Cytuj:
Napiszę tylko w jednym zdaniu jak to wygląda w moim odczuciu.
Kupiłeś pierwszą Kanie na próbę, po roku eksploatacji okazało się że jest mniej problemów jak z Volvem, zostaje więcej w portfelu, więc czas na drugą, trzecią ....
A trochę wstyd się przyznać co się głosiło przez ostatnią dekadę
Nie będę Ci się tłumaczył po co mi E6, powiem tylko, że już wtedy był plan na zagranicę, powoli dochodzę do tego. Pewnie zapytasz czemu jeszcze nie jeździmy, odpowiem że np włoskie zezwolenie na odpady załatwiam już 3ci miesiąc, i już wiem że to nie jest ich ostatnie słowo.
Kania E6, to gorszy, bardziej awaryjny, mniej ekonomiczny, trudniejszy w utrzymaniu, mniej komfortowy wóz niż Volvo E5.
Przykładów tej opinii podałeś sam z 10. Podam kolejne:
- system kontroli emisji, noxy, dozowniki, pompy adblue, Dpf, czujnik różnicy ciśnień, to są tłuste tysiące, razem chyba z 15, tych rzeczy połowy w Volvie poprostu nie ma.
- kompresor, 5800 w Scani, nie ma sensu regenerować bo sypie się wszystko, sterowanie, sprzegiełko, pierścienie na tłokach, w Volvie robi się głowiczkę ori za 1000zł i to jeździ kolejny milion km,
- alternator nowy Mitsubishi 1200, tego się też nie naprawia, a jak już to na pół toku. W Volvie za 300 robi się szczotki, I łożyska o zapominamy o nim na kolejny milion km.
- koordynator może wyjść 2000zł, a może 7000, no tu zostaje tylko się głośno zaśmiać. W Volvie nikt o takich problemach nie słyszał.
- niskie zderzaki, podatne na urwanie, konieczność demontażu do wymiany filtra pow.
- ten głupi separator odśrodkowy, trudny w serwisowaniu, przez co połowa aut przy wymianie oleju ma go nie czyszczonego, w Volvie nic się nie czyści, poprostu wkładasz nowe,
- wydech poprowadzony tak nisko, że żadna już nie ma fabrycznego, a w Suderze, da się kupić przerobioną wersję
.
- pali to tyle co Volvo z silnikiem d13c, tylko ma gorszy zakres użytecznych obrotów, I ma się wrażenie że to auto nie chce jechać,
- turbina 500- 600kkm i w każdej wymieniona. Mam Volva z przerzuconą banią, I to poprostu jeździ.
O wielu mechanicznych problemach tego auta rzecz jasna zapomniałem.
Zrozum chłopcze, Kania to poprostu gorszy Tir. Powstrzymaj się od wymyślania co to miałem w głowie kupując kolejną, to moja sprawa, i nic Ci do tego. Jak będę chciał to kupię sobie kolejną, I nadal będę opowiadał że są ujo we
.
O coś jeszcze chcesz zapytać?