[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2630 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2630 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12628 2629 2630 2631 26323555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 02 sie 2019, 15:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jakie mogą być stawki za taką trasę z żywcem do Mongolii ?

Post Wysłano: 02 sie 2019, 17:04

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1843593
Samochód: MAN

Ostaszewski pada a tymczasem inni planuja powazne zakupy. Rozmawialem przed chwila z kierowca(szoszon) z firmy AGMAZ, (niebieskie scanie r i r nextgen z niebieskimi kromkami) to ponoc teraz 250 zestawow i szef dobiera jeszcze 250! Bo chce zostac dealerem krone na Polske.

Ale czy w tej historii jest ziarnko prawdy? Tego nie wiem. K

Post Wysłano: 02 sie 2019, 17:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Ostaszewski pada a tymczasem inni planuja powazne zakupy. Rozmawialem przed chwila z kierowca(szoszon) z firmy AGMAZ, (niebieskie scanie r i r nextgen z niebieskimi kromkami) to ponoc teraz 250 zestawow i szef dobiera jeszcze 250! Bo chce zostac dealerem krone na Polske.

Ale czy w tej historii jest ziarnko prawdy? Tego nie wiem. K
Sam nie wiem co myśleć.
W tym tygodniu kumpel nawet auta nie wysyłał na zachód, bo mu się kompletnie to nie kalkuluje..

Post Wysłano: 02 sie 2019, 18:18
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 1

Właśnie wróciłem z Zabrza nowo otwarta A1 z Pyrzowic do Czewy :D
Inspekcja stoii przy zjeździe na S1 i macha lizakiem żeby nie jechały ciężarówki tam bo 12 t przy zjeździe do Czewy
Ale na Wozniki można zjechać sobie czy wcześniej przed Częstochowa
Ogólnie mi pasuje teraz mega na te codzienne dojazdy do Zabrza

Post Wysłano: 02 sie 2019, 19:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Właśnie wróciłem z Zabrza nowo otwarta A1 z Pyrzowic do Czewy :D
Inspekcja stoii przy zjeździe na S1 i macha lizakiem żeby nie jechały ciężarówki tam bo 12 t przy zjeździe do Czewy
Ale na Wozniki można zjechać sobie czy wcześniej przed Częstochowa
Ogólnie mi pasuje teraz mega na te codzienne dojazdy do Zabrza
Czyli co? Otworzyli ten odcinek, ale tylko dla osobowek?

Post Wysłano: 02 sie 2019, 20:05

Tak. Przecież kierowcy ciężarówek mają dużo czasu i mogą postać w korkach.
Ciekawe co to za inżynier wymyślił :lol:

Post Wysłano: 02 sie 2019, 20:29
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Radziłbym się doinformować dziewięć złotych. Odcinkiem tym mogą jeździć ciężarówki, jednak tylko do zjazdu na wyskości Woźnik. Tam zjeżdżamy do DW789, którą dojedziemy do świateł w Koziegłowach a tam dalej po staremu "Gierkówką". Swoją drogą, już widzę ten korek do świateł, aby włączyć się na DK1 na Częstochowę. Zapewne większość pojedzie tak, jak do tej pory, bo przejadą tak samo, jak nie szybciej niż stojąc w korku do lewoskrętu. Ale za to jest jakaś alternatywa jeśli się coś odjaniepawli między Siewierzem a Koziegłowami.

Ps. Inżynier dobrze pomyślał, bo ten odcinek kończy się w miejscu, gdzie ruch ciężarówek nie mógłby zostać odprowadzony zgodnie z przepisami ruchu drogowego z uwagi na panujące tam zakazy tonażowe. Gdyby ktoś to zatwierdził, sam by sobie w stopę strzelił, gdyż z jednej strony nie byłoby informacji o zakazie, a z drugiej strony służby mundurowe bez krępowania się mogliby urządzić srogie łowy. Stąd miejscowe ograniczenie jazdą na danym odcinku dla ciężarówek. Gdyby nie fakt, że Makarony się wyłożyły i nie zdążyli zrobić węzła w Blachowni z pewnością zakazu by nie było i do tamtego miejsca ruch odbywałby się normalnie.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 02 sie 2019, 20:41

Bauer przecież 2 posty wyżej chłopak o tym pisał od którego momentu jest zakaz i do tego się odniosłem .

Post Wysłano: 02 sie 2019, 20:50
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Być może, ale chyba Diesowi chodziło o ogół oddanego odcinka a na jego post odpowiadałeś. ;)

Tak btw. to nasz zacny Minister Transportu stwierdził, że do końca roku pozostała część odbodnicy powinna zostać oddana. Aż jestem ciekaw, bo stan prac na węźle z DK45 no pozostawia dużo, do myślenia.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 02 sie 2019, 20:58

Cytuj:
Jakie mogą być stawki za taką trasę z żywcem do Mongolii ?
Za dobre pieniadze musza jezdzic, bo widze te firmy sie rozwijaja i dobieraja sprzetu. Wiem ze na chiny maja latac z zywcem. A na ta chwile wysylali chlodnie do chin.

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 02 sie 2019, 20:59

Może i tak było, więc sprawa wyjaśniona.
Ja już się nie mogę doczekać kiedy zaczną manewry z A4. Jeśli zdecydują się na wariant rozbudowy istniejącego już odcinka to chyba zatrudnię się na ten czas u Johna i będę ćwiczył Mongolię :lol:

Post Wysłano: 02 sie 2019, 21:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Jednym się nie opłaca i nie wyjeżdżają, a drudzy mają tyle roboty że nie mają w co ręki włożyć. Jak to jest, do dupy spedycja/spedytor czy za duże wymagania?

Przez głupi wystrzał koczuje łikęda na Anglii... Tzn jest szansa, że jutro załadują ale baaaaaardzo wątpliwa.
Coś czułem, kupując więcej desperadosów. :lol:

Post Wysłano: 03 sie 2019, 8:47
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Z tym 12 t chodzi o to ze Częstochowa nie zgodziła się żeby puścić ruch cały do miasta z autostrady bo by się z lekka zakorkowalo :mrgreen:
Na przyszłe lato otworzą obwodnice Czewy to będzie :D

Post Wysłano: 03 sie 2019, 11:52

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Jechałem wczoraj tym nowym odcinkiem, ale osobówką, jak dla mnie to dupy nie urywa bo i tak Częstochowa "trzyma". Jak otworzą obwodnicę Częstochowy to będzie super. W szoku jestem, że jest zrobiona odwodnica Woźnik...:)

Post Wysłano: 03 sie 2019, 15:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ktos kojarzy jakie sa koszta piaskowania i malowania proszkowego ? Chciałbym żebra z grilla w Scani pomalowac :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 03 sie 2019, 17:00

Cytuj:
Ktos kojarzy jakie sa koszta piaskowania i malowania proszkowego ? Chciałbym żebra z grilla w Scani pomalowac :)

Skroją pewnie podobnie jak za jakieś większe felgi.
Za jedną felę 18 cali gość , który wie co robi skroił mnie jakoś niecałe 200zł.Janusze w garażu robią nawet za połowę tego , ale niewiadomo jakie efekty ich roboty będą :mrgreen:

Post Wysłano: 03 sie 2019, 17:02

A to nie jest plastik?

Cena raczej od wielkosci zależy, w Gdańsku masz malmet, tam jest spoko.

Post Wysłano: 03 sie 2019, 17:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

Nie, metal to jest

Post Wysłano: 03 sie 2019, 17:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Gdzie uderzyc to wiem bo przez takiego lakiernika uderze ale chcialem sie rozeznac najpierw jak to wyglada mniej wiecej. Kwestia do 500PLN czy wiecej :)

Post Wysłano: 03 sie 2019, 18:07

Najrozsądniej było by po prostu zadzwonić i zapytać tych co to wykonują.

Strona 2630 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12628 2629 2630 2631 26323555 Następna