Regulamin forum

Zasady publikowania pojazdów:

1. Nazwa tematu musi zawierać nazwę pojazdu (np: Scania 124L Topline), dla dwóch samochodów identycznie (np: Scania 124L Topline, MAN TGA XLX).
2. Prezentujemy jedynie pojazdy z homologacją ciężarową i autobusy.
3. Opisujemy pojazd według wzoru:
Marka: -
Model: -
Rok produkcji: -
Przebieg: -
Wyposażenie: -
Zabudowa/Naczepa/Przyczepa: -
Obsługiwane kierunki: -
4. Opis samochodu może zawierać inne informacje, jednak podane w punkcie 3 są obowiązkowe.
5. Prezentacja samochodu musi posiadać minimum 3 zdjęcia opisywanego pojazdu.
6. Zdjęcia muszą być zamieszczone w formie miniaturki, która jednocześnie jest odnośnikiem do pełnowymiarowej fotografii.

Strona 87 z 87 [ Posty: 1727 ] Przejdź na stronę Poprzednia 183 84 85 86 87
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 maja 2026, 15:26

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Kania to jest najlepszy możliwy trok!
:]

Rensza piękna, gratuluję.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 09 maja 2026, 20:32
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Cytuj:
Naprawdę chwalicie Renówkę :lol:
Do czego doszło w transporcie
Poczekaj jeszcze chwilę i zobaczysz jak chińskie zaczną chwalić :wink:

Post Wysłano: 14 maja 2026, 13:35

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

No ciekawie przyznam :D Szkoda,że Volvo marka od której zaczynałeś przygodę z własnym transportem zrobiła Ci taki brzydki numer,no ale cóż dzisiejszej motoryzacji dużo brakuje pod względem bezawaryjności do tego co było,no i to se ne vrati... :wink: MAN jest mi dość mocno znany ostatnimi czasy bo jeździłem nim z przerwami dwa sezony z silo-kontenerami po Niemczech,i mimo 44t,dużej ilości rozładunków kompresorem to z całego swego ''życia'' miał na 160tys km średnią 31.7l,w starszych generacjach MAN-a marzenie otakie normie pod taką pracą.Poza tym,że jest cholernie głośny w środku i na postoju to nawet fajne auto,kto nim powozi myślę że jest zadowolony bo zrobili wielki krok do przodu względem modeli sprzed 21r.

Co do T-tki,to mi się również przypomniały czasy jak raczkowaliśmy dopiero na tym forum i przedstawiałeś fabrycznie nowe Magnum 480 Dxi z Pekaesu,które dostał wtedy Twój tata.Też było na małych kołach,co wtedy było dość niespotykaną konfiguracją.Dużo firm ostatnio poszło w Renaty,i sporo rezygnuje z TC,u Ciebie tym bardziej to zrozumiałe.Myślę,że odczucia mocy tego auta to już jest blisko V8 530 Karola,no jest zdecydowanie czym tam jechać.Ogólnie chyba najrozsądniejszy dziś wybór to właśnie Range T bez TC,Actros Procab i MAN jeszcze z D26.Gdzie masz kamerę narożną,bo nie widzę na zdjęciach?

Jaki stan floty na dziś,jak to się przedstawia poszczególnie w markach?No i co z tym klasykiem?

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 15 maja 2026, 14:59

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

ale wiecie że słupek w tc i bez tc jest ten sam, nr wtrysków są te same, różnica polega na tym że tc jest lub go nie ma, i oprogramowanie. Wiele firm tc miało i kupuje kolejne zadowoleni, część wręcz przeciwnie. Nie da się ukryć, odsprzedaż tc jest trudniejsza i automatycznie są tańsze. Aczkolwiek zauważyć można że wiele firm które szybko wymienia tabor (np Litwa) przechodzi na zwykłe e6 pewnie dlatego?

No i gwóźdź do trumny, z których wynikają wszelkie problemy. Nie ma serwisów do odpowiedniej diagnozy i naprawy :D

Post Wysłano: 15 maja 2026, 17:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
ale wiecie że słupek w tc i bez tc jest ten sam, nr wtrysków są te same
Słupek tak, ale wtryski inne.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 15 maja 2026, 22:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH500 XL

Ciekaw jestem jak będzie z tym moim Volvem I-Save. :D Póki co 200 tysięcy ma nakulane i nic się złego nie dzieje, w DAFie NG zaczęły klepać przy trzydziestu tysiącach. :lol:

Post Wysłano: 29 maja 2026, 20:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Renia zacna, kiedyś wpadnę w końcu na tą kawę do ciebie to obejrzę, o ile będzie stała na miejscu :wink: Ja przejeździłem T-tką blisko cztery lata od nowości i złego słowa na te auta nie powiem.

Strona 87 z 87 [ Posty: 1727 ] Przejdź na stronę Poprzednia 183 84 85 86 87