Strona 462 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1460 461 462 463 4643555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 27 cze 2015, 22:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Cytuj:
MAN, Białystok bierzesz obwodnicą i na małym rondku w Zaściankach dajesz dopiero w lewo na Bobry? W jakich godzinach najczęściej u mnie jesteś? Mieszkam zaraz obok obwodnicy, może Cię kiedyś wyłapie :)
Dokładnie tak , przy tych kursach to wychodzi że w soboty przyjeżdżam około piątej rano przez Białystok.
A powroty z Rosji wychodzą w środy po południu

Filmy z tras

Post Wysłano: 27 cze 2015, 22:40

Użytkownik

Użytkownik

Siostra została dzisiaj rano odprawiona na obóz, autobusem nad morze. Rano przed wyjazdem oczywiście kontrola Policji, wszystko ok, pojechali. Po drodze, w okolicach Bydgoszczy zatrzymało ich ITD, nie puścili autobusu dalej ze względu na stan techniczny. :roll: Dzieciory siedziały 4h na krawężniku na parkignu :]

Post Wysłano: 28 cze 2015, 1:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Pojechałem sobie z kolegami na rower do takiego lasu z przygotowanymi trasami. Hopy, ostre zakręty itp. Ostatnia jazda przed zawinięciem się do domu, koleszkę wydarło z koleiny na zakręcie (przygwiazdorzył za bardzo) i ostro przywalił o ziemną bandę. Efekt: obdarty ryj, obdarte nogi, obie ręce złamane w tym jedna w 2 miejscach z czego łokciowa z porządnym przemieszczeniem. Zamiast wisieć cały wieczór z piwem przy grillu, przewisieliśmy cały wieczór w szpitalu.

Post Wysłano: 28 cze 2015, 11:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Cytuj:
Cytuj:
Szybkie pytanko: jaka kara za jazdę na zakazie wakacyjnym? W niedzielę pasowałoby mi ruszyć gdzieś około 17. Lecę z chłodnią tyle że bez frigo i zastanawiam się czy ryzykować. Pisać sobie lewe zlecenie na niby załadunek?
W tamtym roku kolega dostał 450zł.
Hmm albo sa widełki albo taryfa ulgowa bo ja od lat slysze 1000 pln za jazde w zakaz.

Post Wysłano: 28 cze 2015, 12:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania 94 260

Z listy sukcesów a raczej zbiegów okoliczności trochę się nazbierało :lol:

W piątek egzamin na KW zakończony wynikiem pozytywnym,przy okazji przez przypadek okazało się że siedzieliśmy obok siebie z kondzio310 i tak to się poznaliśmy :wink: .

Wczoraj pierwsze 3 godziny na TGL-u,pierwsze pół godziny wylało się trochę potu :lol: ,ale potem sytuacja myślę że była pod kontrolą :wink: Zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać,chociaż staram się być optymistą :lol: .

Post Wysłano: 28 cze 2015, 12:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Siostra została dzisiaj rano odprawiona na obóz, autobusem nad morze. Rano przed wyjazdem oczywiście kontrola Policji, wszystko ok, pojechali. Po drodze, w okolicach Bydgoszczy zatrzymało ich ITD, nie puścili autobusu dalej ze względu na stan techniczny. :roll: Dzieciory siedziały 4h na krawężniku na parkignu :]
Funkcjonariusze ITD są chyba lepiej dokształceni od strony technicznej do takich przeglądów. Policjanci mają bardzo często braki w wiedzy prawnej, a co dopiero mówić o technicznej...

Post Wysłano: 28 cze 2015, 12:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Jelcz 105 ;P

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Szybkie pytanko: jaka kara za jazdę na zakazie wakacyjnym? W niedzielę pasowałoby mi ruszyć gdzieś około 17. Lecę z chłodnią tyle że bez frigo i zastanawiam się czy ryzykować. Pisać sobie lewe zlecenie na niby załadunek?
Hmm albo sa widełki albo taryfa ulgowa bo ja od lat slysze 1000 pln za jazde w zakaz.

Widełki są od 200 do 1000 PLN-ów.

Za Roburem wszyscy sznurem...

Post Wysłano: 28 cze 2015, 13:26

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Funkcjonariusze ITD są chyba lepiej dokształceni od strony technicznej do takich przeglądów. Policjanci mają bardzo często braki w wiedzy prawnej, a co dopiero mówić o technicznej...
Dla mnie dziwne jest samo podważanie kompetencji innych służb.
Po drugie, mam pewne wątpliwości, zwłaszcza po tym filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=9qu1DMrsVqo
Jak to w końcu, silnik ma wycieki, czy nie ma wycieków? Jego zapocenie (możliwe, że ubrudzenie olejem po naprawie) i zabranie dowodu - serio?
Cytuj:
No właśnie gdzie taką informacje można znaleźć? W taryfikatorze nic nie mogę znaleźć.

Post Wysłano: 28 cze 2015, 13:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGX 18.440

Cytuj:
A maksymalny mandat za jedno wykroczenie to nie czasem 500zł? Większy przy zbiegu wykroczeń.

Post Wysłano: 28 cze 2015, 14:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Jelcz 105 ;P

Coż ja mam info z 2013 r kiedy to na naszym miejscowym punkcie kontrolnym zarobiłem własnie dwiesta. Jak to inspektor określił "rabat dla sąsiada", standardowo dawali po 500 a zależnie od artykułu w kodeksie jest do 1000. Tyle tez mój kumpel dostał jak jechał perfidnie na zakazie z lewą CMR-ką.

Za Roburem wszyscy sznurem...

Post Wysłano: 28 cze 2015, 20:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Cytuj:
Dla mnie dziwne jest samo podważanie kompetencji innych służb.
Po drugie, mam pewne wątpliwości, zwłaszcza po tym filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=9qu1DMrsVqo
Jak to w końcu, silnik ma wycieki, czy nie ma wycieków? Jego zapocenie (możliwe, że ubrudzenie olejem po naprawie) i zabranie dowodu - serio?
Sprawa z kreską na wykresówce też brzmi co najmniej śmiesznie. Ten materiał to idealny przykład na potwierdzenie powiedzenia "wskaż człowieka, a paragraf się znajdzie".

Post Wysłano: 28 cze 2015, 21:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
W tamtym roku 200 zapłaciłem normalnie bez punktów żadnych :)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 28 cze 2015, 21:43

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Sprawa z kreską na wykresówce też brzmi co najmniej śmiesznie. Ten materiał to idealny przykład na potwierdzenie powiedzenia "wskaż człowieka, a paragraf się znajdzie".
Reakcja ludzi pod filmikiem też raczej potępia zachowanie inspektora, a nie kierowcy. Bo w sumie, niczego poważnego inspektor nie znalazł, a dowód zabrał, w efekcie czego bus wypadł z trasy.

Wracając do pierwotnego wątku, podobno hamulce były słabe(?) w autobusie i inspektorzy kazali kierowcy je podregulować. W efekcie czego urwał to co miał i czym miał regulować, ergo autobus niesprawny. Dzieci siedziały 4h na parkingu i nie mogły wsiąść do autobusu, ani też nic z niego zabrać choćby prowiantu.
Znajomy miał jakiś czas temu kontrole, też autobusu i tam sytuacja była odwrotna. Dzieci nie mogły wysiąść z autobusu, bo nie było miejsca. W upale, przy wyłączonej klimatyzacji siedzieli wszyscy w autobusie. Jedno z dzieci nie wytrzymało czasu kontroli i oddało potrzebę fizjologiczną w spodnie, bo wysiąść nie pozwolili.

Post Wysłano: 29 cze 2015, 15:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Instagramowy profil OliSpedytorki potwierdza, że jednak transport się opłaca. :v

"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/

Post Wysłano: 29 cze 2015, 16:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Instagramowy profil OliSpedytorki potwierdza, że jednak transport się opłaca. :v
To Kaszpirowski z Sochaczewa przerzucił się z FB na Insta?

Post Wysłano: 29 cze 2015, 17:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No nie wiem, tak tylko rzuciła mi się w oczy ;) Bo co by nie było, to fajna z niej laska.

"To są HPI'ki co się trzęsą wszystkie plastiki"

R730-------------\8/

Post Wysłano: 29 cze 2015, 17:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jakiś nickname :mrgreen: ?

Post Wysłano: 29 cze 2015, 17:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
No nie wiem, tak tylko rzuciła mi się w oczy ;) Bo co by nie było, to fajna z niej laska.
Mhm...
Uwaga patrz!
Wrzucam swoje zdjęcie:
Obrazek
Nie wiem jak skończyła się sprawa multikonta "spedytorki Oli" :)

Post Wysłano: 29 cze 2015, 17:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: brak

Pobujałem się dzisiaj po Wrocku V-RODem.
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56224302

Dają darmo, jeszcze ze 2szt chętnie bym sprawdził. Może się uda w następnych dniach :D

Post Wysłano: 29 cze 2015, 17:35

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Cytuj:
Mhm...
Uwaga patrz!
Wrzucam swoje zdjęcie:
Obrazek
Ruchał by!
:mrgreen:

Kania to ch uuu j!!! 8)

Strona 462 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1460 461 462 463 4643555 Następna