Strona 1362 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11360 1361 1362 1363 13643605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 11 gru 2016, 14:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
najlepiej made in poland :D
http://xiccor.com/kolekcja <- Model FSO M20 jest ładny
Teraz dopiero doczytałem Twój kolejny post w którym go wymieniasz...
Albo kup sobie cudo, które chętnie noszą chłopaki z Lublińca -> Suunto :)

PS: /jak polski to może z Alibaby? Sam stworzysz sobie własną markę i będziesz miał unikatowy zegarek.

Ostatnio zmieniony 11 gru 2016, 14:19 przez dies_nefastus, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 14:16

Cytuj:
Mikołaj ma mi przynieść zegarek. Mata jakieś pomysły ? nie chce oczojebnych busol hugobosa i innych przedłużaczy prąć. Zwykły, prosty i elegancki, nie cyfrowy najlepiej made in poland :D
Komono sobie zobacz.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 14:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

ObrazekTo moja Rodina, chińska, ale nie że jakaś podróbka tylko po prostu ich rodzima marka. Automat na mechaniźmie Sea-Gull. Kilka zegarków w życiu miałem łącznie z Omegą, ale teraz tylko chińczyki jak dla mnie, no może jakaś polska manufaktura mnie zachęci. Wybór spory wśród marek: Sea-Gull, Rodina, Parnis. Wykonanie bardzo przyzwoite tylko oryginalnie paski ze skóry chińskiego smoka, mam prawie trzy lata i dzielnie się trzyma. Przyszedł do mnie z Chin przez Rotterdam w dwa tygodnie, zapakowali jako prezent i było bez cła.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 14:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Automat na mechaniźmie Sea-Gull.
W Polsce każda manufaktura używa mechanizmu sea-gull lub Seiko (droższe).
Tak więc polska marka to najwyżej koperta i pasek :)

Post Wysłano: 11 gru 2016, 14:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Dlatego dla mnie nie warto przepłacać.

Ja to kościaty, ale na takiej łapie jak Szymona czy Twoja ruskie Poljoty czy Wostoki też by fajnie wyglądały.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 14:37

Cytuj:
Gdyby Wam zapłacili za to kasę, to też byście opowiadali o takich rzeczach, np. o nowym kolorze na wyświetlaczu w Iveco. Dziewczyna zarabia na tym na czym może zarobić i o czym tu więcej mówić. Byłaby głupia gdyby nie korzystała z takich okazji(...)
Widzisz - wygląda na to, że jestem głupi. Dlaczego? Bo nie dam się kupić. Jestem niepoprawny politycznie, nazywam rzeczy po imieniu i przez to mam pod górkę. Ale za to żyję w zgodzie ze sobą, swoimi zasadami i przekonaniami. Nie będę robił z siebie błazna/maskotki/itp. za kasę. Niestety, nie da się mnie kupić. Tak, jak pisałem wcześniej - nie przystaję za nic do dzisiejszych czasów, mody, układów i "amełykańskiego" robienia dobrej miny do złej gry...

[EDIT]
Cytuj:
(...)O Panie, to droga zabawa z tym co pokazałeś poniżej. Ja też sobie teraz sprawiłem zegarek, ale zwykłego cyfrowego Timexa.
Za pierwszą wypłatę, gdy zacząłem pracować, kupiłem sobie Timex-a Expedition. Było to 17 lat temu. Po 10 latach odmówił współpracy, kupiłem drugi, taki sam. Służył dzielnie, dopóty, dopóki nie huknąłem łapą o drzewo podczas zjazdu na rowerze. Niestety, trzeciego już nie kupiłem - nie produkują. A "chodził za mną" od czasu studiów, gdy go zobaczyłem w salonie Timex-a.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 14:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: osobowy

To chociaż skończcie te narzekania na dzisiejszy świat i ból dupy bo nikomu nie chce się tego czytać - przeszkadza wam ''Iwonka'' to jej do jasnej cholery nie oglądajcie.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 14:57

Cytuj:
To chociaż skończcie te narzekania na dzisiejszy świat i ból dupy bo nikomu nie chce się tego czytać - przeszkadza wam ''Iwonka'' to jej do jasnej cholery nie oglądajcie.
Dokładnie kolego.
Ja mam to szczęście ,że nie znam ,ani oglądam żadnych "gwiazdorów" trakerskich.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 14:57

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Gdyby Wam zapłacili za to kasę, to też byście opowiadali o takich rzeczach, np. o nowym kolorze na wyświetlaczu w Iveco. Dziewczyna zarabia na tym na czym może zarobić i o czym tu więcej mówić. Byłaby głupia gdyby nie korzystała z takich okazji(...)
Widzisz - wygląda na to, że jestem głupi. Dlaczego? Bo nie dam się kupić. Jestem niepoprawny politycznie, nazywam rzeczy po imieniu i przez to mam pod górkę. Ale za to żyję w zgodzie ze sobą, swoimi zasadami i przekonaniami. Nie będę robił z siebie błazna/maskotki/itp. za kasę. Niestety, nie da się mnie kupić. Tak, jak pisałem wcześniej - nie przystaję za nic do dzisiejszych czasów, mody, układów i "amełykańskiego" robienia dobrej miny do złej gry...
Wystarczy, że pracodawca płaci i już jesteś kupiony, bo wykonujesz pracę za pieniądze. Przecież ona też pracuje, a że prócz kręcenia kierownicą, pracuje też filmami - cóż, jest popyt, jest podaż. Nawet aktorom płacą za przebieranie się i wcielanie w inne postacie - to dopiero absurd. Był nawet taki film ze Stallonem, gdzie był kierowcą ciężarówki.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 15:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: AFN

Cytuj:
dziwnie to zabrzmi, ale nie moja wina, że mi się podobają zegarki, których ceny są troszkę... hmm wysokie :D
chyba mam coś wspólnego z Nowakiem :D
Polecam taki: http://www.zegarki-japonskie.pl/product ... H17P1.html
Piękno tkwiące w prostocie i szafirowe szkło.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 15:07

Ajeden - masz rację, piękno tkwi w prostocie. Tylko dlaczego ta prostota bywa tak piekielnie droga?
Swoją drogą - ten pokazany przez Ciebie egzemplarz może się podobać.
Cytuj:
Wystarczy, że pracodawca płaci i już jesteś kupiony, bo wykonujesz pracę za pieniądze(...)
Nie sposób nie przyznać Ci racji, z jednym małym "ale". Mianowicie nie jestem w stanie dać się "kupić/pracować/szczekać za pieniądze" w kwestii czegoś do czego nie jestem przekonany, czegoś, co jest sprzeczne z moim światopoglądem. A już tym bardziej być jak przysłowiowa chorągiewka na wietrze. No taki mam głupi charakter, tak "dziwacznie" podchodzę do życia.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 15:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Od jakiegoś czasu coś takiego chodzi mi po głowie:
http://www.altbud-domy.pl/domy-drewnian ... k-2-d.html

Po nowym roku trzeba zrealizować pomysł :mrgreen:

Post Wysłano: 11 gru 2016, 15:20

No cena "faaaajna". Ciekawe, ile wyniesie razem z podatkami, zakupem działki, uzbrojeniem. W "pół bańki" idzie się zamknąć?

Post Wysłano: 11 gru 2016, 15:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Mam już uzbrojoną działkę o pow. 850m2. Całość powinna zamknąć się w 350 tys. złotych.
Ewentualnie taki: http://www.zielonedomy.com.pl/kaszubski_xl-26,28,9 Cena jak za dwupokojowe mieszkanie w nowym budownictwie w Olsztynie.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 15:29

Powiem Ci, że zawsze mi się podobały drewniane domki w góralskim stylu. Małe, parter+poddasze. Lubię takie klimaty.
Może czas w totka zagrać i a nuż się uda? Tylko ja powtarzam mojej teściowej: "Mamusiu, totolotek Cię nie buja. Ty mu stówę on Ci... kupon" :mrgreen:

Post Wysłano: 11 gru 2016, 15:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To akurat domy w systemie kanadyjskim, coś w stylu wielkiej płyty, ale z drewna. Tańsze niż murowane, cieplejsze, no i własny dom, a nie mieszkanie w bloku - jak dla mnie największy plus.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 15:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Byłem raz w takim domu kanadyjskim. Gość k. Lublina kupił sobie małe gospodarstwo i postawił taki dom. Zakochałem się wtedy w takim. Sa piękne :)

Post Wysłano: 11 gru 2016, 15:50

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Jeszcze pozwolenie na budowę, czy szanowni urzędnicy pozwolą wybudować właśnie taki dom na Twojej własnej działce. Chore, ale co zrobisz.

U mnie działka niecałe 1000m3, dom 120-130m2, murowany, z garażem kupiony gotowy, wyszło trochę ponad 400kzł. Więc zastanowiłbym się nad drewnem. Tylko z osobistych powodów. Nie mam jakoś do tego zaufania.
Z moim Pentagonem też nie uważam, że biznes idealny i gdyby się robiło samemu od zera, to albo bym się zmieścił w tym budżecie, albo nawet wyszłoby taniej.

Przede wszystkim, zapoznaj się, jakie są warunki zabudowy Twojej działki. Ilu spadowy ma/może być dach, co w jakiej odległości powinno się znajdować i dopiero wtedy sobie przebieraj w projektach domów. Bo to podstawa podstaw. Takie abecadło dla przedszkolaków.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 15:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Od jakiegoś czasu coś takiego chodzi mi po głowie:
http://www.altbud-domy.pl/domy-drewnian ... k-2-d.html

Po nowym roku trzeba zrealizować pomysł :mrgreen:
Kredyt? Sam już o tym myślę, choć prędzej w 2018 roku bo dziewczyna i tak póki co studiuje więc dopiero jak skończy to się za to weźmiemy na poważnie.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 15:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Kredyt, niestety. O warunkach zabudowy wiem, podałem tylko przykładowe projekty i ceny domów.

Strona 1362 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11360 1361 1362 1363 13643605 Następna