Strona 1283 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11281 1282 1283 1284 12853605 Następna
Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Sukces, spełniłem marzenie i A6 C5 stoi na podwyrku. :) 2.4 z nitroLPG, avant, manual. ;)
Słuszny motor w tym aucie milordzie ;) ja bym wolał automat, ale to już drobnostka :P

Post Wysłano: 11 lis 2016, 20:30

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Na ilość płynu w układzie bym tego nie zwalał, w bmw mam 10.6l w układzie i nie mam żadnych z wymienionych problemów :) Po prostu marną wydajność ma ogrzewanie/cały układ wentylacji i tyle. VW się nie popisał :P
Jak były takie okresy, że dogrzewacz działał, to fajnie to grzało, szybko i naprawdę intensywnie. No ale skoro nie działa, to jest problem. Śmieć też wątpić w sens kolejnej naprawy tego cuda.

Post Wysłano: 11 lis 2016, 21:57
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Cytuj:
Sukces, spełniłem marzenie i A6 C5 stoi na podwyrku. :) 2.4 z nitroLPG, avant, manual. ;)
A będą skamlać, że Raben, że patologistyka. Ledwo siadł na auto, fanpejdża założył, świecidełka pozakładał a już kupił Audi. :P
Cytuj:
Zimowy "lepiej" myje bo posiada alkohol, lepiej odtłuszcza szybę :wink:
Już wiem czemu Korni woli zimowy. Pewnie kupuje paletę z Biedronki w domu destylator a potem wali w gardziel. ;)

Sukces. Zjechałem do domu. Za spokojny panowie.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 11 lis 2016, 22:18

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: brak

Ja podobnie jak Kolega Luka mieszam płyn letni z zimowym na początku okresu zimowego. Co do używania zimowego przez cały rok to nie jestem do tego jednak w pełni przekonany. Według mojej oceny jak spryskasz zimowym na gorącą szybę to szybko paruje i zostawia większe zmazy i ciężej schodzą owady. To też pewno zależy od jakości płynu i ile faktycznie jest glikolu.
Cytuj:
Nie chce Was martwić, ale mój syn (lat 6), mawia, "kto kupuje fordy, temu śmierdzi z mordy!" :).
Co do tych powiedzonek to mam jeszcze kilka 'moja morda lubi forda", "twój Ford jest hu.. wart " to taki żart bo sam kilka lat temu jeździłem Fordem.

Post Wysłano: 11 lis 2016, 23:01

Ojjj jeden człowiek podniósł mi wczoraj ciśnienie. Palcem nie będę pokazywał, ale sam zainteresowany wie, że o Niego chodzi.
Dziękuję bardzo serdecznie i gorąco za pobudkę i późniejsze próby zaśnięcia zwieńczone 2h snem. Oby trąba Twojego słonia między kaktusy trafiła.

Post Wysłano: 11 lis 2016, 23:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Uuuu... Groźnie

/mobil

Post Wysłano: 11 lis 2016, 23:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No to mamy weekend i mała burzę na szczycie! Marcin Ty taki spokojny z natury człowiek a musiałeś doświadczyć niemiłej sytuacji. Ten moderator to zły człowiek jest :P
Ociu tłumacz się! :P

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VOLVO FH500 EEV

Cytuj:
Cytuj:
Słuszny motor w tym aucie milordzie ;) ja bym wolał automat, ale to już drobnostka :P
Motor fakt, jest dobry. Ja jednak wolałbym manuala, z racji kiepskiej opinii o Tiptronicach. :wink:

Post Wysłano: 11 lis 2016, 23:17

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Ja podobnie jak Kolega Luka mieszam płyn letni z zimowym na początku okresu zimowego. Co do używania zimowego przez cały rok to nie jestem do tego jednak w pełni przekonany. Według mojej oceny jak spryskasz zimowym na gorącą szybę to szybko paruje i zostawia większe zmazy i ciężej schodzą owady. To też pewno zależy od jakości płynu i ile faktycznie jest glikolu.
O tym nie wiedziałem, nigdy w sumie w środku lata nie jeździłem na zimowym. Ale jesienią/wiosną, sprawdza się bardzo dobrze.

Post Wysłano: 11 lis 2016, 23:32
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Po incydencie z wybuchem petardy koło Lewandowskiego powstał już artykuł. A jeden z komenatrzy brzmiał:

chocbyś się umył i psiknął perfumem
JESTEŚ RUMUNEM! JESTEŚ RUMUNEM!

Pizgłem :lol:

#BigosLover

Post Wysłano: 12 lis 2016, 0:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Amatorka, petardy... pfff. U nas to chociaż nożami rzucali... I to celnie ! :D

Post Wysłano: 12 lis 2016, 1:28

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Cytuj:
Po incydencie z wybuchem petardy koło Lewandowskiego powstał już artykuł. A jeden z komenatrzy brzmiał:

chocbyś się umył i psiknął perfumem
JESTEŚ RUMUNEM! JESTEŚ RUMUNEM!

Pizgłem :lol:
Stara śpiewka legionistów. :D Swoją drogą, mają dobre przyśpiewki. :D

Post Wysłano: 12 lis 2016, 1:36

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
To też pewno zależy od jakości płynu i ile faktycznie jest glikolu
Ja to się za bardzo nie znam, ale glikol to raczej jest w płynach do chłodnic. A w płynach do spryskiwaczy to był metanol (alkohol metylowy), ale że jest silnie trujący to zastępują go (droższym) alkoholem etylowym...

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Cytuj:
Cytuj:
Szukałem ale tylko tiptronika - nie było nic sensownego. Jak był to lakier był w opłakanym stanie bądź wnętrze zaniedbane... A jak mam kupić multitronika to ja dziękuje, wolę manual. ;)
Cytuj:
Cytuj:
A będą skamlać, że Raben, że patologistyka. Ledwo siadł na auto, fanpejdża założył, świecidełka pozakładał a już kupił Audi. :P
Fanpejdż został z czasy jazdy busem i tak se już jest. :mrgreen:

Cytuj:
Motor fakt, jest dobry. Ja jednak wolałbym manuala, z racji kiepskiej opinii o Tiptronicach. :wink:
To chyba multitroniki mają kiepską opinie. :P

Post Wysłano: 12 lis 2016, 3:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

Byłem na pitbullu. Nie SPI ale tez ze śląska jakieś cysterki się przewijają :D ba sam szefo paliwówki to niejaki Cukierrr! :D ogólnie poziom filmu zdecydowanie w dół względem poprzedniej części jak dla mnie :/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 12 lis 2016, 9:01

Cytuj:
Ja to się za bardzo nie znam, ale glikol to raczej jest w płynach do chłodnic. A w płynach do spryskiwaczy to był metanol (alkohol metylowy), ale że jest silnie trujący to zastępują go (droższym) alkoholem etylowym...
Panie szanowny, jest glikol w zimowym płynie do spryskiwaczy (oczywiście nie w takim stężeniu, jak w płynie do układu chłodzenia). I niektórzy zalecają nawet w okresie letnim wlewanie zimowego płynu, z racji smarnych właściwości glikolu celem konserwacji ruchomych części pompy.

Post Wysłano: 12 lis 2016, 9:41
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Ja dzisiaj wybieram się na Pitbulla z połowicą. Ocenimy. Chociaż ja to mało na filmy narzekam. Chociaż na Polskich Krakersów psiocze cały czas :D

#BigosLover

Post Wysłano: 12 lis 2016, 9:44

Cytuj:
No to mamy weekend i mała burzę na szczycie! Marcin Ty taki spokojny z natury człowiek a musiałeś doświadczyć niemiłej sytuacji. Ten moderator to zły człowiek jest :P
Ociu tłumacz się! :P
Dominik, ja? Że spokojny? Nie nerwowy? Że nie do ruszenia? To chyba znałeś mnie w poprzednim wcieleniu :D

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VOLVO FH500 EEV

Cytuj:
Cytuj:
To chyba multitroniki mają kiepską opinie. :P
Multitronica bym nawet najgorszemu wrogowi nie polecił.
Jak ja parę lat temu szukałem takiego autka, każdy przestrzegał mnie właśnie przed tiptronikiem (szukałem aut z okresu 06.1999-06.2001). Pierwsze Tiptroniki były... bardziej niż średnio awaryjne. Fakt, po 2002 wyleczono już je z większości przypadłości, ale "łatka" negatywna dalej pozostała.
Między innymi dlatego do "króla polskiej wsi", z tego okresu, był wrzucany czterobiegowy ZF (jeśli miał budę B5), bez możliwości "ręcznej" zmiany biegów (przecież Janusze by się zapłakali, jakby im skrzynia padła... :P).

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Cytuj:
Byłem na pitbullu. Nie SPI ale tez ze śląska jakieś cysterki się przewijają :D ba sam szefo paliwówki to niejaki Cukierrr! :D ogólnie poziom filmu zdecydowanie w dół względem poprzedniej części jak dla mnie
To, że poziom niższy od pierwszej części to się domyślam, ale jak Ci chodzi, że gorzej od tej gdzie latał koleś z irokezem za Lindą to ja nie wiem hak się da gorzej.
Ostatnio oglądałem któryś tam raz serial Pitbull na YT i mimo, że schodził z jakością z genialnego do akceptowalnego to do tego co wyprawia teraz Vega to jest niebo a ziemia.

Strona 1283 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11281 1282 1283 1284 12853605 Następna