Strona 1311 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11309 1310 1311 1312 13133605 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 19 lis 2016, 18:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

A podobno nikt na magnesie nie jeździ. :]

Post Wysłano: 19 lis 2016, 18:17

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VOLVO FH500 EEV

Cytuj:
Nie, auto było wzięte od handlarza z Radomia...ciągnik jeździł pod niemieckim Schade:
http://forum.trucksfoto.pl/index.php?ac ... 2901;image
Kamerę masz nad fotelem pasażera z przodu (w miejscu lustra martwej strefy) czy po prawej stronie? Dwa były po prawej stronie z kamerą a jeden miał w miejscu lustra rampowego. Przebieg pewnie powyżej 520-530T był przy zakupie...
Cytuj:
TRANSPORT SIE NIE OPŁACA!!!

A tak serio, żebym gdzieś dostał mały kredyt to też bym zaryzykował. ;) Najwyżej, wypiechdoliłbym do niemiec na ogórki. :lol:
Ja wychodzę z takiego założenia - jak nie masz pewnej roboty (czy to pod spedycją, które REGULARNIE będzie płacić kasę) czy pod jakimś "klientem z pierwszej ręki" (też REGULARNIE płacącym), to lepiej dać sobie spokój. Są lepsze formy utopienia kasy, niż transport.

Post Wysłano: 19 lis 2016, 18:20
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Kermiter
Może być, ja się tam na ivecu nie znam...

Sergiej
Ja się nie będe pytał, postawiłeś na swoje, działaj :wink:

W niemieckim Schade dużo polaków jeździ, kuzyna mam to w DE już chyba 4 rok wozi szło DAFami, tylko że upala CF SSC.

Post Wysłano: 19 lis 2016, 18:37

SergiejTG w takim razie zwracam honor jeżeli grzebałeś przy swoim klamocie. Życzę Ci żebyś nie musiał robić kapy silnika podczas weekendu na wygnaniu :wink:
Tylko licz dobrze co warto z transa łykać :lol:

Post Wysłano: 19 lis 2016, 19:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Powiedzcie mi co się dzieje z tymi kierowcami? Dokąd to zmierza? Pomijam buractwo na parkinach i na CB... ale już to co spotyka mnie na drodze zaczyna mnie męczyć i frustrować.
Chociażby sytuacja z dzisiaj. Lecę jak wariat w stronę kraju, bo kolega czeka, żeby mnie zabrać na stopa i za "dreznertorem" puszczam się lewym pasem z górki, żeby objechać nowe RangeT z chłodnią na PO... Zerkam na budzik 100km/h a Renówka z górki zaczyna przyśpieszać. 105 km/h renówka mnie wyprzedza prawym... 110 km/h odpuszcza, żeby za sekundę znów puścić się jak kamień w wodę... i tak pewnie by mnie trzymał do samego Islamabadu, ale na prawym karawanił szklarz 85km/h... i co robi kierowca z renówki? Zwalnia do 82 km/h i jedzie grzecznie za nim...

Rozumiem, gdyby koleś tak cisnął pod górkę. Jasne - nie będzie przecież zwalniał jak ma wzniesienie do zrobienia... Ale z górki? Tak ciężko puścić? Włączyć jakiś retarder czy coś?

Spodziewałbym się czegoś takiego po Niemcach lub Małych Niemcach, ale widzę że coraz więcej polaków ma już niemieckie paszporty...

Post Wysłano: 19 lis 2016, 19:16

Niejednokrotnie przerabiałem takiego traktorzystę. Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że takie zachowanie wcale nie jest uzależnione od danej nacji.
Kiedyś taki łeb się oburzył na CB z tekstem :po co wyprzedzasz jak nie masz czym? Wytlumaczylem idiocie, że w chwili w której zabrałem się za wyprzedzanie on jechał całe 83. I to nie było pod górę tylko na prostej.

Post Wysłano: 19 lis 2016, 19:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja z wyprzedzaniem nie mam problemów, bo czasem jak trzeba to i autokar wyprzedzę. Ale nie uśmiecha mi się lecieć 110km/h lewym pasem i ściągać na siebie uwagę.
Ja takim baranom nie zajeżdżam drogi, nie hamuje im przed kabiną. Po prostu zwalniam i czekam na lewym aż go zblokuje ktoś wolniejszy i tak go trzymam aż zaczyna mu głowa parować ze złości :)

Post Wysłano: 19 lis 2016, 19:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Już kręciłem numer po holownik, ale kolunio obok w rajce wygrzebał gdzieś ze schowka szybkozłączkę/trójnik pod pistolet do przedmuchu. Wyciek załatany! :D

Post Wysłano: 19 lis 2016, 19:26
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Karol. Dzień dobry. Witamy w transporcie w Europie.

Ciężko odpowiedzieć jednoznacznie. Ja sądzę, że z roku na rok może być tendencja narastająca. Internet swoje robi. Naoglądają się filmików nakręconych przez transportowych celebrytów bądź przypadkowych mistrzów kierownicy co to pokazują jak prawilnie się powinno Niemca wyprzedzać albo jarają bo się puścili 100km/h z górki. Co poradzisz na to dies? Mógłbyś za nim jechać zjechać na parking podejść, zasadzić mu puncha w ryja i pojechać dalej. Moim zdaniem, dałeś się w prosty sposób sprowokować do głupich wyścigów.

Ja pozwoliłem się w taki sposób sprowokować 2 tygodnie temu w Olomoucu. Karawanił jakiś MAN. Nie dało rady go wyprzedzić no to spokojnie za nim się toczyłem 45 km/h. Wystartowaliśmy ze świateł i zaraz za skrzyżowaniem, zaczynały się dwa pasy. Wiedziałem o tym bo często tam jeździłem więc od razu but i na lewy pas. I co? musiałem przez miasto na odcięciu lecieć bo mi frajer nie chciał odpuścić. Wyprzedziłem go, zjechałem na prawy pas i po heblach bo czerwone się zapaliło. Ruszyłem ze świateł na spokojnie i co? I on został w tyle, daleko w tyle. Pytałem się go co mia na celu robiąc mi na złość, czemu nie chciał się wyprzedzić? Oczywiście nie odpowiedział. Ja sądzę, że słabą psychikę mają ludzie, może ich to przerasta nie wiem. Ale staram się jak najmniej wdawać w tego typu głupie drogowe "gierki". Jadę swoje i ignoruję takiego frustrata. Czasem okazuje się, że to na nich najbardziej skutkuje.

PS.
Cytuj:
Ja z wyprzedzaniem nie mam problemów, bo czasem jak trzeba to i autokar wyprzedzę.
Skoro padło to publicznie, to zapytam się z górki czy na prostej bo jak to drugie to jakim sposobem?

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 19 lis 2016, 19:29

Wszystko zależy od możliwości. Mój Dafik maks 88 leci. Kiedyś jak latałem Eurotechem to można było gości na bieżąco prostować :lol:
Tylko po co to wszystko :?:

EDIT.

Bauer magiczny bezpiecznik i jejców nie ma.

Ostatnio zmieniony 19 lis 2016, 19:37 przez Bauer, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pisz posta pod postem. Używaj opcji zmień.

Post Wysłano: 19 lis 2016, 19:36
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Cytuj:
Tylko po co to wszystko :?:
Niektórzy tak pokazują swoją "wyższość" na drodze. Podczas ostatniej kalibracji poprosiłem gościa, żeby mi podkręcił moje truchło bo opony przyjechane no i mi oszukuje trochę. No to teraz lecę te 91km/h mimo, że odcięcie na 89. Jak zmienię opony na nowe to te 92 czy 93 będę leciał. Zrobiłem to tylko po to, żebym miał czym wyprzedzić jeśli będę jechał te 1-2 km/h wolniej od tego przede mną. But, łykam gościa, na prawy i wracam do swojej prędkości. Męczy mnie to długie wyprzedzanie i oglądanie się w lusterka czy aby jakaś policja mnie nie goni za blokowanie pasu.

#BigosLover

Post Wysłano: 19 lis 2016, 19:44

Drogi Bauerze zacznijmy od tego, że jeżeli wyprzedzasz kierowcę i się męczysz to on sam Ci odpuści, bo dobrze wie, że dojezdzanie do pojazdu poprzedzającego jest [wycenzurowano].

Post Wysłano: 19 lis 2016, 19:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Moim zdaniem, dałeś się w prosty sposób sprowokować do głupich wyścigów.
Żadne wyścigi. Kolega czekal na mnie 1.5h i chciałem odebrać mu jak najmniej wolnego czasu.
Cytuj:
PS.
Skoro padło to publicznie, to zapytam się z górki czy na prostej bo jak to drugie to jakim sposobem?
dobre paliwo i żagiel

Post Wysłano: 19 lis 2016, 19:55

Bauer musisz wziąć u wujka Diesa korepetycje :lol:

Post Wysłano: 19 lis 2016, 19:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
To nie są tanie rzeczy.

Post Wysłano: 19 lis 2016, 19:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Żadna nowość kiedyś maiłem zamontowanego pstryka w F2000, pstryk i budzik zamykał na blacie
Jak kogoś interesuje trzeba znaleźć przewód o numerze 16500 ten co idzie z Tacho do sterownika EDC i idzie ile fabryka dała :mrgreen:

Filmy z tras

Ostatnio zmieniony 19 lis 2016, 20:01 przez MAN, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 19 lis 2016, 20:00

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
A tak serio, żebym gdzieś dostał mały kredyt to też bym zaryzykował. ;)
Znajomy, jak się dowiedział, że idę na swoje to se wziął kredyt, kupił Magnumkę, kupił naczepę, znalazł se spedycję a raczej firmę transportową która go wzięła pod swoje skrzydła i jeździ na skonto 3% chyba...
Cytuj:
Kamerę masz nad fotelem pasażera z przodu (w miejscu lustra martwej strefy) czy po prawej stronie? Dwa były po prawej stronie z kamerą a jeden miał w miejscu lustra rampowego.

Kamera jest z prawej strony za drzwiami, mój był w Radomiu a był jeszcze inny bodajże w Gdyni...i miał osłony międzyosiowe
Cytuj:
Przebieg pewnie powyżej 520-530T był przy zakupie...
Dokładnie...
P.S
Skąd takie wiadomości masz? :shock:
Cytuj:
Ja wychodzę z takiego założenia - jak nie masz pewnej roboty (czy to pod spedycją, które REGULARNIE będzie płacić kasę) czy pod jakimś "klientem z pierwszej ręki" (też REGULARNIE płacącym), to lepiej dać sobie spokój.
Cóż, nie masz pewności, że wchodzisz w spedycję która Ci będzie regularnie płacić...chyba że jest to LKW Walter, albo jakiś LINK ale to do analizy kosztów musisz doliczyć jeszcze zużycie ADBlue i mieć Dafa który pali 22l/100km żeby wyjść na swoje...takie mają stawki :)
Cytuj:
Życzę Ci żebyś nie musiał robić kapy silnika podczas weekendu na wygnaniu :wink:
Jeżdżąc w większości tras po Niemczech, czasami Holandia muszę się z tym liczyć...
Cytuj:
Tylko licz dobrze co warto z transa łykać :lol:
Nie rozumiem w czym problem? Wolę jeździć z giełdy i sobie wybierać co mi pasuje, niż pod spedycją, która może zniknąć z dnia na dzień...stawki doopy nie urywają, ale zdarzają się też konkretne szczały :) Pomijając oczywiście stawki powrotne do Polski...

Post Wysłano: 19 lis 2016, 20:03

Cytuj:
Cytuj:
To nie są tanie rzeczy.
Będzie rozwozil meble w pojedynczej, to zapłaci :lol:

Post Wysłano: 19 lis 2016, 20:10

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VOLVO FH500 EEV

Cytuj:
Żadna nowość kiedyś maiłem zamontowanego pstryka w F2000, pstryk i budzik zamykał na blacie
Bezpiecznik czy już poziom wyżej - przeróbka pod klawisz na desce rozdzielczej?

Post Wysłano: 19 lis 2016, 20:12
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Oczywiście. Uczęszczam na zajęcia ja kto ujął: "zaoczne niewidoczne".

Dies. Ja wiem. Też nie lubię jak na mnie czekają. Ale w Niemczech po bundesce leciałem 96km/h (bo czekają na mnie a pilny załadunek) ale na szczęście wideorejetrator chwycił mnie jak już zwolniłem do 79 km/h. 95 euro nie moje. Niezwrócone.

#BigosLover

Strona 1311 z 3605 [ Posty: 72099 ] Przejdź na stronę Poprzednia 11309 1310 1311 1312 13133605 Następna