Użytkownik
Dobry wieczór.
Potrzebna mi Państwa pomoc, jezeli oczywiscie jest taka mozliwosc:)
Samochód juz mam złożony, teraz czas na załatwianie dokumentów, Firme posiadam z odpowiednim wpisem PKD, zaswiadczenie na przewóz własny jest w trakcie załatwiania, teraz bedę sie starał o koncesję w 4 gminach, zauważyłem, ze w kazdee gminie są inne wymagania do otrzymania koncecji na wywoz nieczystosci. O ile na wiekszosc wymagan znalazlem odpowiedz na forum, to kilka z nich poprostu nie rozumiem,
Mianowiscie:
aktualny dokument potwierdzający wymagania techniczne lub oświadczenie o spełnianiu wymagań technicznych, wynikających z Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 12 listopada 2002r. w sprawie wymagań dla pojazdów asenizacyjnych (Dz.U. z 2002r. Nr 193, poz. 1617)*,
w przypadku posiadania jednego pojazdu asenizacyjnego, udokumentowanie możliwości korzystania z pojazdu zastępczego??? Czyli musze posiadac minimum dwa samochody asenizacyjne?????
oświadczenie o posiadaniu tytułu prawnego do miejsca parkowania/garażowania pojazdu asenizacyjnego lub oryginału umowy najmu nieruchomości, na której znajduje się baza transportowa lub odpisu dokumentu sporządzonego zgodnie z art. 76a ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (Dz.U. 2021 poz. 735), tj. poświadczona przez notariusza za zgodność z oryginałem*.
Sposob prowadzenia obsługi warsztatowej środków transportu ( Kserokopia umów w przypadku korzystania z usług innego podmiotu)
Tytuł prawny do terenu na którym ma byc prowadzona działalnos.
Jezeli temat nie jest wam obcy i mozecie cos doradzic, to bedę wdzieczny.
Pozdrawiam D.