W PKO mam aż 1% na takim koncie. Śmiech na sali. Lepiej sobie coś kupić
w ING mam aktualnie zabójcze 1,5% ale jak mam to trzymać w kopertach to już wolę wrzucać na to marne OKO, zawsze coś tam przybędzie, niewiele, bo niewiele, ale jednak. grosz do grosza, a będzie prosiak
_________________ Pilot szwedzkiego samolotu z uszkodzonym wirnikiem
Czy wszystkie w miarę nowe auta mają automatyczną skrzynie biegów?Wizyta w serwisie Scanii Kraków/Gliwice i co dosyć fajna sztuka to jakaś skrzynia Opticruise.Jakoś nie mam przekonania do automatów i mam wrażenie ze będzie bardzo ciężko kupic dobrą i zadbaną Scanie z manualną skrzynią biegów.
_________________ "Ja to jestem tradycjonalista,wolałbym rzepa zapiąć niż jakieś promy wbijać' -Król Dystrybucji 2019
Jedną zimę automatem się męczyłem i powiedziałem nigdy więcej.Dlatego napisałem ze nie mam przekonania do automatów.Być może nie umiem jeździć z taką skrzynią biegów dlatego szukam wersji manualnej.No chyba ze automat w Dafie a Scanii to dwa światy;)
_________________ "Ja to jestem tradycjonalista,wolałbym rzepa zapiąć niż jakieś promy wbijać' -Król Dystrybucji 2019
Jedną zimę automatem się męczyłem i powiedziałem nigdy więcej.Dlatego napisałem ze nie mam przekonania do automatów.Być może nie umiem jeździć z taką skrzynią biegów dlatego szukam wersji manualnej.No chyba ze automat w Dafie a Scanii to dwa światy;)
W Scanii Opticruise wymaga większej dbałości przy obsłudze technicznej auta. Trzeba pilnować szczelności siłowników powietrznych przerzucających biegi. Lubią się w nich wycierać uszczelnienia przy przebiegu około 700 tys. km. Drugim detalem na który trzeba zwrócić uwagę to stan w jakim jest tuleja siłownika i pokrywa. Oba te elementy są wykonane z aluminium, które niestety w polskich warunkach od soli stosunkowo szybko koroduje powodując jego rozszczelnienie i w rezultacie nieprzerzucanie biegów. Poza tymi dwoma szczegółami to elektronika absolutnie bezawaryjna.
Myślę, że pierwszy na amerykańskiej ziemi będzie jakiś pojazd z LLU w numerach.
Mogę się założyć, że raczej KNS
Z racji ilości importowanych kontenerów ze Stanów. Zdecydowanie WSC jakąś Magnum euro 2 ze zdjętymi tablicami rejestracyjnymi
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Rossi i 5 gości