Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4667666
Samochód: Mercedes Vario 814

Witam
Jadę jutro do UK i chcę zatankować w Belgii paliwo z uwagi, że po odliczeniu VATu wyjdzie mi taniej niż w Polsce! Ktoś może ma namiary na jakieś stacje niedaleko ringu wokoło Antwerpii?

Pzdr

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: służbowy

przed ringiem masz stację, za ringiem też, ceny przy autostradzie porównywalne.
Ja tankuję na samoobsługowych AS24 podobno mają najtaniej - nie wiem po ile bo dystrybutory nie wyświetlają ceny - faktura prosto do firmy idzie. (mam kartę AS24)

zabrali mi VOLVO dostałem "ROBURA" teraz mnie wszyscy wyprzedzają

Użytkownik

Użytkownik

No ja tankowałem ostatnio w Kortrijk po 0,975EUR litr - a przy autostradzie widziałem po 1,08EUR! Więc różnica bardzo duża - szczególnie jak chcę zalać 600litr ON. Te stacje AS24 akceptują normalne karty płatnicze? No i gdybym chciał normalną fakturę do odliczenia VATu odebrać to czy jest to możliwe?? Ewentualnie mógłbym zatankować gdzieś dalej ale rzecz właśnie aby było niedrogo na trasie do Dunkierki (pzreprawiam się do UK)...

Pzdr

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3745303
Samochód: VOLVO FH12, 420.

Zwroc uwage, ze zwrot VAT z zagranicy to nie taka prosta sprawa. Dla nas maluczkich, czesto nie do przejscia.

To wlasnie na zwrocie VAT firmy typu DKV, UTA robia kosmiczne pieniadze. W uproszczeniu placac ich kartami dostajesz zwrot VAT, ktory jest przez nich zalatwiany. Placac swoja karta, nie bedzie zwrotu VAT.

Pozatym, w Belgii i Holandii VAT to 19%, u nas 22%. Niby nic, a jednak 3% roznicy.

Chyba ze na przestrzeni ostatnicj kilku lat cos zmienilo w tej kwestii.

Tania stacja jest w Verne (chyba tak sie to pisze) u Starego. Zjazd na Verne, 1 swiatla w prawo, przez rondo prosto, za wiaduktem 200m po prawej stronie stacja.
Jesli jedziesz osobowka, za wiaduktem skrec w lewo, za jakis kilometr jest znak Total czy cos takiego, skrec w prawo na teren firmy, tam jest bardzo tanio, placi sie gotowką w automacie.

Użytkownik

Użytkownik

VAT w BE to obecnie 21% a ta stacje w Verne jest bezobsługowa czy też normalna? Może wiesz jakie godziny otwarcia? Będę bardzo wcześnie we wtorek - 4-5 rano. No i czy ktoś zna jakieś ceny paliw tam może?:)

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3745303
Samochód: VOLVO FH12, 420.

Kiedys otwarte bylo od 8 do 22, kiedys tzn jakies 4 lata temu.

Ta druga stacja, za wiadkuktem w lewo jest calodobowa i samoobslugowa, placisz gotowa do automatu ktory nie wydaje reszty (wazne, jak wlejesz za 60 eur, a dasz mu 2 x 50 eur:))

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Zjazd nr 2 z ringu Antwerpii (tylko to jest w stronę Bredy jak wiedziesz od Venlo) ulica bisschoppenhoflaan ok 500 numeru. Cena ok 1,02 (na autostradzie teraz diesel kosztuje 1,15e). To jest ok. 700-1000 m od ringu stacja Lukoil czynna od 7 czy 8 do 7 wieczorem na tygodniu w wekendy od 8 do 6

Ostatni zjazd przed ringiem wpadając od Venlo to jest chyba zjazd na Winegem i w lewo na rondzie (bo na Winnegem będziesz miał na tym rodzie kierunek na prawo) 500 m dalej masz 3 stacje najtańsza Lukoil poniżej 1 euro nie wiem w jakich godzinach czynne.

Jest jeszcze stacja Lukoil przy A12 ale jak zjedziesz z ringu to nie będziesz miał możliwości na nią wiechać. Musisz jechać od miasta . najtańsza stacja coś ok0,97 było wczoraj. Czynne 6,30 do 8 na tygodniu w sobote 7-7 Wiechać musisz najlepiej od N177 od miasta i nie wieżdzasz na A12 tylko trzymasz się prawego pasa i są trzy stacje

Wszystko to są normalne stacje paliw (zawsze płace gotówką).

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]