Strona 1 z 1 [ Posty: 17 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 lut 2020, 3:38

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 lut 2020, 3:20
Posty: 2

Witam. Niedługo zaczynam robotę na międzynarodówce i chciałbym zakupić sobie nawigację IGO, którą poleca sporo kierowców. Nie bardzo jednak wiem z czym to się "je".
W tej chwili dysponuję kilkuletnim tabletem (ciągle daje radę) z androidem 5.1 - Samsung Galaxy Tab 4 (SM-T337A) i chciałbym na nim zainstalować to IGO. W sklepie play niema IGO Primo Truck, jest tylko iGO Navigation. Zainstalowałem te IGO navigation z 7 dniowymi mapami i muszę przyznać, że działa to bardzo fajnie, ALE nie mogę znaleźć opcji wpisania informacji o aucie ciężarowym tj. długość, masa, dmc itp. Jest tylko opcja "auto ciężarowe". Czy to iGO navigation to jest jakaś nowa wersja tego IGO primo truck?? Widzę, że po tych 7 dniach mapa europy kosztuje 119zł (w sumie dosyć atrakcyjna cena).

Z kolei na allegro znalazłem jakieś aukcje gdzie niby za 90zł mamy najnowsze mapy Europy, ale nie wiem czy to jest cena aktualizacji czy kompletnego programu :?:

Na alledrogo jest też wysyp całkiem przestarzałych urządzeń z Windows CE i wgranym IGO Truck z niby dożywotnimi aktualizacjami za ok 300zł :?: :?: To jakieś piraty czy co??

Jaka jest najlepsza opcja, żeby kupić tę nawigację???
Będę wdzięczny za pomoc! Pozdr :]


Post Wysłano: 25 lut 2020, 8:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 7206
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA

Pod Windowsa jest łatwiej za instalować igo primo niż na androida

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Post Wysłano: 25 lut 2020, 8:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 05 paź 2006, 12:38
Posty: 3586
Samochód: Ferrari
Lokalizacja: PKN

iGo Truck nie jest dostępne w oficjalnej sprzedaży. Kupujesz na aledrogo pliki z instrukcją instalacji, albo szukasz w sieci sam, ewentualnie zainstalują Ci to w każdej budzie z cb/gps.

_________________
Czy jadę bezpiecznie? - Zadzwoń gdzie chcesz.


Post Wysłano: 25 lut 2020, 8:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 14 mar 2005, 15:22
Posty: 7206
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Lokalizacja: GDYNIA

Bo nigdy nie było czegoś takiego jak igo primo truck.
Jest tylko zwykłe igo primo które w pełnej wersji zawiera ustawienia dla ciężarówek.

_________________
MAN TGA 26.480 XXL 5 STAR BOOGIE

Filmy z tras


Post Wysłano: 25 lut 2020, 9:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik

Awatar użytkownika


Rejestracja: 05 mar 2015, 14:46
Posty: 1194
Samochód: Osobowy 😅
Lokalizacja: PJA

Precyzując to nie program a mapy zawierają pliki odpowiedzialne za wysokości.

_________________
"Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm daje jakość, a jakość to luksus w życiu." ~ Jacek Walkiewicz
"Wyobraźcie sobie jajecznicę na boczku. W przypadku jajecznicy na boczku kura była zaangażowana, a świnia się poświęciła."
~ Jacek Walkiewicz


Post Wysłano: 25 lut 2020, 20:08

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 20 gru 2012, 16:38
Posty: 10
Lokalizacja: Bydgoszcz

Też korzystam z legalnego IGO na tablecie, tylko że na iPadzie. Jest tak jak koledzy mówią, w programie IGO Navigation wchodzisz w dział Sklep, i tam możesz dokupić część Trucks, tak to wygląda:

Obrazek

Ceny nie widać, bo mam to wykupione, szczerze mówiąc nie pamietam już ile to kosztowało, ale chyba niecałe 50zł.

Jak już będziesz miał opcję kupioną, wtedy w ustawieniach wybierasz, że jeździsz ciężarówką, a po każdym wpisaniu nowego adresu wyskakuje takie okienko:

Obrazek

W Europie ustawiam wysokość 4m, w Polsce 3,7m, zadowolony jestem :) Tak to wygląda na iPadzie, na Androidzie powinno być identycznie lub bardzo podobnie.

I tym sposobem, po latach mam drugi post :mrgreen:


Post Wysłano: 26 lut 2020, 3:00

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 25 lut 2020, 3:20
Posty: 2

Dzięki! Po okresie próbnym skuszę się na oryginał. Jak na razie wersja próbna (jeszcze bez ustawień tir) świetnie się sprawuje. Stary tablet błyskawicznie łapie sygnał.


Post Wysłano: 26 lut 2020, 5:21

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 20 gru 2012, 16:38
Posty: 10
Lokalizacja: Bydgoszcz

Tylko upewnij się, że masz tą opcję Europe Truck & Caravan do kupienia, powinna być już teraz widoczna :)


Post Wysłano: 07 gru 2020, 3:41

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 07 gru 2020, 3:29
Posty: 1

Cytuj:
Tylko upewnij się, że masz tą opcję Europe Truck & Caravan do kupienia, powinna być już teraz widoczna :)
Przymierzam się do kupna tego produktu ale w wersji android. Możesz napisać czy korzystasz z innych dodatków tj live traffic, fotoradary. Jak wygląda cennik z ich sklepu. Czy po pierwszym kupnie map są one w tej cenie do pobrania jako jednorazowy pakiet (wydanie) czy dożywotnie ewentualnie jakaś czasowa subskrypcja. Jak to się sprawuje (zakazy tonażowe, wysokościowe i ogólne prowadzenie, wyznaczenie trasy.


Post Wysłano: 12 gru 2020, 21:10

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 20 gru 2012, 16:38
Posty: 10
Lokalizacja: Bydgoszcz

Live traffic kiedyś używałem, ale jest katastrofalny :D przynajmniej był jakieś 3 lata temu, zupełnie nieaktualne dane, pokazuje korki które skończyły się 12h wcześniej, więc tego absolutnie nie polecam. Fotoradary mam kupione, ale niektórych krajów nie pokazuje, w tym niestety Niemiec :( więc w sumie też nie polecam :D a mapy kupujesz raz, potem jak zmienisz urządzenie, czy reinstalujesz aplikacje, to mapy ściągasz już za darmo-oczywiście pod warunkiem, że logujesz sie ciągle z tego samego konta.


Post Wysłano: 03 cze 2021, 21:39

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 03 cze 2021, 21:36
Posty: 1

Osobiście nie polecam wersji ze sklepu Play, nie ma takiej swobody konfiguracji jaką bym chciał.
Ogarnąłem sobie od kolegów z blogu igoprimo. Napisałem do nich maila to podesłali instalkę i mapy, a na blogu jest instrukcja krok po kroku jak sobie zainstalować.
Jak wrócę z trasy to spróbuję jeszcze zainstalować na starym Natvitelu.


Post Wysłano: 12 sie 2021, 7:20

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 12 sie 2021, 7:07
Posty: 3
Lokalizacja: WPN

Cytuj:
Tylko upewnij się, że masz tą opcję Europe Truck & Caravan do kupienia, powinna być już teraz widoczna :)
Zainstalowałem IGO na adroidzie, ale nie mam w ogóle tej pozycji "Europe Truck & Caravan" w sklepie w aplikacji.
Czy ta opcja jest widoczna dopiero po zakończeniu darmowego okresu? Albo może po zakupieniu "zwykłej" płatnej mapy Europy?
Pozdrawiam!


Post Wysłano: 27 paź 2021, 14:02

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 27 paź 2021, 13:59
Posty: 1

Panowie wiecie jak kupić ten pakiet? Bo wchodzę do sklepu i nie mam opcji na kupienie tego Truck & Caravan


Post Wysłano: 28 paź 2021, 19:43

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 20 gru 2012, 16:38
Posty: 10
Lokalizacja: Bydgoszcz

U mnie wszystko wygląda tak jak wyglądało, może na Androidzie jest inaczej, ale dziwne by to było.


Post Wysłano: 29 gru 2021, 12:00

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 12 sie 2021, 7:07
Posty: 3
Lokalizacja: WPN

Zajrzałem do instrukcji ( https://www.igonavigation.com/wp-conten ... -truck.pdf ) i znalazłem tam wskazówkę:
"To enable lorry and caravan specific features, please visit the Shop and get the in-app package called ’Truck & Caravan’. You need to have a map for the same region to use truck & caravan features, and they may not be available for all regions."
czyli wychodzi na to, że najpierw trzeba kupić mapę regionu aby mieć dostępną opcję dla ciężarówek i kamperów.


Post Wysłano: 01 lut 2022, 14:59

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 01 lut 2022, 14:51
Posty: 1
GG: 5
Samochód: opel

Cześć, ktoś mądrzejszy może podpowie czy instalując appke igo navigation na okres próbny-bezpłatny muszę przed zakończeniem tego okresu w jakiś sposób zrezygnować z "subskrybcji" aby automatycznie nie przejść na użytkowanie płatne za 126 PLN 😅 ??? A jeżeli tak, to w jaki sposób to zrobić ? Czy wystarczy odinstalować aplikację ? Może to wydać sie dość głupim pytaniem ale jestem zielona w tym temacie.. proszę o pomoc i radę.. Pozdrawiam 🙂


Post Wysłano: 29 lis 2022, 1:06

Użytkownik

Offline

Offline

Użytkownik


Rejestracja: 29 lis 2022, 1:03
Posty: 1

Pewnie już się dowiedziałaś, po prostu po okresie próbnym mapy znikają , tak byś nie mogła korzystać z nawigacji, i dopiero wtedy decydujesz czy chcesz kupić pełną wersję 🙂


Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Strona 1 z 1 [ Posty: 17 ]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do: