Cytuj:
Witajcie! Szukam kilkuletniego ciągnika do łódki zbożowej (też jej póki co nie mam), ok 50m3, i potrzebuję auta z hydrodrive. Jacy w ogóle producenci maja takie rozwiązanie w ofercie, bo śledząc różne portale sprzedażowe mam wrażenie, że jest tylko MAN i Mercedes. z tych dwóch interesuje mnie TGS, bądź Arcos, ze względu na mniejsze kabiny, ale z łóżkiem. Trasy w promieniu 400km od domu, kilka, kilkanascie kursów w miesiącu. Co możecie napisać w tym temacie, względnie zaproponować innego producenta?
Mam jeszcze pytanie odnośnie historii Manów z lat 2017-19 w kontekście silników, bo slyszałem o tym wiele złego.
pozdro!
Hydrodrive to padaka, awaryjne a naprawa kosztuje krocie. Nawet problem jest z wymiana hamulców na przodzie. Tylko i wyłącznie napęd 4x4 na zwykłym moście, nie dość ze auto wcale więcej nie wazy, to robi to zajebista robotę. Bardzo dobrze się też prowadzi, przez to ze jest dobrze dociążony przód. I dochodzi też aspekt blokad. W hydro zablokujesz tylko napęd na tylnej osi jak w zwykłym koniu. A w koniu z napędem na zwykłym moście, można zablokować oba. Pozdrawiam