Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 06 wrz 2025, 9:45

Użytkownik

Użytkownik

W ramach poszerzenia usług i wykorzystania niezagospodarowanej sporej działki uruchamiam parking dla ciężarówek i tirów.

MOŻLIWOSĆ PARKINGU NA DOBY/GODZINY ale przede wszystkim zależy nam na stałych abonamentach
Adres: Rakowska 1, 02-237 Warszawa

bardzo dobry zjazd z trasy i autostrady

Dodatkowo w momencie wynajmu parkingu w Warszawie Wasz pojazd omija zakaz wjazdu i ma możliwość poruszania się w dowolnym czasie.

1 część działki do tej pory przeznaczona była na auta osobowe i dostawcze do 3,5t ale z racji sporego zainteresowania dostosujemy 2 część (ok 1ha) pod naczepy)
Start od października
- parking ogrodzony
- w okolicy wszystkie możliwe sklepy i posiłki
- parking monitorowany ubezpieczony dozorowany 24h
- w mieście a nie w polu więc bezpiecznie
- dostęp do prysznica toalety ciepłej wody
- dostęp do wifi
- jeżeli będzie zainteresowanie mogę postawić kontenery na noclegi
-

Uwaga liczba miejsac ograniczona! Informacje rezerwacje i zapisy pod numerem 739028866

Post Wysłano: 07 wrz 2025, 5:26

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

nie wprowadzaj w błąd tym ogłoszeniem - na parkowanie nie dostaniesz identyfikatorów, poza tym ten teren jest w strefie ograniczenia tonażowego 10 ton i nie ma innego dojazdu.
poza tym stawiam że zaraz z bloków które masz dookoła będą skargi i ewentualni klienci zarobią pokutę.
na Rakowie masz wystarczająco dużo osobówek bo słoje co wynajmują mieszkania mają więcej samochodów niż w tym rejonie jest miejsc na parkingach i w garażach.

Post Wysłano: 07 wrz 2025, 17:45

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
nie wprowadzaj w błąd tym ogłoszeniem - na parkowanie nie dostaniesz identyfikatorów, poza tym ten teren jest w strefie ograniczenia tonażowego 10 ton i nie ma innego dojazdu.
poza tym stawiam że zaraz z bloków które masz dookoła będą skargi i ewentualni klienci zarobią pokutę.
na Rakowie masz wystarczająco dużo osobówek bo słoje co wynajmują mieszkania mają więcej samochodów niż w tym rejonie jest miejsc na parkingach i w garażach.
hej dzięki za odpowiedź - nie będę się wykłócał bo nie moja branża i przepisy - natomiast od lat mam klientów w tym bardzo duże firmy które opłacają nawet wirtualne miejsca co pozwala im jeździć - ja dostarczam im tylko umowę i faktury jak to technicznie wygląda co za identyfikatory zgody itp i jak to robią to już nie wiem ode mnie wystarcza im umowa.

CO do dojazdów instalatorów bakalarka łopuszańska włodarzewska równoległa niedługo też nie ma zakazów... nie wziąłem tego z kapelusza mam na stałe pojedyncze abonamenty tirów naczep, od groma camperów itp itd - działka jest duża i nic innego tam się nie zrobi mam zgode właścicela spółki miejskiej. Z resztą jak wyżej parkuja cały czas skarg nie ma, Zależy mi brdziej na stałych abonamentach niż na godziny. Ta działka pomieści z 500 osobówek więc nie ma szans że ją zapełnie jak bym sobie nie życzył ;) ktoś mi poidpowiedział żeRaszyn został zamknięty i jestg duże zapotrzebowanie - dlatego pisze i chce zobaczyć odzew ile osób sie odezwie tyle wezme jak sie nie odezwie nikt trudno ;)

pozdrawiam

Post Wysłano: 07 wrz 2025, 19:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
...od groma camperów itp itd...
kampery to może tylko miejscowe.
sprawdź na park4night lub na FB karawaning miejscówki na dziko mapka premium, nie ma na wykazie.
ponieważ parking jest blisko centrum, dogodny do zwiedzania miasta.

więc jakby na tym parkingu była możliwość nalania wody, zrzucenia wody szarej i kota i do tego jeszcze byłoby to miejsce na wykazach, to może by więcej tych kamperów było.

Post Wysłano: 07 wrz 2025, 20:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Wydaje mi się, że raczej chodzi o parkowanie campera jako takiego. Raczej ciężko to trzymać pod warszawskim blokiem.

Post Wysłano: 07 wrz 2025, 21:31

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Od strony Al. Jerozolimskich ul. Szybka masz 5 ton.
Od Równoległej nikt normalny się tamtędy nie wybierze bo taki jest stan drogi
Od Al. Krakowskiej masz zakaz przy rondzie z Łopuszanska / Hynka ( tam gdzie zrobili kamery).
Od strony Grójeckiej masz wszędzie zakazy - z jednym wyjątkiem, ale tamtędy nikt się nie będzie pchał.
Kiedyś na rogu Szybkiej i Równoległej był parking też chcial mieć tiry - no i nikt tam nie przyjeżdżał.
A umowy na parking biorą ci co potrzebują papier na podkładkę na bazę transportową do licencji.

Post Wysłano: 08 wrz 2025, 6:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Wydaje mi się, że raczej chodzi o parkowanie campera jako takiego. Raczej ciężko to trzymać pod warszawskim blokiem.
masz rację, ale za jedno miejsce dla kampera na zwykłym parkingu możesz dostać powiedzmy x zł za dzień, ale gdy zainwestujesz, zadbasz, aby to miejsce znalazło się w sieci tam gdzie miejsc do postoju i zwiedzania miast szukają karawaningowcy (bo to i jeżdżący kamperami i z przyczepami kempingowymi), to możesz zarobić wielokrotnie więcej.
są w tej chwili automaty do serwisu kamperów i nie wymaga to zatrudniania osób z obsługi: szlaban, kasa automat, automat do serwisu kamperów i to wszystko.

u nas mamy tylko parkingi lub kempingi. w wielu krajach Europy są tak zwane campstelle.
są to miejsca parkingowe z możliwością serwisu kampera, czasem z toaletą i prysznicem. czasami są płatne, jeżeli są w rękach prywatnych, a czasem gminne i bezpłatne.
są one po to, aby można było tam stanąć i zwiedzić miasto czy miasteczko. nie zezwala się na rozstawianie markiz i mebli turystycznych, tak jak na parkingach przy autostradach w Niemczech.
kolega nocował na takim parkingu busem z namiotem na dachu. na noc rozstawił namiot, a rano znalazł pod wycieraczką mandat na 500 euro.

w Polsce to dopiero raczkuje, jeden z pierwszych jest w Stargardzie.

dlatego o tym pomyślałem, parking blisko centrum, atrakcyjne miejsce do zwiedzania miasta. Warszawa ma wiele atrakcji, więc pobyt tak na 3-4 dni.

trzeba jeszcze dodać, że w wielu krajach, szczególnie we Francji są kampingi gminne, które pomagają w przyciąganiu turystów ceną.
posiadając kartę dającą zniżki poza sezonem (ACSI), można skorzystać z takich kempingów już od 13 euro za noc (kamper/przyczepa, 2 osoby, serwis kampera, WC, prysznic, kuchnia).
w Awinion kemping taki kosztuje 15 euro, w Le Puy-en-Velay 17 euro, w Paryżu 21 euro, ale trzeba dojeżdżać do centrum metrem/autobusem i 25 euro na skraju lasku Bulońskiego 5 km w linii prostej od wieży Eiffla.

Obrazek

Obrazek

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]