochotników zdobywania szczytów zatem jako grzeczność wzajemnie mówią sobie cześć.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 01 sty 2017, 20:33
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania 94 260

Cytuj:
MaciejOSW - jak to miło spotkać na Forum "trójkowicza" :)
Użytkownik, również :wink:

Post Wysłano: 01 sty 2017, 20:38

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

A to dalej Niedźwiedź prowadzi?

A dzwoni ta babka Holandii?

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 01 sty 2017, 20:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 705962

Oj Bauer rzadko bywasz w górach. U nas (Karkonosze) też jest standardem witanie się na szlaku. Trzeba tylko iść kawałek dalej niż główna atrakcja. Tak było od kąt pamiętam, tradycja którą podtrzymują i wpajają przede wszystkim przewodnicy. Miły gest który nic nie kosztuje.

Post Wysłano: 01 sty 2017, 20:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Użytkownik dalej wysyłasz SMSy do Budzika? :mrgreen:

Post Wysłano: 01 sty 2017, 20:47

Kierownik - na zmianę z Baronem.
Korni - jeśli pracuję w nocy i uda mi się dodzwonić to zamienię kilka słów z Redaktorem :)

Gruby - takie zachowanie na szlakach górskich było normą jeszcze 20 lat temu. Dziś mało kto o tym pamięta. Generalnie obowiązuje zasada: Najnowsza kolekcja Campus'a, kto by patrzył, czytał komunikaty GOPR'u, idziemy na szlak bez meldowania w schronisku - przecież mamy telefon to w razie czego ściągną nas helikopterem. A mapy, przewodnika nie trzeba bo mamy GPS'a.

Post Wysłano: 01 sty 2017, 20:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VW Passat b5

Settler - skąd pochodzisz dokładnie?;) może być pw ;)

Czemu mamy nierówne szanse, kiedy mamy wspólny cel?

Post Wysłano: 01 sty 2017, 21:01

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Wiesz co, ludzie którzy naprawdę są przy kasie, zwyCzajnie sie z tym nie obnoszą.
Ci co pokazują to dorobkiewicze, słoiki, cfaniaki.

Dla mnie jednym z bardziej wymownych obrazków jest parking pod opoltransem. Miejsca parkingowe wymalowane, do wejścia 15m, a zawsze pod samymi drzwiami stoi jakaś kutwa w Q7, e-klasie czy innym audi i blokuje wejście do sklepu. A i sam proces zakupu tureckiego zamiennika można by opisać, ale zwyczajnie szkoda strzępić ryja.
No i cóż, z daleka widać, że gość(czasem kobieta) nie jest bogaty, tylko ma zdolność kredytową i obnosząc się wywołuje jedynie zażenowanie.

PS: Po tym co tu dzisiaj przeczytałem, to chyba niektórym alkohol szkodzi.

Post Wysłano: 01 sty 2017, 21:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Cytuj:
Ja mam do zakopca 350km zawsze wyjeżdżałem o 3 rano i na 6 byłem na miejscu
Koleszko masz szybki wóz... :)

Sylwek jak normalny dzień w sumie. Ze znajomymi na spontanie sie zebraliśmy i pojechaliśmy na imprezę. Potańczone, pośmiane, po prostu czas dobrze spędzony bez grama alko.. :)

Najlepszego na Nowy Rok wszystkim. ;)

Post Wysłano: 01 sty 2017, 22:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

W tym 2017 rok życzę wszystkim Forumowiczom dużo zdrowia, szczęścia w codzienności, szerokości, przyczepności, tyle powrotów co wyjazdów i aby ten rok był lepszy od zeszłego 8) .
Odnośnie wcześniejszych wypowiedzi na temat fenomenu Zakopanem to nic innego jak chęć pokazania się w kurorcie gdzie większość chce zabłysnąć, wylęgarnia pozerów (jacy to niby figo fago bo na siebie ubrali cały markowy sklep sportowy, a nie potrafią się zachować w najprostszych miejscach w górach). Po drugie to jest trendy żeby mieć na swoim Facebooku fotkę na Krupówkach z brudnym misiem z dużym %% we krwi i ciupagą :lol: . Większość napisali to wcześniej Kierownik i Marcin, ale jeszcze dołożę od siebie wśród tego tłumu nie brakuje ludzi którzy są świetnie ubrani, jeżdżą nowymi samochodami, szastają pieniędzmi itp., a swoją drugą połówkę traktują jak rzecz, a jak otworzą usta to od razu zlatują się muchy (chamstwo, buractwo itp.). Oczywiście że nie wszyscy są tacy bo jest i wiele osób normalnych kulturalnych, bogatych, a potrafiących się zachować i dobrze bawić (sprawdzone w autopsji). Następną sprawą jest to że nie każdy lubi przebywać w dużych skupiskach ludzi. Na koniec napiszę że w Małopolsce nie brakuje też innych pięknych miejsc, gdzie można spędzić swój wolny czas.

Post Wysłano: 01 sty 2017, 22:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

Tylko dobrą bazą wypadową w tatry, jeśli ktoś nie chce spać po schroniskach, jest właśnie Zakopane.
To że jak się wraca latem ze szlaku ok 16-17, przepoconym i w długich ciuchach, jest się odmieńcem to inna para kaloszy.

Post Wysłano: 01 sty 2017, 22:51

Użytkownik

Użytkownik

Kierownik dobrze gada o tym hajsie, choć na forum co chwila podkreśla, że wszystko za gotówkę ;)
Ci co maja 5 zeta w kieszeni, to nagle wielcy bogacze. Ktos kto zarabia to się z tym nie obnosi i tyle, ale myślę, że na forum są ludzie, którym tego tłumaczyć nie trzeba.
kończę kolejne bro i czas spać. Jutro wolne, a nie wiem czy nie przedłużę do końca tygodnia. cały rok pracy przede mną, więc się jeszcze napracuje :)

Post Wysłano: 01 sty 2017, 22:53

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Narobili smaka na góry skubańce, to może by się rozejrzał za jakimiś wakacjami. Może tym razem Karpacz. :roll:

Z tą wylęgarnią pozerów w Zako to trochę przesadzacie. Fakt, w nocy, na baletach się zdarzy taki jeden z drugim, jak wszędzie z resztą, ale ogółem dla mnie bomba.
Dużo ludzi? Bardzo dużo ludzi. W pierwszym dniu, kiedy tam przyjechałem, był problem znaleźć wolne miejsce w knajpie (takiej "swojskiej") na obiad. :shock: Ale to też problem niewielki.
Trochę mnie jednak wpieniał ruch drogowy. Samochód na samochodzie. Wszędzie ludzie muszą pojechać, kiedy miasto wcale nie jest bardzo duże, ceny taxi raczej nieprzesadzone, a i jeżdżą busiki za 3zł.

Strona 1426 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11424 1425 1426 1427 14283605 Następna