Jeśli chodzi o tego żółtego manika to jest to 6x4 a nie 6x6. Niektóre trzyośki mają po prostu tzw. dużą ośkę z przodu. Tak samo jak 4osiowe many mają z przodu 2 "duże" ośki a ciągnie tylko jedna. A cena niższa przez kiper Dautela. (Samochody z kiprem meillera są droższe.)
Z wnętrza samochodu i po przyciskach od blokady mostów można wywnioskować że samochód dużo jeździł w terenie bo ma powycierane przyciski. No i 460 kucyków na samą 3ośkę to chyba za dużo. Będzie ciut więcej palić. No chyba że będzie jeździć z tandemem to wtedy taki silnik będzie jak najbardziej słuszny.
Jeśli chodzi o mercedesa to rzadko kiedy można spotkać w wywrotkach silnik 350 koni. Przeważnie są 400 lub 430 konne (np, model 2640, 2643, 3340, 3343). Także, jak rzadko był montowany to widocznie słabo się sprawdzały. No i przebieg 260 tys km na 12 - letni samochód to mi sie wydaje trochę mało.
Ja kolego w tym roku miałem też problem w kupnie wywrotki. Jeździłem po całej Polsce i oglądałem i naprawdę ciężko jest kupić 10 letnią wywrotkę w dobrym stanie. W większości auta są tak wymęczone że szkoda gadać. No ale nie zniechęcaj się
W każdym razie jak przesiądziesz się z kamaza do zachodniej wywrotki to poczujesz luksus i chęć to pracy