Afera ze zbożem i innymi towarami z UA. Oczywiście winny rolnik zza miedzy a nie polski pośrednik, który to kupował. Sraczka o maliny, szkoda, że zapomnieli jak kilka lat wstecz sprzedawali całą rozsadę kolegom ze wschodu…
Wielcy protestujący PATRYJOCI… no chyba, że ruski nawóz jest tańszy od naszego to proszę przywieźć 100 ton, będzie na zaś.
Ale czego się można spodziewać po ludziach, którzy wpatrzeni są w Brauna Dauna, Cwelcwena i resztę szurskiej i prorosyjskiej konfy. (Ale mówię ci mordo podatki zlikwidujom). Cytując klasyka: „darmozjadów i matołów banda…”.
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Tak jak ujął to kolega ZZX. Niegospodarność u gospodarzy jest powalająca. Mam kilka przykładów takich już większych bambrów którzy wolą tracić czas w kolejkach ze zbożem po żniwach zamiast postawić sobie magazyny i ogarnąć jak najszybciej żniwa, a później sprzedawać zboże. Do tego dodał bym brak jakiekolwiek solidarności. Dwa lata temu dałem się, po raz pierwszy i ostatni wkręcić w odwóz zboża z pola. To co się naoglądałem cwaniactwa i przepychania w kolejkach to książkę mógł bym napisać...
P.S. U mnie wraca temat wideorejestratora. Co polecacie? 70mai, czy coś innego? Trochę mnie zainteresował Van True. W necie pełno informacji i opinii, ale jak zawsze ciężko coś wypośrodkować.
Ci którzy najbardziej strajkowali i blokowali, najwięcej tego zboża kupili, sytuacja 1;1 z moich rodzinych okolic
Dies.
Karol!
Zdanie z małej litery, bez przecinków!
Świat się skończył
Największy producent jaj w Polsce. Jak pszenica z Ukrainy była tania to targali na siłę, ile się dało. A później jak były protesty to ich auta jeździły z wywieszonymi flagami Polski
Nie mówiąc o tym że problem niskich cen w skupie nie został spowodowany tylko tanim zbożem z Ukrainy. No ale tego populista ci nie powie.
Ja już odliczam czas aż minie ten cyrk wyborczy, bo już słuchać i oglądać nie mogę.
Cokolwiek by człowiek nie odpalił na telefonie, ten zagiął, tamten zaorał jeszcze inny zezłomował a ostatni wydy.mał bez mydła. Ulewa się już całkowicie.
Ja już odliczam czas aż minie ten cyrk wyborczy, bo już słuchać i oglądać nie mogę.
Cokolwiek by człowiek nie odpalił na telefonie, ten zagiął, tamten zaorał jeszcze inny zezłomował a ostatni wydy.mał bez mydła. Ulewa się już całkowicie.
Podpowiem ci coś. Tego nie trzeba śledzić i się tym emocjonować. Oni tego nie sprawdzają.
_________________ Marianex podjedź no do przodu bo Grzeniu kiprował będzie
Ja, mniej więcej od czasów pandemii przestałem śledzić wszelkiej maści wiadomości radiowe i telewizyjne, a internetowe mocno ograniczam. I żyje mi się duuuużo lepiej
Samochód: F90 19.362
Cytuj:
jeżeli to ten sam co myślę to i AGD ładował nieraz.
Chyba tak bo coś jeszcze było że firane ciągał na rozładunki, załadunki i gdzieś tam koczował kilka godzin w kolejce na wjazd do firmy. Tyle godzin a on na fotelu w traktorze warten
_________________ "Zawsze choć przez chwile chciałem jeździć TIRem"
My tak gadu- gadu o tych bambrach i przypomniało mi się jak przeszło 5 lat temu woziłem kamień hydro na Odrę w okolice Środy Śląskiej. Był koniec roku, spora robota to i trochę aut jeździło. Jeździł z nami jeden taki biznesmen któremu wiecznie się spieszyło. Jak kiedyś na odcinku od Kawic do Lubiąża musiał przejechać za mną 80 km/h to jak dojechaliśmy na wysyp to wyskoczył do mnie z tekstem " ty to musisz mieć dużo pola skoro ci się nie spieszy".
Chyba tak bo coś jeszcze było że firane ciągał na rozładunki, załadunki i gdzieś tam koczował kilka godzin w kolejce na wjazd do firmy. Tyle godzin a on na fotelu w traktorze warten
W ten poniedziałek, półtora dnia na celnym, zgadzał się tylko numer kontenera i plomba, waga, towar i dokumenty już nie
A odprawa plus rozładunek 4ry dni, wjechałem na plac w środę, rozładowali w sobotę wieczorem, dobrze że było blisko domu i w piątek rano zostawiałem auto w czorty i kobitu po mnie przyjechało.
Kontainer express
_________________ "Ty to dziwny jesteś, nie pijesz, nie palisz, na spacery chodzisz.... Smutny człowiek z Ciebie jest...."
Samochód: DAF
Cytuj:
W ten poniedziałek, półtora dnia na celnym, zgadzał się tylko numer kontenera i plomba, waga, towar i dokumenty już nie
A odprawa plus rozładunek 4ry dni, wjechałem na plac w środę, rozładowali w sobotę wieczorem, dobrze że było blisko domu i w piątek rano zostawiałem auto w czorty i kobitu po mnie przyjechało.
Kontainer express
A tak się śpieszyłeś w środę na A1... I po co Ci był ten pośpiech?
Użytkownicy przeglądający to forum: KooBS i 3 gości