Pytanie(a) skierowane bardziej do
Badysa (jako obeznanego z tym tematem),ale info (konstruktywne) od innych tez z chęcią usłyszę.
Przeczytałem dwa razy ten wątek, potem kopsnąłem się na forum bez-kabli i tam zapoznałem się ze wszystkimi postami z frazą 'aldi'.
Nadal jednak mam mętlik w głowie i niedosyt informacji.
Drogą kupna nabyłem w PL modem Huawei e122 (bez simlocka).
Potrzebuję więc do niego startera z Aldika i doładowania konta. Interesuje mnie internet na cały m-c (za 15e).
Pytanie:
Kupuję u pani Helgi przy kasie w Aldiku starter i doładowanie (~13e+15e), rejestruję kartę w sieci, doładowuję konto, ustawiam parametry dostępu i oglądam redtube?
Jeżeli tak to:
- Jak aktywuję kartę? (na bez-kabli wyczytałem, ze należy zadzwonić pod +492000 i podać swój PIN. Prawda czy fałsz?. Dzwonię, czy muszę aktywować via strona www? Jeżeli via www to muszę najpierw połączyć się z netem za pomocą innych środków niż alditalk?).
- Aktywowanie taryfy.
Badys napisał:
Cytuj:
l monthly flat: send the following USSDcommand
and use APN internet.eplus.de :
! activate: *121*004#
! cancel: *122#
! check status: *123#
Czyli najpierw muszę włożyć kartę do telefonu, by móc wystukać owe "*121*004#", i dopiero potem włożyć ją do modemu? Czy tez owe 'USSDcommand' można wysłać z aplikacji, za pomocą której łączę się z internetem moim laptopem?
Ogólnie prosiłbym o w miarę łopatologiczne wytłumaczenie procedury nabycia i aktywacji allditalk. Nie znam języka bauerów, więc jest to dla mnie trochę problematyczne.
Prosiłbym tez o wrzucenie przykładowej gadki, jaką miałbym zażyć Helge w Aldi, aby zrozumiała co chcę nabyć (starter + doładowanie).
Na stronie alditalk nie znalazłem wyboru języka na inny niż "okupancki" (chociażby na angielski), więc jest to dla mnie trochę magia.