Strona 1366 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11364 1365 1366 1367 13683605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 11 gru 2016, 22:13

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
Jak tak spoglądam z boku to z roku na rok coraz młodsi ludzie już swoje chaty mają pobudowane.
A, bo może nie wiedzą ile utrzymanie domu kosztuje...brat mieszka w naszym domu rodzinnym, kawał chałupy stawianej na początku lat 80-tych (do teraz nie ocieplona). Mimo że oboje pracują i mało nie zarabiają i mają 3 czy 4 x 500+ to muszą na większości rzeczy oszczędzać...

Post Wysłano: 11 gru 2016, 22:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: brak

Właśnie Dugi, do mnie od wczoraj proszę się zwracać per magister ;-)

/mobil

Post Wysłano: 11 gru 2016, 22:20

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2300025
Samochód: 106.530 SC

Cytuj:
a nie jak to się teraz tworzy, działka 159 metrów a dom 120 i za płotem sąsiad... jaki sens uciekać z bloku w takie coś?
I się wcinam.
Na szczecińskim Mierzynie budują się nowobogaccy. Trochę elita, trochę kombinatorzy, trochę ci, co oszczędzali całe życie. Pewien kapitan żeglugi wydał tam około miliona złotych na dom. Niby nic dziwnego, ale dom niewiele większy od mojego, jakieś 180-200m2, a odległość płotu od ścian to jakieś 3 metry. Oczywiście działki w okół również już zabudowane. I za taki oto kwadracik sypać tyle kasy... :roll: Ale ile prestiżu, że się mieszka w bogatej dzielnicy. :lol:

Też muszę mieć przestrzeń i wcale bym nie płakał, gdyby po horyzont nie było widać sąsiada. :mrgreen:

Post Wysłano: 11 gru 2016, 22:35
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Temu ja te wszystkie szeregi, zabudowy nazywam gettami...

Co się tego w około Wrocławia pobudowało, makabra, jeden na drugim, okno w okno, pseudo trawnik, płotek i zaś dom...
Niby zieleń i ogródek, a wiesz co sąsiad grilluje i komu dvpę obrabia...

Wolę swój blok...

A ceny takich mieszkanek w dobrej lokalizacji, 15 km od DW, las, blisko woda, to gotowce za kupę kasy schodziły i ludzie to rozchwytywali jak ciepłe bułeczki, tyle kasy za "prywatność" i "wieś".... :?

Post Wysłano: 11 gru 2016, 22:41
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Broń Boże, nie chodzi mi o to, że zabraniam tego. Ale niektórzy nawet rodziny nie założyli a już się budują albo mieszkania kupują ledwo się znając.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 11 gru 2016, 22:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Jak najszybciej dojechać od Krakowa z płatnej do Lublińca?

Post Wysłano: 11 gru 2016, 22:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: brak

Taka moda.
W Jaworku też popularne.
Chyba jako odskocznia o 4 pietrowych slumsów.
Namiastka luksusu.

/mobil

Post Wysłano: 11 gru 2016, 22:44

Cytuj:
(...)tyle kasy za "prywatność" i "wieś".... :?
Właśnie - taka niby prywatność, a widzisz, co sąsiad na obiad gotuje, albo w jakich stringach sąsiadka paraduje. Mi teraz przed oknami postawili szeregowce. Chwalę boga, że mam mieszkanie 3-4 piętro i nic przed oknami mi nie "sterczy". Jednak ci, którzy mieszkają niżej przed oknami mają ścianę z pustaków i ciemnicę w domu. Chociaż to jeszcze i tak nie jest źle - parę metrów na prawo, mają budować blok. Współczuję innym.
Zastanawiam się po co wszelkie konsultacje społeczne, prawo do wniesienia sprzeciwu do planowanej zabudowy, skoro i tak nikt tego nie bierze pod uwagę, bo deweloper posmarował tam, gdzie trzeba...

Post Wysłano: 11 gru 2016, 22:49
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Moim zdaniem. Jak nie ma problemu z autostradami to A4 do S1 potem ciągle S1 do Pyrzowic i dalej DK78 do Tarnowskich a stamtąd już DK11 do Lublińca. Chyba najlepsza opcja pod względem szybkości dojazdu.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 11 gru 2016, 22:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6032020

Już lepiej i szybciej: A4 - A1 - DK 78 - DK 11

Post Wysłano: 11 gru 2016, 22:54
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Rossi

Z samego miasta...

Najlepiej DK94 przez Olkusz jak pusto, jak pełno A4, do S1, potem do A1, do Tarnowskich i pompa w górę.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 23:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Jadę jak mówi Cukier, najmniej kombinowania.
Dzięki.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 23:04

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Rossi

Z samego miasta...

Najlepiej DK94 przez Olkusz jak pusto, jak pełno A4, do S1, potem do A1, do Tarnowskich i pompa w górę.
Z Krakowa do Olkusza jechać to idzie kurvicy dostać w dzień.

Post Wysłano: 11 gru 2016, 23:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Cytuj:
(...)Nie czepiam się każdego postu, więc nie fikaj dziecko, matce za mleko zapłać a później tu możesz figury łapać. Jak się uprę to powinieneś mi na PAN mówić.
A po 3cie, więcej dystansu i poczucia humoru.
Nie dziwie się, że dalej niemca w hełm rąbiesz... :mrgreen:
Za mleko mamie już zapłaciłem, spójrz Szymonie (Panie Szymonie?) z mojej perspektywy na swoje posty :wink: .

A co do Niemca... Wpisz sobie w Google hasło "introwertyk". Jakby było mało atrakcji, to jestem jeszcze nieśmiały (żebyś wiedział, jak to utrudnia życie) i nawiązanie bliższej znajomości z dziewczyną jest dla mnie tak samo albo i bardziej stresujące niż wejście na Mount Everest czy lot w kosmos. Chociaż podejrzewam, że podczas lotu na księżyc miałbym mniejszy stres. Poza tym jestem samotnikiem, a taki typ człowieka niekoniecznie potrzebuje drugiej połówki. No i nie chodzę na imprezy, nie potrafię tańczyć (jakoś nigdy nie było okazji), a więc nie jestem pod tym względem (i pod innymi także) dobrym kandydatem na faceta :mrgreen: .

Post Wysłano: 12 gru 2016, 0:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

To po co ci dom prawie 160 metrów? Żeby w salonie sobie na tej nowej kierownicy pograć na dużym telewizorze?

Post Wysłano: 12 gru 2016, 0:16

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
(...)nawiązanie bliższej znajomości z dziewczyną jest dla mnie tak samo albo i bardziej stresujące niż wejście na Mount Everest czy lot w kosmos.

Pi3rdolisz...weszłeś na Mount Everest? :shock: :shock: i leciałeś w kosmos ? :shock: :shock:
Cytuj:
Poza tym jestem samotnikiem, a taki typ człowieka niekoniecznie potrzebuje drugiej połówki. No i nie chodzę na imprezy, nie potrafię tańczyć (jakoś nigdy nie było okazji), a więc nie jestem pod tym względem (i pod innymi także) dobrym kandydatem na faceta :mrgreen: .
Panie...cały ja, cały ja...A tak poważnie, to idzie z tym żyć...nikt Ci za uchem nic nie marudzi, nie narzeka, albo pretensje o coś...Po dwóch małżeństwach się wyleczyłem z kobit na długi czas...:)

Post Wysłano: 12 gru 2016, 0:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Cytuj:
To po co ci dom prawie 160 metrów? Żeby w salonie sobie na tej nowej kierownicy pograć na dużym telewizorze?
To były tylko przykłady, są i domy 60 metrowe :D .

Post Wysłano: 12 gru 2016, 1:18

Ej, jak Cię tak kobiety stresują to może sobie chlopaka poszukaj ? :D

A tak poważnie, zarówno facet bez baby jak i baba bez chlopa zawsze maja jakies odchyly od normy. Mam kumpli co baby nigdy nie mieli i nie sa zbyt normalni, a nawet przewaznie nie ma z nimi o czym pogadać bo sa malo rozwinieci :D Przewaznie jest tak ze nawet jak trafisz na ta nieodpowiednia i sie rozwiedziesz to za chwile i tak czlowiek musi sobie nastepny obiekt znalezc bo sie nudzi :)
Dla mnie malzenstwo to podstawa. Wez wyjdz z autobusu i kobity sobie poszukaj bo ile bys pieniedzy w dom nie [wycenzurowano] to on zawsze bedzie chvjowy bo pusty. Nie wiem ile masz lat ale jeszcze to zrozumiesz ;)

Post Wysłano: 12 gru 2016, 7:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tey co Ty mówisz? W autobusie to można takie ładne dziewczyny spotkać, że tylko wybierać co tam się spodoba ;) Erkazet się nie wymawiaj nieśmiałością tylko po prostu popatrz wokół siebie albo szukaj w inny sposób niż na imprezie. Naprawdę nie tylko tam można kogoś poznać ;)

Post Wysłano: 12 gru 2016, 7:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Kuuuur... zaraz bedzie biuro matrymonialne na forum. Erkazet musze przyznac ze slaby z Ciebie introwertyk i nieśmiały człowiek jak tak sie otwierasz we internetach, chyba ze traktujesz to bez przedmiotowo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Strona 1366 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11364 1365 1366 1367 13683605 Następna