Witam Szanownych Kolegów
Proszę o pomoc (instrukcję) w jaki sposób wykasować inspekcję przeglądów w Actrosie. Oleje i filtry powymieniane osuszacz też a kluczyk się pali na wyswietlaczu. Nowy nabytek i nie wiem jak to zrobić. Podobno można to zrobić z deski wskaźników, wykasować. Życzliwym z góry dziękuję.
Takie rzeczy robi serwis i chyba tylko w ten sposób jest to możliwe (ale nie jestem pewien) oni muszą podłączyć swój komputer.
Jeżeli samochód jest nowy to czemu nie pojedziesz nim po prostu na serwis?
nie ma takiej funkcji w mercedesie i radzil bym ci jezdzic z nim do serwisow niz amemu cos robic bo kupisz jaka szajska podrobe i sie ugotujesz na trasie
_________________ .....::::Wchodzę Po Schodkach I Wytaczam Na Drogę Moje 40 Ton::::.....
B:15-01-2010r.
C:12-04-2010r.
C+E:09.09.2010r.
da się to zrobić z poziomu deski rozdzielczej.Jaki to actros mp1 czy mp2. Przed skasowaniem serwisu trzeba wprowadzić lepkość oleju , siarkę w paliwie i klasę oleju wg mercedesa. Komputer wyznaczy wymianę na podstawie tych parametrów i techniki jazdy. Napisz jak masz rozmieszczone przyciski czy poziomo po lewej na dole czy pionowo po lewej czy masz mp2 z przyciskami w kierownicy.
Który rok tego Actrosa ??
My oleje i filtry wymieniamy sami...
Gdy pojawi się komunikat np. "SERWIS NATYCHMIAST" wystarczy przytrzymać przycisk RESET i nacisnąć jakiś guzik (nie pamiętam dokładnie jak to było) i komunikat zniknie.
Jeśli mogę to sie podłączę. Mam ten sam problem ale u mnie nie ma tych przycisków . Actros 2002r czy pozostaje tylko serwis mercedesa. Ta inspekcja troche denerwuje. Może nie wiem gdzie ich szukać ?????????????
No tam u ciebie jest już inna deska rozdzielcza. Musisz znalesc (o ile jest) taki przycisk który można wcisnąć za pomocą np. wkładu od długopisa. Powinno się dać skasować samemu takie komunikaty.
Scuter wielkie dzięki dla Ciebie za podpowiedz . Po prawej stronie deski mam mały otworek i wkład chyba wejdzie więc jutro sprawdze .Powiedz tylko trzeba włączyć stacyjke na ON i przytrzymać ten guzik jakiś czas ?????
Wiesz serio jestem zobowiązany jeszcze jedno nie widze tego przycisku reset więc może mi podpowiesz gdzie go szukać??????? Ja mam z jednej strony deski 4 gumowane przyciski i z drugiej podobnie .
Te gumowane przyciski po prawej to są właśnie klawisze kompa pokładowego. Powyżej jest mała dziurka na wkład od długopisu .To jest właśnie reset. W actrosie nie wymienia się oleju co np 45 tyś. Klawiszami wprowadza się klase oleju , zawartość siarki w paliwie , lepkość oleju i komputer sam wyznacza następną wymianę. Termin zmienia się w czasie eksploatacji. U nas kierowcy śmieją się że muszą gonić przegląd bo im czasami ucieka. Oprócz oleju wyznaczane są wymiany wszystkich materiałów eksploatacyjnych - klocków ( są czujniki zużycia) filtrów ( osuszacza , powietrza ) oleju w skrzyni i moście. Jak wykonasz obsługę np wymienisz klocki na moście napędowym to najeżdzasz na "3 os serwis natychmiast" przyciskasz długopisem reset i wciskasz dolny klawisz z czterech po prawej. 3 oś dlatego ze komputer jest uniwersalny dla wszystkich i druga oś to druga os skrętna np wywrotki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 9 gości