Cytuj:
Święta prawda jak ktoś wie tylko z opowiadań to nic nie wie na temat samochodu
Cytuj:
mam znajomego ma cztery Many 19-403 i pod plandeką 24t poniżej 32 nie zejdą
No to teraz położyłeś na sobie krzyżyk, przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś ...
Pisałem już, że auta w firmie mają lekko ponieważ nie latają na Hiszpanie, Włochy (ogólnie nie wiedzą co to górki) etc. , w miesiącu nie więcej jak 10 tyś. km. , ładunki też rzadko przekraczają 20 t
Ja wiem swoje, Wy wiecie swoje i nie mam zamiaru robić burdelu w tym temacie... Ale po prostu nie zgadzam się z tym że 390 może przekroczyć max 32l/100km (i to moim zdaniem w skrajnych warunkach)... I uważam, że stereotyp że MAN jest paliwożerny nie jest tak do końca prawdziwy... Dam przykład, TGL 12.240 LX 5,5t ładunku spalanie 20-21l/100km podczas gdy MB Atego 12 230 przy podobnym ładunku (oba bez przyczepy) palił 24... TGA 460 spalanie 33l/100km , DAF XF 480 - 33l/100km (oba c+n, ładunek 24t)...
Cytuj:
estem tego zdania, dlatego uważam że jak ktoś się nie zna na rzeczy to nie powinienien się udzielać na oficjalnym forum
Tak a ja myślałem że forum jest tez dla osób które chcą się czegoś dowiedzieć... A nie tylko dla "starych wyjadaczy"...
Cytuj:
Ja je testowałem, naprawiałem, serwisowałem przez 2 lata , więc mi tu nie pie....... że nie przekraczają 32l bo w to nigdy nie uwierzę
No to widzę że stary driver z Ciebie jest... Mój ojciec wydaje się wiarygodnym źródłem, i nie mam podstaw żeby mu nie wierzyć, że spalanie 390'tki wynosi 27-28l/100km... Są to oszczędne auta
W firmie są jeszcze 2 430 D20 i ich spalanie jest juz troche wyższe i wynosi podobnie co 410... Są to niewielkie różnice...
Pozdrawiam