Strona 3599 z 3600 [ Posty: 71990 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13596 3597 3598 3599 3600 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 28 lut 2026, 16:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: F90 19.362

Właśnie Man chyba był z 2 lata temu wystawiony na sprzedaż, pamiętam ogłoszenie

Post Wysłano: 28 lut 2026, 20:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: Volvo

Cytuj:
Cytuj:

Dobrze pamiętasz, ale ten man akurat to mi sporo krwi napsuł. Nie zrobiłbym tego sobie :D
To Cię pocieszę że z tego mana to została już tylko kabina na gołej ramie, wrastająca w pokrzywy :D
Może to były MAN Tomaszewskiego z Olsztynka? Pamiętam że zrobił go na wzór Bajzla, nawet jakieś dymy oto były na BTC :D Tylko nie pamiętam czy ten z Olsztynka był kremowy czy biały

Post Wysłano: 28 lut 2026, 20:37

Użytkownik

Użytkownik

Tomaszewski miał średnią budę i dość się różnił. :)

Post Wysłano: 28 lut 2026, 21:33
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Dym to był chyba o jakiegoś innego zawodnika, że se walnął chyba ten sam napis co Łysy i jeszcze w tej samej czcionce.

To co, flota się powiększy o nowego, starego rodzynka, czy zakup czysto sentymentalny? A może czeka go druga młodość i wykorzystanie magii tego auta? :D

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 01 mar 2026, 17:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Man po Łysym jeśli się nie mylę trafił do firmy Szmigiel z Adamowa za Suszem, mieli tam kilka TGA pod ruchomymi podłogami. Był na sprzedaż a od conajmniej pół roku widać go z drogi gnijącego przy wiacie, ze zdekompletowanym dołem karoserii.

Chyba że pomyliłem fury, ale nie wydaje się dla mnie 😅

Post Wysłano: 01 mar 2026, 20:52

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Obrazek

To chyba ten, przynajmniej kolor się zgadza. :D

Post Wysłano: 02 mar 2026, 0:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Rok do tyłu to było :D

Obrazek

Post Wysłano: 03 mar 2026, 16:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
Dziwię się strasznie, że ludzie świadomie przeginają tacho w obecnych czasach i mają na to... Wyje*ane.
Pomijając fakt, że kupiłem sobie to na pamiątkę, nie do pracy to ja uważam, że tachograf w dzisiejszej formie to jest maszynka do robienia pieniędzy w budżecie. Generuje stres, zmusza do odpoczynku w momentach, kiedy jesteś po prostu wypoczęty, by kolejnego dnia przeorać Cię 15 godzin jak ledwo patrzysz na oczy. Wszystko w świetle prawa i po legalu oczywiście. Czasy jeżdżenia na tarczki to mój najlepszy okres w karierze. Robota była zrobiona, ja mogłem swobodnie dysponować sobie czasem na jakieś nieplanowane drzemki czy myjnie, restauracje i inne tego typu misje dodatkowe.

Ktoś w biurze wymyślił oderwane od rzeczywistości normy, bez żadnej praktycznej wiedzy o tym, jak realnie wygląda transport. A my, znaczy w tym przypadku Ty, bronisz bata, którym Cię biją. No, tego to znowu nie rozumiem ja.

Man Tomaszewskiego jeździ do dzisiaj, Volvo kupiłem póki co z czystego sentymentu. Jest lepiej niż zakładałem, ale dalej nie zmienia to faktu, że będzie trzeba wrzucić tam trochę grosza, no i co naprawdę istotne - czasu.

Ten man z ostatnich postów to faktycznie ten złom, którym miałem nieszczęście jeździć :D

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 03 mar 2026, 17:47

Użytkownik

Użytkownik

To że tacho to maszynka do pieniędzy to doskonale wiem i nie bronię tego. Ale jeżeli ktoś woli jechać 5h z przewalonym czasem, a nie daj Bóg w tym momencie coś się wydarzy złego na drodze, no to życzę wtedy powodzenia. Jest jak jest i jak ktoś przegina tacho świadomie, to naraża wtedy sam siebie na nieciekawy los, bo w takiej sytuacji wątpię czy jakikolwiek adwokat go wybroni. :)

Post Wysłano: 03 mar 2026, 19:26

Użytkownik

Użytkownik

Na parkingu zdobędziesz więcej atencji niż tutaj z takim nastawieniem.

Post Wysłano: 03 mar 2026, 22:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Cytuj:
Cytuj:
Dziwię się strasznie, że ludzie świadomie przeginają tacho w obecnych czasach i mają na to... Wyje*ane.
Pomijając fakt, że kupiłem sobie to na pamiątkę, nie do pracy to ja uważam, że tachograf w dzisiejszej formie to jest maszynka do robienia pieniędzy w budżecie. Generuje stres, zmusza do odpoczynku w momentach, kiedy jesteś po prostu wypoczęty, by kolejnego dnia przeorać Cię 15 godzin jak ledwo patrzysz na oczy. Wszystko w świetle prawa i po legalu oczywiście. Czasy jeżdżenia na tarczki to mój najlepszy okres w karierze. Robota była zrobiona, ja mogłem swobodnie dysponować sobie czasem na jakieś nieplanowane drzemki czy myjnie, restauracje i inne tego typu misje dodatkowe.

Ktoś w biurze wymyślił oderwane od rzeczywistości normy, bez żadnej praktycznej wiedzy o tym, jak realnie wygląda transport. A my, znaczy w tym przypadku Ty, bronisz bata, którym Cię biją. No, tego to znowu nie rozumiem ja.

Man Tomaszewskiego jeździ do dzisiaj, Volvo kupiłem póki co z czystego sentymentu. Jest lepiej niż zakładałem, ale dalej nie zmienia to faktu, że będzie trzeba wrzucić tam trochę grosza, no i co naprawdę istotne - czasu.

Ten man z ostatnich postów to faktycznie ten złom, którym miałem nieszczęście jeździć :D
Mądrego to i dobrze posłuchać. Choć zgadzam się też z DamianDaf. Dzisiaj na prawdę niewarto przewalać czas, konsekwencje tego mogą być zbyt duże w razie "W".

Post Wysłano: 03 mar 2026, 22:25

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

To zależy na jakie nastawienie parkingowych mondroli aktualnie trafisz.

Jeśli najgłośniejszy kiedyś jeździł na tarczki, (wtedy klął na krwiopojcę zmieniając kolejną) to teraz będzie prawił o wolności, pauzowaniu kiedy chcesz itp.

Jeśli najgłośniejszy będzie orendownikiem 100% legal (no chyba że do domu trochę brakuje :) ), to wtedy narracja będzie że "pier d l e, wyłączam tel, niech se sam jedzie.

Oczywiście, następnego dnia, następnej pogawędki można mówić całkowicie odwrotnie niż poprzedniego dnia, nikt tego nie sprawdza :).
Liczy się tylko ta chwila, kiedy wśród gawiedzi, zgraji całkowicie obcych ludzi zdobędziesz poklask przez te 20 minut. Nie ważne co mówisz, jaki to ma związek z rzeczywistością, jaka jest twoja prawdziwa opinia. Musisz tylko najgłośniej drzeć mordę.

Oczywiście realia takie, że teraz legalnego czasu nikomu nie chce się wyjeżdżać. Ale jeśli się pokozaczy przez te kilkanaście minut, to ego na następne dwa dni podbite.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 03 mar 2026, 22:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
Mądrego to i dobrze posłuchać. Choć zgadzam się też z DamianDaf. Dzisiaj na prawdę niewarto przewalać czas, konsekwencje tego mogą być zbyt duże w razie "W".
Dzisiaj to możemy sobie przy normalnej pracy tylko pomarzyć i powspominać dobre czasy. Taka prawda. Ale z racji tego, że dyskusja zaczęła się pod "tarczkowozami", a trochę ich jeszcze zostało na placu boju to powiem tak - trzeba być wybitnym tłukiem, żeby na drodze wpaść za manipulacje samochodem, który ma analogowe tacho.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 03 mar 2026, 23:09

Użytkownik

Użytkownik

Wszystko jest dobrze, póki jest dobrze. 20 lat temu, mój brat miał wypadek śmiertelny i wiem jak wyglądała procedura. Tacho, prędkość, stan techniczny to było numer 1 przy zarzutach prokuratora, mimo że nie była jego wina. To nie te czasy, gdzie jeździło się non stop, bez opon czy z zaślepionymi siłownikami. Wiadomo, że przy awarii wielokrotnie jechało się bez jednego koła czy zacisku, ale z tyłu głowy trzeba mieć, że wrazie czego nie będzie wesoło. Każdy robi jak uważa, ale osobiście nigdy nie jeździłbym bez pauz czy non stop na przewalonym czasie jazdy, bo tak trzeba, aby zarobić. Też bym wolał, aby urządzenie wielkości radia, nie mówiło mi jak mam jechać, no ale...

Post Wysłano: 03 mar 2026, 23:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: DAF

Kto nigdy nie jechał na magnesie/pstryku/drugiej tarczce niech pierwszy rzuci kartą. ;)

Kiedyś po prostu mniej za to karali i cyrk się kręcił. Teraz albo idziesz pierdzieć w pasiaki albo masz sankcje od 3msc w górę. Czy się opłaca? Każdego indywidualna ocena...

Czasy są takie, że się udaje do pierwszej poważniejszej wpadki, finanse się odrobi, spłaci i żyje się dalej. Teraz wystarczy wypadek z osobami śmiertelnymi w tle, nagonka medialna i idziesz oglądać świat w kratkę.

Pierwszy lepszy przypadek sprzed kilku lat jak chłop jechał na prom Świnoujściu w niedzielę w zakazie i wjechał w osobówki...

Post Wysłano: 04 mar 2026, 0:08

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Pomijając fakt, że kupiłem sobie to na pamiątkę, nie do pracy to ja uważam, że tachograf w dzisiejszej formie to jest maszynka do robienia pieniędzy w budżecie.
Istotnie na poprawę bezpieczeństwa wpłynęło wydłużenie czasu kontroli czasu pracy kierowcy z 28 dni, do 56. Zaiste, game changer. Na zmęczenie tu i teraz ma znaczenie, czy 2 miesiące temu przeciągnąłeś tacho 10 min.

Cytuj:
Pierwszy lepszy przypadek sprzed kilku lat jak chłop jechał na prom Świnoujściu w niedzielę w zakazie i wjechał w osobówki...
Wybitna to była argumentacja, nie zapomnę jej nigdy.

Post Wysłano: 04 mar 2026, 2:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Obrazek
elegancko im idzie

Post Wysłano: 04 mar 2026, 10:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Oj tak. 19% w dwa dni bo rudej świnii z drugą, siwą świnią zachciało się porządkować świat.

Post Wysłano: 04 mar 2026, 20:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Obrazek
elegancko im idzie

Jak trzeba obniżyć cenę bo na świecie spadła to tłumaczą się ogromnymi zapasami i że to potrwa , trzeba poczekać az się sprzeda te co mają teraz itp itd. ale jak trzeba dźwignąć to działają szybciej niż InPost :lol: :lol:

Post Wysłano: 04 mar 2026, 21:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

To akuart nic nowego i nigdy się nie zmieni :D

Strona 3599 z 3600 [ Posty: 71990 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13596 3597 3598 3599 3600 Następna