Strona 3586 z 3596 [ Posty: 71912 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13584 3585 3586 3587 35883596 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 sty 2026, 17:58

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Strajk się nie wydarzy, bo większość to kierowcy i tylko kierowcy. Gdyby auta były prywatnymi ciężarówkami kierowców, może byłoby inaczej. Pomijając fakt, że obecnie jest masa kierowców obcokrajowców i im to lata.

Post Wysłano: 01 sty 2026, 19:40
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Uwielbiam, jak każdy każdego obrzuca o bycie ruski onuco czy agentem, a służby odpowiedzialne za to jakoś nigdy nikogo nie zdemaskowały. Koniec polityki.

Zdrowego i Pomyślnego roku.

Wczoraj, żona o mało się nie udusiła bo jej ość stanęła w gardle, chwilę później szwagier w szpitalu, i się okazało, że umowa podpisana, a szef go nie zarejestrował, i zdziwienie bo w szpitalu na czerwono, że nieubezpieczony. A na koniec w drodze na Sylwka, w beemce silnik się rozbiegał, ale szczęśliwie udało się zdusić, nim korba bokiem poszła, najpewniej turbo się rozleciało.

Za rok nic tylko siedzieć na dupie w domu. :wink:

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 01 sty 2026, 20:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Oj następny gruchę wali pod Zajączkowską XD

Post Wysłano: 01 sty 2026, 21:14

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo

Co ty chcesz Zajaczkowaska zdrowa kobieta to prawdę mówi. Może trochę odbiegając od tematu , w wiosce od szwagra powstaje żłobek z programu maluch + czy tam jakoś, mówię widzisz Tusk ci żłobek sponsoruje a on a skąd wiesz , że jakby pis rządził to by nie dał. Ktoś w rządzie musiał to dobrze podliczyć czy tym czy poprzednim, że bardziej opłaca się nagonka na transport niż wspieranie transportu. Transport to życie na kredycie i nikt nie będzie myślał o strajku nawet jak będą firmt zdychać chodź złego licho nie bierze .

Post Wysłano: 01 sty 2026, 22:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Bauer co dalej ze szwagrem ? Dostaje rachunek jak w USA ?

Post Wysłano: 01 sty 2026, 23:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Najpierw przyjdzie mu list, żeby dostarczył potwierdzenie opłaty składki zdrowotnej, a potem rachunek. Przerabiałem to miesiąc temu. Też trafiłem na SOR na szycie łuku i TK głowy - 325zł bo również dziadowi się zapomniało, że trzeba płacić ZUSy. 8)

Post Wysłano: 02 sty 2026, 11:39

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Dobrze wiedzieć że są dziady które nie płacą ZUS.
Wychodzi że nie jestem najgorszy dziad :D.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 02 sty 2026, 12:27

Użytkownik

Użytkownik

Tu chyba nie jest problem tyle z płaceniem, co po prostu nikt go nie zgłosił do ZUS. Przerabiałem to w pewnej firmie, gdzie boss wykazywał zerowe dochody w ZUS (czyli płacił 0 zł.),a u lekarza dzieciaki były normalnie na zielono, bo byłem zatrudniony i zgłoszony.

Post Wysłano: 02 sty 2026, 13:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: osobowy

Cytuj:
Zdarzają się, u mnie to był powód do zmiany pracy. I w sumie teraz sobie bardzo chwalę.

Obrazek

Post Wysłano: 02 sty 2026, 14:11

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: BMW E70 4.8i

Cytuj:
No widzisz - i dlatego musisz kombinować z zamianą felg. A zachował byś się jak prawilny bamber, tu nie zapłacił, tam przesunął termin o 4 miesiące, obciążył z dwóch rycerzy za szkody i na felunki by się raz dwa nazbierało .
Nie o take polskie my walczyli 😬

Post Wysłano: 02 sty 2026, 23:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Przez przypadek włączył mi się program "truckerki" no i tam to są dopiero Majkele płci przeciwnej :lol: podwójna obsada rusza z Sieradza do Dunkierki, po drodze miały niebezpieczną sytuację - odpieły się cztery klamry napinające firane :lol: ale ze była niedziela wieczor to dojechały do Zgorzelca i poszły spać :D

Post Wysłano: 03 sty 2026, 0:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Przez przypadek włączył mi się program "truckerki" (...)
Rasowy Majkel, którego wyraz twarzy mówi, że kontakt z pozostałością mózgu jest mocno utrudniony. Zatrzymał się 40 km od rozładunku o 10:00, 31.12.2025, dzisiaj miał rozładunek na 9:30, oczywiście, spóźnił się. Dlaczego? "Bo on myślał..." :lol:

Post Wysłano: 03 sty 2026, 0:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Z tym niepłaceniem ZUSu to chyba dość popularne jest bo o niejednym takim przypadku słyszałem. I często są to firmy znane z zaniżania stawek żeby tylko w robotę komuś wejść. A że dla niejednego kierowcy liczy się tylko ile do łapy dostanie to jest pole do popisu. Jak płacone, w jakim stanie auto, itp w wielu przypadkach schodzi na drugi plan, a później płacz i narzekanie na dziadów.

Post Wysłano: 03 sty 2026, 8:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Dlaczego? "Bo on myślał..." :lol:
Może dał w gaz i go alkohol pokonał?

Post Wysłano: 03 sty 2026, 9:10

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Z tym niepłaceniem ZUSu to chyba dość popularne jest bo o niejednym takim przypadku słyszałem. I często są to firmy znane z zaniżania stawek żeby tylko w robotę komuś wejść. A że dla niejednego kierowcy liczy się tylko ile do łapy dostanie to jest pole do popisu. Jak płacone, w jakim stanie auto, itp w wielu przypadkach schodzi na drugi plan, a później płacz i narzekanie na dziadów.
Ja przez to, że podczas wizyt dzieciaków u lekarzy było wszystko ok, nawet nie myślałem, że jest coś nie tak. Pewnego razu z ciekawości odpaliłem aplikacje ZUSu sprawdzić, jakie dokładnie składki za mnie odprowadza. A tu przez 8 miesięcy 0 zł. :lol: Zadzwoniłem na infolinię ZUS o co chodzi, jak to rozwiązać. Pani mi wszystko wytłumaczyła i zadzwoniłem do osoby odpowiedzialnej w firmie za takie rzeczy. Nie dość, że nie uzyskałem odpowiedzi dlaczego tak, a nie inaczej, to jeszcze zjebke, z jakiej racji ja się tym interesuje. :mrgreen: Powiedziałem o tym reszcie i okazało się, że wszyscy mają identycznie. Zrobił się duży szum, a Pani na infolinii powiedziała, że pracodawca musi zrobić korektę, uzupełnić składki i będzie ok. Poczekałem, aż to zrobi, dowiedziałem się czy już wszystko gra i pojechałem od razu położyć kluczyki na stół i zakończyłem współpracę.

Post Wysłano: 03 sty 2026, 13:44

Użytkownik

Użytkownik

Ja o możliwości podglądania statusu pracownika na portalu ZUS, dowiedziałem się od pracownika.
Mój były już as, ale to as nad asy, 3 dni nie przychodził do pracy, 3 dni nie odbierał telefonu, po czym jak już odebrał to stwierdził że jest na chorobowym.
Zapytałem więc, czemu nie raczysz mi o tym powiedzieć, as stwierdził że przecież jest portal ZUS i se mam sprawdzać.

Tak że jak teraz ktoś nie przyjdzie do pracy, to nie dzwonisz i pytasz co jest grane. Najpierw zaloguj się do ZUS, bo może właśnie od kilku dni płacisz mu chorobowe :mrgreen: .

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 03 sty 2026, 14:20

Użytkownik

Użytkownik

Tak jest już od kilku lat. Jakoś w 2017 roku byłem na chorobowym pierwszy i jak narazie ostatni raz w życiu, to też mi doktórka powiedziała, że wszystko teraz jest elektronicznie i nie muszę nigdzie chodzić z jakimiś zwolnieniami. No ale oczywiście zadzwoniłem do szefowej i powiedziałem jak człowiek, że tydzień mnie nie będzie, bo taka i taka sprawa i problemu nie było.

Post Wysłano: 03 sty 2026, 15:01

Użytkownik

Użytkownik

Wiesz, to nie problem że ktoś jest chory.
Problemem jest komunikacja, a raczej jej brak.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 03 sty 2026, 15:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: brak

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ z dnia 15 maja 1996 r.
w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania pracownikom zwolnień od pracy, nakłada na pracownika obowiązek poinformowania o nieobecności.
Niedopełnienie obowiązku może skutkować poniesieniem konsekwencji z art. 108 KP.

Także można majkelów delikatnie prostować :wink:

Post Wysłano: 03 sty 2026, 17:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ z dnia 15 maja 1996 r.
w sprawie sposobu usprawiedliwiania nieobecności w pracy oraz udzielania pracownikom zwolnień od pracy, nakłada na pracownika obowiązek poinformowania o nieobecności.
Niedopełnienie obowiązku może skutkować poniesieniem konsekwencji z art. 108 KP.

Także można majkelów delikatnie prostować :wink:
Szo take?

Strona 3586 z 3596 [ Posty: 71912 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13584 3585 3586 3587 35883596 Następna