[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 506 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 506 z 3556 [ Posty: 71108 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1504 505 506 507 5083556 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 19 sie 2015, 22:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Żółtek

Krychu obadałem ten Twój film...
Wiem wiem, że to wkręt itd, ale odnośnie kasy i zarobków to idź pojeździj tą "zagrabanice" w jakimś kółeczku i spokojnie te 5,5 koła zarobisz, będąc w domu tyle samo czasu co kręcąc się od pn do piątku po naszym pięknym kraju. Bo wkurvia mnie gadanie, że nie ma roboty, żeby być co tydzień w domu, przy jeździe za granicę.
O :!: :twisted:

Post Wysłano: 19 sie 2015, 22:09

Cytuj:
(...)Dziś przewoźnik ma problem wyposażyć kierowcę w podstawowe narzędzia. No chyba że odkręcasz śruby dłońmi lub siłą woli, wtedy ich nie potrzeba.
I tu się z Tobą zgadzam. Jakakolwiek moja propozycja, sugestia, prośba o klucze (nie te podstawowe ale dodatkowe), o głupi wąż do pompowania kół, manometr czy inne "pierdoły", jest torpedowana stwierdzeniem: jesteśmy zbyt dużą firmą, by każdego kierowcę traktować indywidualnie.

Post Wysłano: 19 sie 2015, 22:13

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: XF 105.460

Cytuj:
Bo?
Cytuj:
Chciałbym przypomnieć że samochód jest własnością przewoźnika i to przede wszystkim w jego interesie leży jak najszybsza naprawa pojazdu. Mamy tutaj do czynienia z szefem typu "Pokombinuj. Ma być i już". Żadnej chęci pomocy, porady lub próby dotarcia do auta z częściami.Bo?
A wg mnie kierowca powinien wiedzieć, że może polegać na pracodawcy w awaryjnych sytuacjach, które jak wiadomo są bardzo stresujące również, a może przede wszystkim dla kierowcy...tym bardziej że to już druga, czy trzecia jego awaria w ciągu 2-ch dni...Może dziady nie wiedzą, ale kupując marnej jakości części, albo (tak jak w moim przypadku) chińskie/ kiepskie/słabej jakości nalewki opony robi problem kierowcy, bo to kierowca traci czas i nerwy z powodu naprawy/ zmiany koła, co nie zawsze na drodze jest takie łatwe...Ja miałem szczęście, bo przy wymianie koła nie umiałem odkręcić 3-4 śrub, a w odległości ok. 300 metrów była firma transportowa, która użyczyła klucza pneumatycznego...

Post Wysłano: 19 sie 2015, 22:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Chyba tu pisałem, w ubiegły czwartek z uwagi na fakt, że u mnie w aucie nie było klucza 17", a kombinerkami nie dałem rady odkręcić zapasu, przyjechał serwis i 380euro poszło się yebać.

Podobno mam dostać komplet kluczy. :lol: :lol:

Post Wysłano: 19 sie 2015, 22:18
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Twoja przyszła żona to Krychu ogląda ?

Post Wysłano: 19 sie 2015, 22:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGX 18.440

Cytuj:
Cytuj:
(...)Dziś przewoźnik ma problem wyposażyć kierowcę w podstawowe narzędzia. No chyba że odkręcasz śruby dłońmi lub siłą woli, wtedy ich nie potrzeba.
I tu się z Tobą zgadzam. Jakakolwiek moja propozycja, sugestia, prośba o klucze (nie te podstawowe ale dodatkowe), o głupi wąż do pompowania kół, manometr czy inne "pierdoły", jest torpedowana stwierdzeniem: jesteśmy zbyt dużą firmą, by każdego kierowcę traktować indywidualnie.
Co to za dziadoska firma? Możesz na PW napisać, jak publicznie nie chcesz o tym gadać.
Dzięki Bogu u mnie nie ma takich problemów. Jak się zatrudniałem, to kierowca mi powiedział: "Jest dobra firma, ale sam się o wszystko musisz troszczyć". I po za tym, że firma załatwia terminy na serwisie, to o wszystkim muszę sam pamiętać: wymiany olejów i innych części eksploatacyjnych, tak samo wyposażenie auta, co potrzeba sam muszę kupić (oczywiście na koszt firmy).

Co do awarii na trasie, to w MANie solówce jak siadła pompka sprzęgła (na środkowym pasie A2 w Niemczech, w korku który 10 minut później się rozładował) to mi tylko szef mówił, żebym próbował coś zrobić (ładunek pilny). Skończyło się na tym, że łapałem auta na autostradzie (bo jakby tego było mało, to CB miałem zepsute). W końcu mnie ściągali chłopaki z lawety na Lehrte na parking. Nikt nawet nie mówił o serwisie. Najpierw przeładunek ręczny z mojego auta na auto kolegi i z jego na moje (od 18 do 2 w nocy ręcznie). Przyjechał kierowca z NL, przeładunek z mojego auta na jego. Na podwójnej do Krakowa, wzięliśmy z bazy części. 3 zrzutki w Berlinie, ok 15 przyjechaliśmy do mojego rupcia i do wieczora zmienialiśmy pompę i odpowietrzaliśmy układ. Gdzie tam ktoś marzył o serwisach :lol:

Post Wysłano: 19 sie 2015, 22:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: Jelcz 105 ;P

Cytuj:
To ja w takim razie z Grześkiem otwieram firmę. Jak potrafiliśmy w niecałe 2 minuty we dwóch wymienić koło to przed nami świetlana przyszłość
Eeee... pomału, ja się w gumę nie pcham....
Cytuj:
że u mnie w aucie nie było klucza 17"
Się nie dziwię że nie było 17 cali ? Co ty chciałeś odkręcać, reaktor w elektrowni? :twisted:
A co do reszty to zwykłe pieprzenie w stylu "bo robiło brum brum a teraz pyr pyr..."

Za Roburem wszyscy sznurem...

Post Wysłano: 19 sie 2015, 22:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

Cytuj:
ale odnośnie kasy i zarobków to idź pojeździj tą "zagrabanice" w jakimś kółeczku i spokojnie te 5,5 koła zarobisz, będąc w domu tyle samo czasu co kręcąc się od pn do piątku po naszym pięknym kraju. Bo wkurvia mnie gadanie, że nie ma roboty, żeby być co tydzień w domu, przy jeździe za granicę.
O :!: :twisted:
ale ze niby ja twierdze, ze nie ma takiej roboty. pewnie ze jest miedzynarodowka z weekendami w domu, ale 4-5k mnie nie przekonuje. zdecydowanie wole podziadowac na kraju niz umierac z monotonii jezdzac autostradami, to nie dla mnie. tym bardziej z moja nienawiscia do szkopow :lol:

Post Wysłano: 19 sie 2015, 22:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

:lol: Nie nooo przesadziłem z tymi calami. :mrgreen:

Post Wysłano: 19 sie 2015, 22:31

Cytuj:
Eeee... pomału, ja się w gumę nie pcham....
Jak to było Grześku? Całe życie w gumie? :D

Post Wysłano: 19 sie 2015, 23:20

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: brak

Nie ma co komentować sytuacji Kolegi pirek666 bo według mnie jest to pierwszy jego kontakt z patologią stosowaną (dostał pojazd pierwszy z pod płotu, który tam długo stał), stąd kilka awarii wyszło na raz. Nie ma się co dziwić że go sytuacja przerosła, w końcu nie każdy kierowca jest mechanikiem dla tego twierdzę że tacy ludzie powinni szukać pracy w większych firmach gdzie nie ma problemu z serwisowaniem pojazdów na czas. Nie wiemy jak się układa współpraca w tej firmie na linii pracownik - szef, ale w większości firm jak dostawałem zmęczone pojazdy szefowie firm dawali mi pieniądze w razie problemów na trasie lub przelewali na kartę. Co do samego zestawu kluczy jeśli nie ma wiedzy, umiejętności to na nie wiele mu się przydadzą.
Kolego Krych TIR niezły z Ciebie figlarz :lol: , wielki plus za dobry pomysł na ten filmik :wink: .

Post Wysłano: 19 sie 2015, 23:46

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Porażka dnia. Nie przypilnowałem jak kobieta dawała mi słowacki telewizor na Chyżnem i dziś zdając go na Mostach potrącili mi 16 EUR z kaucji. Bo pęknięty był plastik we wtyczce. Na nic zdały się tłumaczenia i kłótnie. Sponsor słowackiego myta. Murwa kać.
Rada dla wszystkich - 5 razy dokładnie oglądnijcie to słowackie łajno zanim odejdziecie od okienka.
Też to kiedyś zapłaciłem. Nigdy wcześniej nie zwracałem uwagi na stan wtyczki, ale mnie nauczyli ;) wpisałem w koszty i prezes uznał :)

W zeszłym roku jak pracowałem w pewnej śmiesznej firmie, wracając z Litwy do domu, 50 km przed bazą pękł mi w Dafie 95 przewód chłodniczy, taki krótki zagięty gdzieś tak po prawej stronie. Zatrzymałem się, zlokalizowałem awarię i dzwonię co i jak. Odpowiedź: 'aaa no wiem który to przewód. Ja widziałem że on jest przetarty ale Wojtek nie miał kiedy zrobić. Masz go w lewym schowku. Ale to będziesz umiał zmienić?'. Odpowiedziałem, że jak nie ogarnę to będę dzwonił. Mimo podstawowej wiedzy mechanicznej ogarnąłem to dość szybko i za 40 minut byłem na bazie. Szef powitał mnie słowami 'myślałem że trzeba będzie do Ciebie jechać'.
Zawsze mnie śmieszy podejście, że od napraw to jest serwis. Oczywiście mógłbym czekać jak ten debil zamiast ruszyć głową i wrócić wcześniej do domu 'bo ja jestem wielki pan i nie będę rąk brudził'. Wiadomo, że nie każdy potrafi wymienić skrzynię na drodze, ale z takimi drobnostkami wręcz wstyd sobie nie radzić. Dzisiaj w dobie internetu takie awarie robi się od ręki. Jak ktoś ma trochę pojęcia to wisząc na telefonie z mechanikiem na pewno w wielu sytuacjach sobie poradzi.
Cytuj:
ale ze niby ja twierdze, ze nie ma takiej roboty. pewnie ze jest miedzynarodowka z weekendami w domu, ale 4-5k mnie nie przekonuje. zdecydowanie wole podziadowac na kraju niz umierac z monotonii jezdzac autostradami, to nie dla mnie. tym bardziej z moja nienawiscia do szkopow :lol:
Eee... ktoś tu się chyba zagramanicy boi :P

Post Wysłano: 20 sie 2015, 2:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To moja firma jest jednak dziwna, bo jak ostatnio poprosiłem o żarówkę H7 celem wymiany przepalonej to usłyszałem... że mam zajechać do serwisu Mercedesa i tam się tym zajmą. :D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Post Wysłano: 20 sie 2015, 4:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: jakiś tam Tyr...

Popatrzyli na Ciebie i doszli to wniosku że tak będzie bezpieczniej? :D Joke ;) Godzinę temu chyba przez 3 minuty toczyłem się za łosiem który zamiast w pole to se moim pasem szedł hehe tak wyebane na innych to jeszcze nikt nie miał :D

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Post Wysłano: 20 sie 2015, 12:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: słaby!

widziałem dziś robura, potem nawet w ruchu :mrgreen:

Post Wysłano: 20 sie 2015, 13:22

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Focus/SCANIA

Udało mi się zajechać do Legnicy do serwisu Renault. Okazało się, że wąż od zbiornika wyrównawczego pekł po długości i nie było innej możliwości jak zamówić nowy wąż. Jak zobaczyłem to pęknięcie to wiedziałem, że dobrze zrobiłem nie dotykając się tego bo i tak bym gów...o zrobił bez nowego węża. Za 200zł mi go założą i moge dalej śmigać w traske 8) ale juz ostatnią u tego dziad transa.... :/

Post Wysłano: 20 sie 2015, 15:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5942119
Samochód: TGA 18.480

Cytuj:
Porażka dnia. Nie przypilnowałem jak kobieta dawała mi słowacki telewizor na Chyżnem i dziś zdając go na Mostach potrącili mi 16 EUR z kaucji. Bo pęknięty był plastik we wtyczce. Na nic zdały się tłumaczenia i kłótnie. Sponsor słowackiego myta. Murwa kać.
Rada dla wszystkich - 5 razy dokładnie oglądnijcie to słowackie łajno zanim odejdziecie od okienka.
to ty taką kolejkę na mostach po myto zrobiłeś? heheheh

też tam byłem ok 8 rano :)

Post Wysłano: 20 sie 2015, 15:37

Nie, nie. Wystarczy, że na drodze korki robię, gdy papier w rolkach wiozę. Ja na Mostach byłem gdzieś ok. 17.
Człowiek się uczy całe życie. Ostatnio (w poniedziałek) kupiłem AdBlue w bańce 20 litrowej. Jakież było moje zdziwienie, gdy na etykiecie przeczytałem: AdBlue - dodatek do oleju napędowego. Hmm czyżby zmieniła sie technologia oczyszczania spalin? A może to jakieś inne ustrojstwo kupiłem i wlałem, gdzie nie powinienem?

Post Wysłano: 20 sie 2015, 16:21

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: VOLVO FH500 EEV

Cytuj:
Nie, nie. Wystarczy, że na drodze korki robię, gdy papier w rolkach wiozę. Ja na Mostach byłem gdzieś ok. 17.
Człowiek się uczy całe życie. Ostatnio (w poniedziałek) kupiłem AdBlue w bańce 20 litrowej. Jakież było moje zdziwienie, gdy na etykiecie przeczytałem: AdBlue - dodatek do oleju napędowego. Hmm czyżby zmieniła sie technologia oczyszczania spalin? A może to jakieś inne ustrojstwo kupiłem i wlałem, gdzie nie powinienem?
Kiedyś "doświadczony życiem kierowca" na załadunku powiedział mi, że wcale nie trzeba tego "Adeblułe" lać - wystarczy woda przegotowana "przestudzona" (bardzo mocny nacisk położył na to słowo). I podobno żelazo nawet nie kopci...

Post Wysłano: 20 sie 2015, 16:24

Użytkownik

Użytkownik

Człowiek z serwisu mi powiedział że lepiej wlać zwykłej wody jak jechać na pustym zbiorniku ale ile w tym prawdy...

Strona 506 z 3556 [ Posty: 71108 ] Przejdź na stronę Poprzednia 1504 505 506 507 5083556 Następna