Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum i nie wiem czy umieściłem go w odpowiednim dziale , jeśli nie proszę administratora forum o przeniesienie na właściwe , dziękuje . Witam expertów motoryzacji . Mam nietypowe zachowanie w moim iveco daily 2010 , podczas jazdy około 60 km/h i więcej wyje / hałasuje , natomiast przy lekkim skręceniu w lewo cichnie . podzczas przyspieszania wycie się nasila . Wymienione łożysko koła prawego nic nie zmieniło , lewe koło sprawdzane brak jakichkolwiek luzów . Czy powinienem jeszcze wymienić łożysko koła lewego? dziękuję za konkrety

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF

Przy skręcie w lewo zwiększasz nacisk na prawe koła a odciążasz lewą stronę i łożysko przestaje wyć luzu mieć nie musi a będzie wyć bo ma już tak zwanego raka. Ja bym wymienił łożysko lewe, tylko pytanie przód czy tył.

Użytkownik

Użytkownik

Przód, auto było na podnośniku i faktycznie chrobocze że tak to nazwe. Kupione nowe łożysko napisze po wymianie.

EDYCJA:
problem rozwiązany , mechanik sprawdzał czy koło ma luz , koło nie miało luzu bo nie koniecznie musi mieć . Łożysko wymienione w lewym kole i jest ok , dziękuje wszystkim za pomoc

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]