[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2907 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2907 z 3555 [ Posty: 71092 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12905 2906 2907 2908 29093555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 06 maja 2020, 12:47
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Za wysokie progi...
Chcę VW ale dla ubogich, w Szkode celuje.
1.6 TDI.

Muszę tylko zebrać racjonalne opinie o tym motorze, na grupach Skody wszyscy oddają auta do ASO i nie mają zdania, albo się nie znają...

Post Wysłano: 06 maja 2020, 13:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Cytuj:

Także jak ktoś opisuje jakiego to sztrucla nie oglądał to te bajki mnie nie ruszają - chyba ,że jechałeś oglądać auto o jakieś 20-30% droższe od średniej rynkowej i takie kwiatki by wyszły jak w opisanym wyżej MB to krew zalewa.
Cena była jak i inne ogłoszenia, jednak na zdjęciach najbardziej mi wpadł w oko. Jestem w stanie przyjąć jakieś naprawy - normalna sprawa. Ale nie takie kwiatki, szanujmy się...

Post Wysłano: 06 maja 2020, 13:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Jak nie potrzebujesz śmigać niemiecką autostradą 200km/h to 1.6tdi jest git. Pali prawie nic tj. poniżej 5l jak jedziesz normalnie. Oddawalismy katowaną przez wszystkich 3 letnią bez awarii w układzie napędowym.

Post Wysłano: 06 maja 2020, 14:30
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Auto ma być do pracy dla mojej, jakieś wyjazdy do teściów itp.

Chcę wersję 105 konia, myślałem nad 1.2 htp, ale jechałem tym w fabi, nie ma tym co jechać, a jeszcze dochodzi żywotność i problematyczny rozrząd.

Post Wysłano: 06 maja 2020, 14:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Mnie czeka Sport zakupowy jesienią...
Ja poszedłem po bandzie i volvo kupiłem praktycznie w ciemno na podstawie zdjęć, które ogladalem na komórce.
Dostałem fotki na whatsappie i odpisałem "biorę".
Auto okazało się trochę gruzem mechanicznie, ale na to byłem gotowy.

Ale napiszę Ci że też chciałem skodzinę kupić. Problem jest taki, że take skody w kombiaku (chciałem kombi) to zazwyczaj jakieś mocno wyeksploatowane.
Chyba że jakaś fabia 1.2 po dziadku gdzie silnik w depresji.
Ale skoda to fajne i rzetelne auto. Co prawda polotu tyle w tym aucie co w trzonku od młotka. Ale "robi robotę" ceną i niezawodnością.
Miałem okazję polatać superbem miha i to był konkret.

Post Wysłano: 06 maja 2020, 14:58
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Polak, to chyba najgroszy naród przy kupnie auta. Jak wystawisz za drogo, to Panie z puloka Pan spadł, jak taniej wystawisz, to ohoo, pewnie coś kombinowane, a to tak, a to srak. Wiecznie problem, męczenie dupy i narzekania. Narzekali cebularze na przebiegi, handlarze wyszli naprzeciw oczekiwaniom i zaczęli cofać liczniki, to hałas bo liczniki cofają i okłamują. Ahh, ręce opadają. Dlatego ja swojego Audi nie mam zamiaru sprzedawać. W sumie ostatnio tata po mnie moim autem przyjechał, to mechanicy co nam auta robią, powtarzam mechanicy, nie chcieli uwierzyć, że ma przejechane 465k km i oprócz, dwumasy, simeringa, świec żarowych i sondy lambda, jedynie oleje zmieniam i gnojówkę leje. Dlatego będę ciorał to auto póki nie zdechnie.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 06 maja 2020, 14:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Brat ma Caddy'laka 1.6 TDI już ze 6 lat i jeździ.
Coś tam w programie potem ruszał i jedzie lepiej bo to 105 było fabrycznie, ostatnio coś siadało bo się mulił więc pewno sprawy depeefowe...
Kolega kupił Golfa też 105 dwu letniego z przebiegiem 200 tysiaków, jeździ nim trzeci rok jakoś, choć zaraz po zakupie coś tłukło jakby dwumasa, nie wiem jaka jest w DSG i czy to w końcu zrobił ale śmiga dalej...
No generalnie to na manuału spoko, bo ten superszybki automat dwusprzęgłowy to jakaś pomyłka, im nowszy tym bardziej muli, myśli i sam nie wie co chce....

Post Wysłano: 06 maja 2020, 15:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Ociu polecam grupe na fejsie o Skoda Club Polska Sprzedam / Kupię.
Można trafic ciekawe egzemplarze od 1 właścicieli lub przynajmniej zorientować się co ludzie oferują.

Co do 1.6 to do 140 jedzie żwawo z akceptowalnym poziomem głośności.
Potem robi się nieprzyjemnie, a spalanie potrafi wzrosnąć do 7,5-8. Oczywiście w zaleznosci od warunków i 0-1 traktowania gazu i hamulca. Ogólnie udany i wygodny wóz.

Post Wysłano: 06 maja 2020, 15:45

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VW

Ja w zeszłym roku na jesieni szukałem osobówki i w zasadzie nie chciało mi się daleko jezdzić to szukałem tak do 100km od domu. Niby nic specjalnego ale z tego co widzę to dużo z tych samochodów które oglądałem i miały być takie super do dziś nie znalazły właściciela a cena dalej taka jakby pozłacane te auta były :lol:

Post Wysłano: 06 maja 2020, 15:50
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Tak siedzie już na tej grupie :mrgreen:

I teraz tak właśnie skoda... 90% to auta po firmowe...
Ja chcę Rapida, w sedanie, nie chce combi.

Będę się rozglądał, po październiku jak uciułam jeszcze grosza, będę zaostrzał poszukiwania, chyba że wpadnie coś na spontanie, to szybki kredyt i jedziemy, bo czasem lubi coś takiego wpaść.

Piotrek mój taki kupił Fabię jedynkę, 1.4 TDI, po firmową, wziął pierwszą z lewej, gdzie stało na placu ze 20, poszanowania była, zderzak przód tylko malowany, do tej pory służy bez awarii, jedynie klima padła, tak leją paliwo i ogień.

Post Wysłano: 06 maja 2020, 15:57

Wydaje mi się, że pojawi się w ciul dużo nowych, po demonstracyjnych aut bo część delaerów szła tak po bandzie, że obecnie ledwo zipie. Chociażby cały Plichta w trójmieście jest już praktycznie bankrutem a aut stoi tyle, że się nie mieszczą.

Jeszcze z 2-3 miesiące.

Post Wysłano: 06 maja 2020, 16:02
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Nie ukrywam, że też czaję się na taki kąsek.

Sukcesem jest to, że dogadałem się z babą, co do auta, bryły, silnika i nawet są 3 kolory wybrane, bo to ma być auto dla niej, takie prawdziwe jej... Ehhhhhh..m :lol:

A ja sobie dalej będę pyrkolił starym dobrym trolopoloooo :mrgreen:

Post Wysłano: 06 maja 2020, 16:04

To była wasza wspólna decyzja. :D

Post Wysłano: 06 maja 2020, 16:15
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Tak ją wysterowałem, że jest na moje.... :lol:

Celował bym ogolnie coś wyżej, ale zostaje studnia bez dna czyli cabrio, a tam po każdym planie, pojawia się nowy :D

Post Wysłano: 06 maja 2020, 16:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Mały sedan to raczej średni pomysł, ja mam dużego sedana i mimo sporego bagażnika zdolności przewozowe marne, w Rapidzie z małym otworem załadunkowym będzie słabo. Hatchback zdecydowanie lepszy. No chyba, że graty chcesz gofrem wozić to suwnicą załadujesz :lol:
Rapidem 1.6tdi jechałem tylko raz, pojechaliśmy tym kupić "moje" iweko, ale bardzo pozytywnie zaskoczył, widać w środku, że to tanie auto, jednak solidne.

Post Wysłano: 06 maja 2020, 16:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Panowie, temat nieco z innej beczki. Nie wybiera się ktoś z Hiszpanii (okolice Barcelony) do kraju? Ewentualnie ktoś wie że będzie jechał w kółku PL- ESP jakoś na dniach? Znajoma szuka transportu z Hiszpanii do Polski.

Post Wysłano: 06 maja 2020, 16:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Rapid to nie sedan tylko liftback jak Octavia czy najnowszy Superb.

Post Wysłano: 06 maja 2020, 16:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Ostatno szwagra Octavią 2,0 TDI jechałem - chyba 2016r - porównałem to sobie do tego z czym ostatnio obcuje - nie ma to polotu do mondeo mkV - a nawet do starej BMW 320D e90 z silnikiem 177km, i nie porównuje osiągów, a hałas i komfort jazdy/prowadzenia.

Post Wysłano: 06 maja 2020, 16:47
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Wiadomo, że to nie jest klasa premium, ale na takie użytkowanie która ja potrzebuję, plus taki co chłopaki piszą, stosunek kasy, do rocznika i reszty jest ok, nie będę daleko szukał.

No nic... Pożyjemy, odłożymy, coś kupimy...
Tymczasem mam nadzieję, że weekend będzie ciepły, to może wreszcie cabrio wyciągnę na dobre z turdusowej stodoły i coś posmigamy.

Nic tylko chodzę i go picuje...
Już nawet komorę ogarnąłem...
Daleszyce mi mogą mówić tato :mrgreen:

Obrazek

Post Wysłano: 06 maja 2020, 16:52

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Cytuj:
Znajoma szuka transportu z Hiszpanii do Polski.
Jakieś zdjęcie znajomej? :mrgreen: Nie jeżdżę w tamte strony, ale zawsze mógłbym jechać jedno kółko. 8)

Strona 2907 z 3555 [ Posty: 71092 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12905 2906 2907 2908 29093555 Następna