Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Są zdjęcia więc są szanse, że ktoś go przyuważy. Chociaż po takim długim czasie od kradzieży to on już pewnie jest rozebrany na części, albo śmiga gdzieś po dalekiej Rosji. Na odzyskanie ładunku już nie ma co liczyć.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Z ciekawości, co z się stało z kierowcą po tym zdarzeniu?

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Ja leciałem też kiedyś z takimi rzeczami i tak patrze nie bardzo zostawić go pod blokiem i zaprowadziłem go na strzeżony gdzie trzymam osobówke i samochód stał wzdłuż ogrodzenia bo nie dało rady żębym sie tam zmieścił i dałem cieciowi 10 zł i stał do rana a juz raz miałem przypadek ze włamali mi sie pod blokiem ale na szczęście złamał im sie kluczyk w stacyjce i zrezygnowali :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2628774
Samochód: TGX / R480

Kurde sprawa jest nieciekawa i są marne szanse na odzyskanie. Słyszałem taką opowieść że właściciele firmy pojechali po odbiór naczepy do Bodexu (rok wcześniej ukradli im czerwone VOVLO FH) traf chciał ze to Volvo także przyjechało do bodexu po odbiór było na ruskich tablicach goście obczaili że to ich volviak i dzwonią po policie i Ukrainców zamknęli w więzieniu. :D A i na Ukrainie aby zarejestrować samochód nie potrzebny jest stary dowód i żadne papiery. :(

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Cytuj:
A i na Ukrainie aby zarejestrować samochód nie potrzebny jest stary dowód i żadne papiery.
:shock:

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Kurde sprawa jest nieciekawa i są marne szanse na odzyskanie. Słyszałem taką opowieść że właściciele firmy pojechali po odbiór naczepy do Bodexu (rok wcześniej ukradli im czerwone VOVLO FH) traf chciał ze to Volvo także przyjechało do bodexu po odbiór było na ruskich tablicach goście obczaili że to ich volviak i dzwonią po policie i Ukrainców zamknęli w więzieniu. :D A i na Ukrainie aby zarejestrować samochód nie potrzebny jest stary dowód i żadne papiery. :(
Ojciec jeżdżąc jeszcze na Ukrainę był świadkiem jak przyjechał Polak Volvem które 2 czy 3 lata wcześniej było skradzione w Belgii, kierowca poszedł siedzieć auto prawdopodobnie wróciło do poprzedniego właściciela.

Kiedyś znowu będąc we Włoszech zgadaliśmy się z kierowcą i opowiadał że od nich zginęło auto z firmy, po kilku miesiącach spotkali je na Węgrzech spisali wszelakie numery powiedzieli szefowi a on "nie jest to Wasz interes" więc nie raz auto skradzione jest celowo.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

-U nas w Białymstoku wystarczyłaby godzina i by sie znalaz
- U nas wystarczy godzina by zrobili z niego klocki lego

Coś o tym wiem akurat. Szanse nikłe, tym bardziej jeżeli walneli sprzęt AGD który stosunkowo łatwo i szybko upłynić to już autem tak się zajeli, że po kilkunastu godzinach autem przestało być. Jedyne co mogę doradzić to powalczyć z ubezpieczycielem bo jest o co, a szanse wbrew pozorą są spore. Jeżeli o to chodzi to mogę pomóc. Pozdrawiam