Witam wszystkich, temat nie pasuje do innych dzialow wies pasuje tutaj. Probowalem znalezc zestawienie z dopuszczalnymi predkosciami dla ciezarowek w Europie na drogach pozamiejskich i dla krajów UE znalazlem, dla innych nie. Próbowałem znalezc informacje o fotoradarach i OPP w jaki sposob dzialaja na ciezarowki i niewiele znalazlem - jakby ta wiedza jest zakazana i nie nalezy sie nia dzielic. A ja wlasnie chcialbym sie nia podzielic bo uwazam ze bedzie to bardzo uzyteczne dla swiezych kierowcow. Stworzylem tabele
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ingle=true w ktorej dane kolumn C-D zaczerpnelem z 2 zrodel ale kolumny E-I to moja wiedza praktyczna ktorej nie dalo sie znalezc w sieci. Oczywiscie da sie znalezc niektore informacje ale beda one sprzeczne z tym co podalem w kolumnach E-I na temat kilku krajow. I dlatego wiedza praktyczna jest lepsza.
I tu moja prosba do kierowcow: czy znalazlyby sie pomocne osoby do uzupelnienia tej tabeli odpowiadajac w tym temacie, wiedza praktyczna pierwszorzednie (drugorzednie moze byc teoria z internetu) ?Wystarczy wpisac przykladowo:
Panstwo X, a dalej kolumny : E: TAK/NIE ,F: 0-x km/h, G: NIE/TAK H: NIE/TAK, I: opis
W miare postepow bede uzupelnial tabele. Znaki zapytania podalem w polach ktorych nie jestem pewien. Prosze tez jesli ktos zauwazy ze niepoprawnie wpisalem niech tez zglosi.