[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 3027 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 3027 z 3555 [ Posty: 71091 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13025 3026 3027 3028 30293555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 10 paź 2020, 19:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Cytuj:
Wczoraj coś ajweko słabo zakręciło, dziś mierze aku i kaput, centra heavy 5 lat, niewiem czy to sukces czy porażka...
W moim przypadku była zdecydowanie porażka odnośnie akumulatorów Centry, jakoś dwa tygodnie temu padła cela w jednym z akumulatorów. Zestaw obu wymieniany 11 miesięcy temu, padnięty został zareklamowany na gwarancji, ale niesmak pozostał...

Post Wysłano: 10 paź 2020, 19:11

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Powiedz mi gdzie masz te pełne place. Pełne to są ale złomostwa. Znajdź w dobrych pieniądzach R450 rocznik 15-17 Topline albo FH 500 17 r to porozmawiamy. Wszyscy handlarze mówią ze nie ma czym handlować.
FH dopiero od 2017? Czy czemu ten rocznik?

Post Wysłano: 10 paź 2020, 20:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Jak gospodarka funkcjonowała to co roku podwyżki, inflacje, każdy powód był dobry, żeby podnieść cenę.

Przyszedł ten rok, auta się przestały sprzedawać, place pełne to nagle ceny pospadały i to na ryj.

Na przykład na początku tego roku można było kupić nowe Dafy 480 za 69-70 tyś netto, przyszedł covid, pojawiły się "okazje" do przejęcia leasingu gdzie w rocznych autach pozostawało więcej do spłaty :lol: Tak siepali cenami za nowe auta, a ludzie brali bo niska ratka bez patrzenia czy to ma sens.
Powiedz mi gdzie masz te pełne place. Pełne to są ale złomostwa. Znajdź w dobrych pieniądzach R450 rocznik 15-17 Topline albo FH 500 17 r to porozmawiamy. Wszyscy handlarze mówią ze nie ma czym handlować.
U mnie na wiosce poszły dwa FH 500 z 15 roku po 60 koła, teraz stoją dwa Dafy SSC 510 od grudnia i chyba nikt niechce...

Post Wysłano: 10 paź 2020, 20:35

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Było brać, na otogroty nie ma chyba żadnego poniżej 100wy.
Wystawić za 90kzł, oddać za 80, jest piniondz?

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 10 paź 2020, 20:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Się dowiedziałem po fakcie, Kronka też poszła 2015r za śmieszne pieniądze.... Teraz stoją dwa Dafy jeden z Krone '17 drugi z Kassbohrer wszystko już zarasta bo stoi od grudnia, aaa jeszcze TGX mega z Kronka ale to jest zmęczone strasznie... Kto bogatemu zabroni stoją sprzęty i zarastają naczepy stoją w trawie po szyje.....

Post Wysłano: 10 paź 2020, 21:01

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

https://www.youtube.com/watch?v=wI43Xgl7A8Y

Hmm,ciekawe o ile za dużo było...

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 10 paź 2020, 21:13

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Nie wiem ile tu było, ale wiem że 45t ładunku nie złamie 2tygodniowego Intercarsa, sam sprawdzilem.
Schmitzy też kiprują po 40t i w moich najstarszych z 15tego, nawet wzmocnienia narożników nie spękały.

Tzn, nie jest to norma, zdarzy się z raz na rok taki tonaż, ale jakoś nic się nie dzieje.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 10 paź 2020, 21:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

Co do akumulatorów... Roku nawet nie miał :roll:

Obrazek

Poczułem się jak w sylwestra... :lol:

Post Wysłano: 10 paź 2020, 21:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Łolaboga a co to się stanęło się???

Post Wysłano: 10 paź 2020, 22:02

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Panie, tu się nie ma co dziwić, jak to marka Super Vibration, to jakieś niemieckie. :D
Cytuj:
Cytuj:
Który tam mnie wolał na wlocie do Gniezna? :D
Ja wolałem, niebieski Man 😊 może się kiedyś uda piątkę zbić bo Inowrocław i okolice to mój stały temat ☺
Aaaa to widzisz, trzeba kiedy się zgadać na jakąś kawę. :wink:

Post Wysłano: 11 paź 2020, 8:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

Cytuj:
Panie, tu się nie ma co dziwić, jak to marka Super Vibration, to jakieś niemieckie. :D

Obrazek
"SUPER VIBRATION RESISTANCE"
Nazwa jest z drugiej strony...

Post Wysłano: 11 paź 2020, 8:38

Cytuj:
https://www.youtube.com/watch?v=wI43Xgl7A8Y

Hmm,ciekawe o ile za dużo było...
Nie wiem jak patelnie ale nowe łiltony są straszne w użytkowaniu, od problemów z rozładunkiem 3m pojemników przez zbyt plastyczny dach poprzez odpadające same z siebie napinacze z przodu ( dwu miesięczne naczepy) Aż do drzwi które żyją swoim życiem.

Post Wysłano: 11 paź 2020, 9:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Wszystkie idą na reklamację. Każda naczepa ze 100 musi wjechać na 8h do serwisu. Michu widział listę napraw :wink:

Post Wysłano: 11 paź 2020, 10:25

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Spoko, akumulator jak akumulator, każdy może je*nąć. Poszła raczej jakaś zwara i wypieprzył. Na twoim miejscu, sprawdziłbym całą instalacje, czy nic złego się nie dzieje, bo mogło się to gorzej skończyć.
Znajomemu tak spaliła się 4 letnia Scania i pół roczna wywrotka. Kierowca miał podłączoną przetwornice 24v bezpośrednio pod akumulatory, bez żadnego bezpiecznika. Stał na polu pod kombajnem, +40 na słońcu. Włączona Klima postojowa, dodatkowo pod przetwornice miał podłączony laptop i momencie włączenia jeszcze czajnika elektrycznego, wybuch akumulator. Tyle, że w jego przypadku zapaliło się rżysko, zdążył tylko wziąć portfel z auta i ledwo uciec. :wink:

Post Wysłano: 11 paź 2020, 10:26
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Muszę popytać po rejonie, ale może Wielton w rynek wtórny poszedł. Na placu po barze w Sieńcu było kilkadziesiąt naczep po Linku, a ostatnio jechałem i pusto. Może przenieśli je na nowy plac na terenie po cukrowni.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 11 paź 2020, 12:41

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo

Co do wieltonu to użytkuje nowa wywrotkę od nich i po dwóch miesiącach taśmy odblaskowe odklejają się już, plandeka wygląda jakby miała już z parę lat i paka wywrotki panele z których jest złożona ma parę wgniotek orginalne wgniecenia prosto z wielunia.

Post Wysłano: 11 paź 2020, 12:49

Raz ciągnąłem wiltona ex link z wypożyczenia. Nikomu nie życzę tej przeprawy. :D

Post Wysłano: 11 paź 2020, 18:35
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Bałero jest odnoga wieltona, która handluje używkami.

Jeżeli dalej przedstawicielem jest Pan Błażej, to mają milion razy lepsze podejście do ludzi , jak cwaniaki od nowych naczep.

My tak braliśmy moja wieltone, ona była po Sped Transporcie, stało na placu 20, wybraliśmy jedną, zanim ja sprawdziliśmy i postawiliśmy swoje wymagania, cena już była dogadana.

Na prawdę mają super podejście.
Taki Sped, czy link oddają naczepy w rozliczeniu, oni je sprzedają dalej.
Po pełnym serwisie itp.

Wtedy jak braliśmy naszą, to plac mieli z tyłu na PKSie, za lotosem.

Fakt faktem jest taki, że poziom spada, znajomy ma 1.5 roczną wannę i to samo się dzieje, odłazi farba, odłazą naklejki, korozja jak w kromce.

Serwis nauczony do dużych flot, ocykać naczepę z grubsza i podbić pieczątki.

Jak masz mały grajdołek i zaczynasz pokazywać palcami, robią się problemy.

Post Wysłano: 11 paź 2020, 20:03

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1843593
Samochód: MAN

Cytuj:
Muszę popytać po rejonie, ale może Wielton w rynek wtórny poszedł. Na placu po barze w Sieńcu było kilkadziesiąt naczep po Linku, a ostatnio jechałem i pusto. Może przenieśli je na nowy plac na terenie po cukrowni.

Parking PKSu też był cały zastawiony ale teraz wszystko na cukrownie przenieśli. Masa tego tam jest. Ex linki, demotransy i inne.

Post Wysłano: 11 paź 2020, 20:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Ja w rocznej Wieltonce co chwilę muszę skręcać pneumatykę bo co rusz gdzieś wycieka powietrza :D

Strona 3027 z 3555 [ Posty: 71091 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13025 3026 3027 3028 30293555 Następna