[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 2520 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 2520 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12518 2519 2520 2521 25223555 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 30 mar 2019, 6:04

Użytkownik

Użytkownik

Bo ten brak pewnie wynika z braku tak dużego zapotrzebowania i stabilności.

Post Wysłano: 30 mar 2019, 6:37

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
No to źle rozumisz Kierowniku ;)
No nie koniecznie. Ty robiąc taki manewr, poprostu złapałeś doładunek, w postaci 2 palet.

Zzx, wiem że tak można, tylko własny magazyn i chociaż kilka aut, zdecydowanie upraszcza zgranie wszystkiego w czasie.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 30 mar 2019, 7:05

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

być może upraszcza jednak zysk na tak małą skale o ile jakiś będzie na pograniczu błędu statystycznego czyli piękne zero.
w takich "robotach" siedzą duże spedycje a z nimi nie wygram ani terminem dostawy ani ceną.

ty przecież nie przyjmujesz piachu na plac tylko wozisz go bezpośrednio do klienta mimo że czasami było by dobrze potrzymać i później dostarczyć.

jak do tego wszystkiego dodasz braki ludzi do roboty w magazynie, kierowców itd.......to masz obraz sytuacji - no chyba że w twoim rejonie kierowcy "stoją w kolejce do ... roboty". :)

Post Wysłano: 30 mar 2019, 10:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

Oho wszedł mi pierwszy przelew split payment... dobrze to rozumiem że teraz jak płace np za paliwo to kwotę VAT mogę wyksięgować wpierw z tego vatowskiego rachunku?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 30 mar 2019, 11:45

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Nic z tym nie zrobisz. Kwota i VAT za paliwo pójdzie z głównego konta. VAT ze SP możesz zrobić albo zwrot, albo zapłacić komuś na SP.

Post Wysłano: 30 mar 2019, 12:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2291240
Samochód: R500, Actros 1844, FH 460

No ja właśnie chciałbym za paliwo zapłacić SP i ruszyć te pieniądze na poczet kwoty VATz faktury.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 30 mar 2019, 12:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MERCEDES ACTROS MPIII 1844

Cytuj:
a już w du mam te cała miedzynarodówkę , nowy przetarg nowe firmy nowa stawka 0,85e export brawa brawa, kur a wszedzie koszty rosną każdy chce podwyżek kuwa a gdzie te w transporcie? juz pomijam importy po 0,6e. szokuje mnie ta branża coraz bardziej :lol: :lol: :lol: a bynajmniej to co sie dzieje na "szmatach"
Z jakiego rejonu? Kurna, przecież 0,85 to z transa z czeluści podlasia się wyjeżdża :mrgreen:
Pewnie jescze głąby jeżdżą w D7,8,9 gdzie wracają za 0,7 :D
Cytuj:
nie chodzi mi tu o płacz cebulowy, ale licze na jakieś merytoryczne rozwinięcie temuatu... u was to samo sie dzieje, czy tylko ja w tak patologicznym środowisku się obracam? :shock: :roll:
Proponuję stworzyć specjalny temat w Vademecum przedsiębiorcy, dla nas dziad transów :mrgreen:
Jak komuś się nazbiera to będzie mógł się tam wypłakać :mrgreen: A później wracać do transportu i dymać za 0,9 :mrgreen:

Generalnie wszystko opisał kolega verdad123

Ja bym tylko dodał, że ludzie naoglądają sie na tych fejsbukach nasierów i innych tkaczyków i też tak chcą. No bo jak oni się "dorobili" dwóch zestawów i X5 to i mi się uda :D

Swoją drogą Nasier to ciekawy osobnik :mrgreen: Teraz X5 w leasingu ma, z ciekawości spojrzałem sobie na wypis z CEDiG i nawet nie ma rozdzielności majątkowej ze swoją wybranką :mrgreen: Nie wiem, może ja źle myślę, ale przy tym jak on biznes prowadzi to pierwsze co bym robił to rozdzielność majątkową.
Cytuj:
W tym roku Andżela dość drastycznie podwyższyła mauta.Stawki importu i eksportu poszły też sporo w dół, a dalej się o frachty zabijają. Jednak polscy transportowi biznesmeni są fenomenem.
Oni jeszcze nie wiedzą :mrgreen:
Cytuj:
już dawno mówiłem postawić żelaza na kołki na tydzień i wszystkim wyzyskiwaczom i cwaniakom przejdzie ochota na obniżanie stawek i zjadanie własnego ogona.
Ja stawiam regularnie :D W lutym 3 tygodnie stał :D
Powiedz tylko to niewolnikom banków :lol:
Cytuj:
No ja właśnie chciałbym za paliwo zapłacić SP i ruszyć te pieniądze na poczet kwoty VATz faktury.
Póki co miałem jeden wpływ ze split payment, w lipcu tamtego roku, całe 1200zł, a jeszcze na tym koncie mam 670 :mrgreen:

Generalnie jak do US Vat płacić, to z tego konta płacisz.
Dobrze że wszyscy splitem nie płacą, bo jednak tak jak u mnie byłoby kupę siana zamrożonego.

Post Wysłano: 30 mar 2019, 13:16

Cytuj:
Panowie, jakie stawki u was na autobusie w turystyce?

Uwaga podaje Lubelskie - 10zł/h kraj+ sprzątanie autobusu za darmo + omijanie płatnych dróg. Odpoczynek 9h bądź 11h nie płatny.
Ale to jest fizycznie niemożliwe.U mnie w komunikacji miejskiej za tzw.wozokilometr jest od 7 do 10 zł na przegubie. A i tak jak liczyłem to nie wychodził mi zysk -2,5 etatu na brygadę jakieś 15 tys miesięcznie,rata leasingowa 9-13 tysięcy...Jak kierowca położy na blat miesięczne L4 to koszt obsadzenia brygady tylko na 8 godzin wzrasta do....18 tysięcy złotych miesięcznie.

To w sevibusie jest 25 zł/h na cudzym autobusie i się w zasadzie nic nie robi cały dzień.

Post Wysłano: 30 mar 2019, 15:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

@Johny co do doładunków to to może ma sens tak jak Ty robisz es czy gb, gdzie jest sporo km ale króciaki takie z de cz hu to wątpię, ile czasu stracisz na załadunkach rozładunkach?

@Grzegorz to akurat nie z Podlasia a z PL 05 i 97 do DE 04

Post Wysłano: 30 mar 2019, 16:50

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Ja robię PL - NL i PL - ESP. Spokojnie się wyrabia na D czy NL do piątku.

Post Wysłano: 30 mar 2019, 21:31
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Ale Nasierowski opowiadal kiedys, że transport to nie jest jego glowna forma dochodu i nie mówię tu o youtubie, tylko opowiadał o innych formach dochodu.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 30 mar 2019, 22:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Renault Mascott, MB Actros

Tkaczykowski też ponoć ma jeszcze jakąś firmę internetową.

Post Wysłano: 31 mar 2019, 0:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Januszowa Magnolia

A u mnie w firmie sukces, robota które była od 22 lat i ostatnio poszła się [wycenzurowano], wróciła i stary mówił, że teraz ma z pierwszych rąk. Narazie okres próbny, mam nadzieję, że skończy się dobrze bo już mam dosyć otwierania boku i zakładania pasów :lol:

Post Wysłano: 31 mar 2019, 8:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja to Wracam z Paryża na pusto i nie narzekam, baa do tego auto mniej spali.
A przecież :
Mniejsze spalanie =więcej oszczędności = większy zysk.

Post Wysłano: 31 mar 2019, 9:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
@Grzegorz to akurat nie z Podlasia a z PL 05 i 97 do DE 04
To ja tego kompletnie nie rozumiem, za tyle samo bierzesz pierwszego lepszego śmiecia z transa, lub jak się dobrze zakręcisz to i po 1,05 wyjedziesz.

Ja się dzisiaj dowiedziałem, że rezygnuję z dużego transportu definitywnie :>

Także, jak ktoś szuka naprawdę zajebistego konia w zajebistym stanie to mam na sprzedaż Actrosa MPIII :D
Do odbioru w okolicy połowy października/listopada.

Mam też na sprzedaż firanę z 2015r, ale coś w niej strzela jak jest załadowana 24t i koniem się mocno łamię, nie wiem co to ale jak ktoś chce to naczepę mogę wcześniej sprzedać. Pod koniec czerwca.

Post Wysłano: 31 mar 2019, 9:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Siodło nasmarowane ?

Może tuleje na resorach już maja koniec życia.

Post Wysłano: 31 mar 2019, 9:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tak siodło nasmarowane.

To nie w koniu jest przyczyna, bo z innymi naczepami cisza i spokój. Koń to istna perełka mechaniczna, myślę, że ciężko będzie drugiego tak zadbanego w PL znaleźć. W ostatnich dwóch latach władowane pewnie z 30 000zł*. Nie dlatego, że się psuł, tylko dlatego żeby się nie psuł.

*tak wiem, przez to transport mi się nie opłacał, ale nie lubię dziadować

Post Wysłano: 31 mar 2019, 9:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Tuleje w półresorach.

Post Wysłano: 31 mar 2019, 9:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ale to raczej nie z przodu? A dźwięk ewidentnie jakby był gdzieś w okolicy siodła, lub przedniej ściany.

A te półresory da się jakoś sprawdzić?

Post Wysłano: 31 mar 2019, 9:44

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R410

Może tak po prostu rama pęka od ciężarów ?? :mrgreen:

Strona 2520 z 3555 [ Posty: 71093 ] Przejdź na stronę Poprzednia 12518 2519 2520 2521 25223555 Następna