Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

Witam,
mam do wymiany gałkę zmiany biegów w MANie i zastanawiam się czy mogę go wymienić na gałkę z przyciskiem do zatwierdzania połówek, bo aktualna gałka nie posiada takiego przycisku i trzeba zatwierdzać sprzęgłem. Sprawdzałem i gniazdo w które wpina się kostkę od przycisków na gałce posiada 6 przewodów, czyli dwa dodatkowe jak się domyślam od przycisku zatwierdzania połówek. Teraz się zastanawiam czy wystarczy założyć gałkę z przyciskiem i będzie działało, czy jeszcze trzeba jakąś ingerencje komputerem wykonać.
Będę wdzięczny z rady jeśli ktoś się orientuje.

Użytkownik

Użytkownik

Jeśli chodzi Ci o przycisk Comfort Shift to można za jego pomocą też zmieniać biegi , ale na pewno jest inna pompka sprzęgła .

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek
Chodzi o ten przycisk.

Jak jeździłem jakiś czas temu MANem z takim przyciskiem to za jego pomocą zmieniałem półbiegi bez wciskania sprzęgła. Teoretycznie instalacja elektryczna jest przygotowana pod ten przycisk ale czy czegoś brakuje, np. wspomnianej innej pompki sprzęgła to nie wiem i trochę nie chce się sam na własnej skórze przekonywać czy zadziała.

Poczekam, może ktoś się jeszcze wypowie i mnie upewni czy warto kombinować.

Użytkownik

Użytkownik

Przecież pompkę zobaczysz po otwarciu maski , zobacz w internecie jak wygląda ta z Comfort shift i będziesz wszystko wiedział .

Użytkownik

Użytkownik

Dzięki chodko za info, jest to jakiś trop, z tego co szukam to wszystkie pompki sprzęgła jakie znalazłem są z zaworem comfort shift, się jeszcze okaże że u mnie też jest ten zawór tylko z jakiegoś powodu gałka bez przycisku, a jeśli nie to można dokupić sam zawór i dołożyć do pompki, lub całą pompkę z zaworem, tylko czy to zadziała w tak prosty sposób, czy nie trzeba by było jeszcze tego programować jakoś komputerem. Muszę popatrzeć.

Użytkownik

Użytkownik

Jak chcesz to podaj mi VIN , może być przez prywatną wiadomość ,to sprawdzę Ci w Mantis z jaką pompką i gałką wyjechał z fabryki .Nie jestem tylko pewien że moja wersja obejmuje ten rok produkcji .Jeśli wyszedł bez Comfort shift to na pewno trzeba to aktywować w sterowniku ale dla kogoś obeznanego to parę minut zabawy .

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Komfort Shift to nie tylko przycisk - chcąc to założyć do auta nie mającego - szkoda czasu i pieniędzy ...

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]