Cytuj:
a już w du mam te cała miedzynarodówkę , nowy przetarg nowe firmy nowa stawka 0,85e export brawa brawa, kur a wszedzie koszty rosną każdy chce podwyżek kuwa a gdzie te w transporcie? juz pomijam importy po 0,6e. szokuje mnie ta branża coraz bardziej

a bynajmniej to co sie dzieje na "szmatach"
Z jakiego rejonu? Kurna, przecież 0,85 to z transa z czeluści podlasia się wyjeżdża
Pewnie jescze głąby jeżdżą w D7,8,9 gdzie wracają za 0,7
Cytuj:
nie chodzi mi tu o płacz cebulowy, ale licze na jakieś merytoryczne rozwinięcie temuatu... u was to samo sie dzieje, czy tylko ja w tak patologicznym środowisku się obracam?
Proponuję stworzyć specjalny temat w Vademecum przedsiębiorcy, dla nas dziad transów
Jak komuś się nazbiera to będzie mógł się tam wypłakać

A później wracać do transportu i dymać za 0,9
Generalnie wszystko opisał kolega
verdad123
Ja bym tylko dodał, że ludzie naoglądają sie na tych fejsbukach nasierów i innych tkaczyków i też tak chcą. No bo jak oni się "dorobili" dwóch zestawów i X5 to i mi się uda
Swoją drogą Nasier to ciekawy osobnik

Teraz X5 w leasingu ma, z ciekawości spojrzałem sobie na wypis z CEDiG i nawet nie ma rozdzielności majątkowej ze swoją wybranką

Nie wiem, może ja źle myślę, ale przy tym jak on biznes prowadzi to pierwsze co bym robił to rozdzielność majątkową.
Cytuj:
W tym roku Andżela dość drastycznie podwyższyła mauta.Stawki importu i eksportu poszły też sporo w dół, a dalej się o frachty zabijają. Jednak polscy transportowi biznesmeni są fenomenem.
Oni jeszcze nie wiedzą
Cytuj:
już dawno mówiłem postawić żelaza na kołki na tydzień i wszystkim wyzyskiwaczom i cwaniakom przejdzie ochota na obniżanie stawek i zjadanie własnego ogona.
Ja stawiam regularnie

W lutym 3 tygodnie stał

Powiedz tylko to niewolnikom banków
Cytuj:
No ja właśnie chciałbym za paliwo zapłacić SP i ruszyć te pieniądze na poczet kwoty VATz faktury.
Póki co miałem jeden wpływ ze split payment, w lipcu tamtego roku, całe 1200zł, a jeszcze na tym koncie mam 670
Generalnie jak do US Vat płacić, to z tego konta płacisz.
Dobrze że wszyscy splitem nie płacą, bo jednak tak jak u mnie byłoby kupę siana zamrożonego.