[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool [phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2631 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego
Samochód: 22' 660S midlift
Cytuj:
A to nie jest plastik?
Cena raczej od wielkosci zależy, w Gdańsku masz malmet, tam jest spoko.
Jak robić coś w Malmecie to lepiej nie robić wcale... W pobliżu 3miasta dużo lepsze i o wiele korzystniejsze cenowo zakłady. Malmet zapomniał już co to jakość, a cenu zostały jakby byli jedyni.
Akurat od ponad 2 lat na boku Mateusz z Łukaszem dłubią ślusarkę po godzinach i po sprawdzeniu różnych wynalazków, zawaleniu terminów, wrócili do malmetu.
Był taki moment, że robili w polkolorze, ale malmet się poprawił mocno.
Ja bym nie piaskował. Oryginalnie maska jest prawdopodobnie w ocynku, zedrzesz całość do gołej stali, odprysk od kamienia, zacznie ruda wychodzić i kania będzie wyglądała jak zderzak z dafa. Nie wiem co chcesz zrobić, ale jeśli zmiana koloru, bądź odświeżenie, to pomalowałbym normalnym lakierem. Zmatować całość, rozszlifować rysy i odpryski, zapodkładować, szpachel, podkład i lakierowanie. Podwójna warstwa lakieru na pewno nie zaszkodzi.
Nie unikniesz odprysków na ciężarówce przy zwykłym lakierze, prędzej albo później zacznie coś wychodzić, natomiast my co się tylko da malujemy w miarę możliwości proszkowo (zwłaszcza, stopnie, pokłady i inne rzeczy które nie mają tylko wyglądać ale się ich używa) i dużo lepiej się trzyma. Bardziej wytrzymały na wszelkiego rodzaju uszkodzenia jest proszek.
_________________ Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Powoli staje się sochaczewiakiem. W tygodniu zrobiłem trzy kolka z Hamburga, w weekend skodzie pare hektarów jęczmienia a i wczoraj z kombajnistą wieczorem popiłem
Cytuj:
(...)w weekend skodzie pare hektarów jęczmienia a i wczoraj z kombajnistą wieczorem popiłem
We czwartek pomagałem dla teścia przy żniwach. W piątek myślałem, że nie wstanę z łóżka. Mniej zmęczony byłem po strzale Białystok - Moskwa na jednej tarczce, co by oszczędzić na papierze , niż po tych żniwach.
_________________ Hello boss! Majkel... Uśmiech Paryża 420dci, Ferrari Stralis 450, Robur MP2 1841, JelczNL 106 460, Kania R 450, Kania NG R 450, Iveco Stralis MY16 480 ...
Samochód: Stralis II 6x2
Siema, czy Któryś z naszych forumowych Puszkowych Kolegów bywa w Gdańsku na Kontenerowej 7?
Orientuje się Ktoś może jak wygląda wjazd po towar bez kontenera? Zwyczajnie zgłaszam się u jakiegoś portiera na bramie o on mnie kieruje gdzie podjechać czy muszę jakieś śmieszne procedury spełnić? Na wujku google widziałem, że tam parking jest, jak dojadę dziś wieczorem mogę pauzę na nim do rana wykręcić?
_________________ Latam Iveco - i to całkiem daleko...
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Wszystkiego dowiesz się na miejscu w biurze przy parkingu.
Radzę tam nie robić pauzy. Stanie tam powyżej jednej godziny kosztuje 330 zeta i następna godzina po 75 zeta
Stać na parkingu nie możesz, max godzina a potem każda kolejna kosztuje bodajże 300zl.
Z tego co się orientuję to przebiega to tak: pierwsze bramki wjazdowe do portu omijasz prawą stroną. Drugie też robisz całkowicie prawa stroną. Potem stajesz na parkingu i zgłaszasz się do pre-gate (budynek na wprost rajek). Tam już powinni Cię poinstruować co i jak. Do samego portu też będziesz wjeżdżał maksymalnie prawą bramką, bodajże nr 8. Możliwe też że będziesz musiał zdać test bhp. 5 pytań, 4 muszą być poprawne.
Niemniej niech ktoś to potwierdzi co nagryzdałem, bo piszę tylko na podstawie obserwacji.
Samochód: Stralis II 6x2
Czyli trafił mi się ten port z tym nowym systemem, który miał ułatwiać robotę a jest niekoniecznie tak.
Dzięki za info, od razu nastawię się psychicznie na dłuższy załadunek.
_________________ Latam Iveco - i to całkiem daleko...
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Na razie to tam wszystko funkcjonuje po staremu. Nie ma znaczenia którędy i przez jakie bramki dojedziesz do parkingu. Jedynie wjazd do portu to dla ciebie prawa skrajna bramka.
Dla plandek i kurierów jest inny film bhp.
Użytkownicy przeglądający to forum: Jacoo i 7 gości